Pako jonka piti olla mahdoton

by Ji Seong-ho | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789523753310 Global Overview for this book
Registered by makke of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 1/12/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by makke from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 12, 2023
Takakansiteksti:
"'En edelleenkään tiedä, mihin satamaan olen saapunut tai olenko edes saapunut satamaani. Tiedän vain, että haluan tulla satamaksi muille ihmisille.'

Ji Seong-ho onnistui pakenemaan Pohjois-Koreasta tavalla, joka rohkeudessaan ja sinnikkyydessään hakee vertaistaan. Vaikeasti vammautunut ja nälkiintynyt nuorukainen vaelsi Kiinan ja Kaakkois-Aasian halki vapauteen.

Ji Seong-ho kasvoi Pohjois-Koreassa 1990-luvun suuren nälänhädän aikaan. Hän näki, miten koulutovereiden pulpetit jäivät tyhjiksi, kun nämä yksi toisensa jälkeen kuolivat nälkään.

Hengenpitimikseen 14-vuotias poika vaihtoi junista varastamaansa hiiltä ruokaan mustassa pörssissä. Kunnes hän eräällä pihistysretkellä menetti nälästä tajuntansa ja jäi junan telomaksi.

Seong-ho menetti vasemman kätensä ja jalkansa. Elämisen edellytykset Pohjois-Koreassa muuttuivat heikoista olemattomiksi.

Vuonna 2006 Seong-ho lähti epätoivoiselta vaikuttaneelle pakomatkalle. Hän nilkutti isänsä tekemien kainalosauvojen varassa lähes 10 000 kilometrin matkan Etelä-Koreaan.

Tämä on hänen tarinansa tuosta uskomattomasta matkasta, Pohjois-Korean epäinhimillisistä olosuhteista sekä ennen kaikkea sinnikkyydestä ja toivosta.

Ji Seong-ho on pohjooskorealainen loikkari, joka nykyisin johtaa ihmisoikeusjärjestöä ja auttaa Pohjois-Koreasta paenneita maanmiehiään uuden elämän alkuun. Ji Seong-ho on kutsuttu usein puhumaan Pohjois-Korean tilanteesta kansainväliselle yleisölle, muun muassa Oslon vapausfoorumiin ja Valkoiseen taloon. Keväällä 2020 hänet valittiin yhtenä ensimmäisistä pohjoiskorealaisista loikkareista Etelä-Korean parlamenttiin kansanedustajaksi."

Journal Entry 2 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 12, 2023
Nälän kuvaus oli sellaista, jotenkin niin käsinkosketeltavaa, etten muista vastaavaa Pohjois-Koreaa käsittelevissä kirjoissa lukeneeni, vaikka varmasti siitä on kirjoitettu paljon. Järkyttävää, että yhden valtion tilanne voi olla tällainen, vaikka koko ulkomaailma siitä tietää. Kirjoittajan aktiivisuus pohjoiskorealaisten loikkareiden auttamiseksi ja maan ihmisoikeustilanteesta tiedottamisessa on ihailtavaa, mutta tässä(kin) kysymyksessä tarvittaisiin kansainvälistä yhteistyötä ja isoja poliittisia linjanvetoja.

Journal Entry 3 by makke at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 3, 2023

Released 2 mos ago (12/4/2023 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivojalle. Ole hyvä ja kaunista joulunalusaikaa!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, December 7, 2023
Posti jaettiin tänään jo aikaisin aamulla ja oli mukavaa, että laskujen ohessa tuli tämäkin! :) Eivät ne taloyhtiön ja sähköfirman laskut tosin minulle olleet, kun majailen täällä vain tilapäisesti, mutta silti. Kirjekuori oli kärsinyt Postin käsittelyssä, se oli rutussa ja auki, mutta kirja oli moitteettomassa kunnossa :)

Iso kiitos toivelistakirjasta ja hyvää joulun odotusta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.