MARINA BELLEZZA

Registered by Nordpirat of Bromma, Stockholm Sweden on 12/7/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Nordpirat from Bromma, Stockholm Sweden on Wednesday, December 7, 2022
En avfolkad småstad i norra Italien, omgiven av nedlagda fabriker. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot regionen. Husen står tomma, butikerna är stängda och Italiens ungdomar föredrar att bygga sin framtid långt härifrån.
Marina är tjugotvå och slående vacker. Hon använder sitt utseende till att söka den uppmärksamhet hon aldrig har fått av sina föräldrar. Hon vill vara en Lady Gaga, en Rihanna, och drömmer om att resa till USA och vara med i X-factor.
Andrea arbetar deltid på biblioteket, men längtar efter ett enklare liv närmare naturen. Föräldrarna tycker att han är misslyckad och jämför honom ständigt med brodern som är forskare i USA.
Trots sina olikheter inleder Marina och Andrea en relation. De förenas i sin strävan att förändra sina livsvillkor, men deras drömmar ser olika ut.

I sin efterlängtade andra roman skildrar Silvia Avallone den generation som växer upp i kölvattnet av Berlusconis Italien och som kastats ut i ett samhälle utan förutsättningar till ett värdigt liv. Det är en berättelse om kris, modernitet och tradition, om generationsklyftor och glappet mellan stad och landsbygd, skriven med samma sprängkraft och energi som succédebuten Stål.

Journal Entry 2 by Nordpirat at Bromma, Stockholm Sweden on Wednesday, December 7, 2022
Jag hade nog inte läst den här boken om det inte var för att jag blev rekommenderad Stål av samma författare tidigare i år och blev imponerad av vad jag läste.
Den här är också mycket välskriven och även om jag hade svårt för vissa av karaktärerna så sjönk ändå miljöerna och stämningarna in och blev på något sätt kvar och gjorde intryck.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.