Jag ska ta dig dit

by Joyce Carol Oates | Literature & Fiction |
ISBN: 9100101486 Global Overview for this book
Registered by BAMP of Linköping, Östergötland Sweden on 3/5/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by BAMP from Linköping, Östergötland Sweden on Sunday, March 5, 2023
Vem skulle väl växa upp i en liten håla som Strykersville norr om New York? Och dag efter dag leva som en kameleont i roller som ska få människor att acceptera dig, se dig. Inget namn har hon heller - fast hon ibland kalla sig Anellia - den spröda flickan som i Oates roman ganska ovilligt växer till kvinna.
Ett stipendium till Syracuse University gör att hon kan lämna sin såriga familj. Hon dras till filosofins abstraktioner för att undfly sin känslomässiga osäkerhet. Men livet blir inte lättare, rollspelet knappast enklare på det mest prestigefyllda studenthemmet på campus. Hon hör helt enkelt inte hemma där.
Till slut bryter hon med stor beslutsamhet upp från den miljön. Väljer farligast möjliga väg i det 60-talets USA där medborgarrättsrörelsen ännu inte tagit fart: en svart älskare. Men den relationen blir djupt destruktiv av andra skäl än de förutsägbara. Och längre fram i livet står hon inför ett omskakande och oväntat möte.
Men det ska visa sig att den namnlösa besitter en styrka som hon inte visste att hon hade. Men vägen dit är lång.
(Baksidestext)

Journal Entry 2 by BAMP at Linköping, Östergötland Sweden on Thursday, June 8, 2023
Än en gång kryper Joyce Carol Oates berättelse in under skinnet, ingen kan som hon få fram människan i sina romaner. Det gör ont emellanåt att läsa och det går inte att lägga ifrån sig boken. Vissa delar har hög igenkänningsfaktor.

Journal Entry 3 by BAMP at Konsert och Kongress in Linköping, Östergötland Sweden on Friday, December 8, 2023

Released 2 mos ago (12/8/2023 UTC) at Konsert och Kongress in Linköping, Östergötland Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Till dig som hittar boken säger jag: "Tack för att du tog hand om boken. Skriv gärna en kommentar JE (Journal Entry).Du kan vara anonym om du vill eller bli medlem (Join).Det är gratis. Din e-mail lämnas aldrig ut. Du får inte spam. Du hittar många bokintresserade och det finns forum, både skandinaviska och internationella att prata på. Om du undrar över något så skicka gärna ett PM (personal message) till mig, BAMP, och fråga.

Lycka till!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.