Att tro på Mister Pip

by Lloyd Jones | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Nordpirat of Bromma, Stockholm Sweden on 12/7/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Nordpirat from Bromma, Stockholm Sweden on Wednesday, December 7, 2022
Baksidestext:
"På en kopparrik tropisk ö, sargad av krig och övergiven av nästan alla, lever trettonåriga Matilda med sin mamma. Växtligheten frodas i hettan och hundarna ligger i skuggan och flämtar, grisarna bökar i hägn bakom hyddorna och höns flaxar undan när någon passerar. I den isolerade byn finns en enda vit man kvar; den excentriske mr Watts, föremålet för bybornas nyfikenhet och spe.

När läraren lämnat byn och det inte finns någon kvar som kan undervisa skolbarnen tar mr Watts över i det förfallna skolhuset och börjar läsa för dem ur Charles Dickens Lysande utsikter.

Barnen finner en tillflyktsort i den föräldralöse Pips äventyr i den avlägsna staden London, som snart ter sig mer verklig än deras eget skadskjutna landskap, där rebellstyrkor och regeringssoldater tränger allt närmare. Men i orostider kan fantasin vara provocerande och farlig, och de mest oskyldiga gärningar kan ge upphov till vedergällningar som ingen hade kunnat förutse."

Journal Entry 2 by Nordpirat at Bromma, Stockholm Sweden on Wednesday, December 7, 2022
Den här författaren har verkligen lyckas förmedla historien så att man ser den genom barnets ögon. Men utan att det på minsta sätt blir barnsligt eller löjligt eller konstlat som det ofta kan bli när en vuxen försöker skriva utifrån ett barns perspektiv.
Språket är enkelt och rättframt men samtidigt målande och fängslande.
Fasansfulla händelser beskrivna med denna enkla saklighet kan bli på gränsen till outhärdliga att läsa, vackra händelser, lojalitet, vänskap berör verkligen och miljöbeskriviningarna kommer så nära att jag tycker mig kunna känna dofterna, värmen och luftfuktigheten.

En mycket fashinerande bok som svårligen kan jämföras med någonting annat jag läst.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.