Kun taivas tummuu

by Mari Jungstedt | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 1/24/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, January 24, 2023
Myyntilistojen kiintotähden uusi Espanjaan sijoittuva rikossarja alkaa!

Kaksi pariskuntaa saapuu espanjalaiseen vuoristokaupunkiin Rondaan, joka on tunnettu historiallisesta sillastaan. Nähdäkseen sillan koko komeudessaan he lähtevät vaeltamaan sumuiselle vuoristopolulle. Sumun hälvettyä yksi heistä on poissa.

Ruotsalainen Lisa Hagel on muuttanut Espanjaan kipeän avioeron jälkeen. Hän tutustuu leskeksi jääneeseen rikostutkijaan ja tempautuu mukaan yhä raaemmaksi käyvän murhamysteerin selvittämiseen. Tapauksen juuret näyttävät ulottuvan kauas menneisyyteen, aina kenraali Francon veriselle valtakaudelle asti.

Ruotsinkielinen alkuteos: Innan molnen kommer (2020)
Suomentanut: Terhi Vartia

Seven-pokkari
Otava 2021

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, January 28, 2023
Otin tämän mukaani lauantaipäivän asiointireissulle, sillä ajattelin paluumatkalla joka tapauksessa poiketa kahvittelemassa. En ole tainnut lukea Jungstedtilta vielä mitään; olen ajatellut hänen kuuluvan siihen skandikirjailijoiden porukkaan, joka tehtailee turhan väkivaltaisia ja raakoja rikosromaaneja. No, pian näkee, olinko oikeassa.. 😉

Menossa on 64/286, alku on ollut mielenkiintoinen. Huomaa kyllä, että kyse on kokeneesta kirjailijasta, niin sujuvaa teksti on. Vaikka tämä on uuden sarjan aloitusosa, Jungstedtilta on ilmestynyt aika monta kirjaa.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, January 29, 2023
Eilen illalla iski uupumus ja niin jäi katsomatta Suomeen EM-pronssia tuoneiden Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin vapaaohjelma. No, kaipa sekin Areenasta löytyy :) Heidän lyhytohjelmansa näin ja se oli upea! Jäätanssimitaleissa ehtikin Suomella olla 28 vuoden tauko, joten harvinaista herkkua saatiin eilen.

Torkuin/nukuin eilen iltapäiväviidestä keskiyöhön saakka ja kun sitten ei enää mainittavasti nukuttanut, tartuin tähän ja luin kirjan loppuun. Kyllä siinä lopulta oli liikaa väkivaltaa minulle :( Cicero <3 :( Lisäksi monet tapahtumakäänteet olivat kerrassaan epäuskottavia.

Mutta. Espanja (Málaga) tapahtumapaikkana on mielenkiintoinen, vaikka en ole siellä koskaan käynyt enkä todennäköisesti menossakaan. Vielä isompi plussa on tarinan yhteys Francon aikaan. Politiikka tai oikeastaan politiikan historia kiinnostaa minua ja siksi esimerkiksi Arnaldur Indriðasonin dekkareista suosikkini ovat ne kaksi, jotka linkittyvät viime vuosisadan tapahtumiin (II maailmansota, kylmä sota). Lisäksi Lisa ja Hector ovat niin sympaattisia, että pakkohan sarjan seuraava osa oli lisätä toivelistalle ;)

Kuittaan tällä BC Helmet -lukuhaasteesta kohdan 36: olet ennakkoluuloinen kirjan kirjoittajaa kohtaan. Olin rekisteröinyt tätä ennen 26 Jungstedtin kirjaa ja minulla on ollut 3 jonkun muun rekisteröimää kirjaa. Tämä 30. kirja oli sitten Jungstedtin kirjoista se, jonka luin :D

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, January 29, 2023

Released 1 mo ago (1/29/2023 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyvää matkaa Etelä-Espanjaan!

Journal Entry 5 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 2, 2023
Huom. Alla juonipaljastuksia!Pariskuntien viikonloppureissu Espanjassa, myös eronnut rouva. Syyttäjä pudotettu kalliolta, kuollut, murhattu. Siinä onkin paljon selvittämistä. Vanha mies ja neljävuotias tyttö tukahdutettiin pakokaasulla. Syntymässä varastetut ja sitten myydyt lapset kostivat aikuisina tekijöille. Hyvä kirja, suosittelen!
(Luettu 1.2.2023)

Journal Entry 6 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 2, 2023

Released 1 mo ago (2/2/2023 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Parin luetun kirjan palautus.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 2, 2023
Seuraavaksi sitten pohjoisemmas :)

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 2, 2023

Released 1 mo ago (2/3/2023 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kuriiri vie huomenaamulla kirjan postiin. En tätä kirjaa bongannut saajan hyllystä ja ajattelin, että Espanja saattaisi kiinnostaa ;) On tämä kyllä muutenkin lukemisen arvoinen kirja!

Hyvää kevään odotusta!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 9 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, February 8, 2023
Ai että! Kiitos kivasta yllätyksestä! Ja vielä Malaga :) Siellä kävin StinaPin, vupen, kirjaketun sekä äitini kanssa, 2018?? Ensin kun näin tämän kirjan, ajatus oli että minulla on varmaan noin 10 sarjan edeltävää osaa lukematta... joten siksikin oli hauskaa, että tämä oli uuden sarjan eka :)
Entä Helmet-haasteen kohta Kirjailijan nimessä on yhtä monta kirjainta kuin omassa nimessäsi, miten se tulkitaan? Jos lasketaan etu- ja sukunimi yhteen, minulla on 13 kirjainta , ja - ta-daa - niin Mari Jungstedtillakin! Olen aikonut aloittaa dekkarinnälkään Adler-Olsenin Vangin, mutta kiilaakohan Malaga nyt kuitenkin ohi?

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.