Muistiinmerkintöjä pieneltä saarelta

Registered by outa1977 of Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/15/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by outa1977 from Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 15, 2022
Astuessaan vuonna 1973 ensimmäistä kertaa Britannian maaperälle Bill Brysonilla ei ollut aavistustakaan, kuinka kohtalokkaan askeleen hän on ottanut. Kun kaksi vuosikymmentä myöhemmin tulee aika lähteä, hänellä on englantilainen vaimo ja lukemattomia muistoja erikoisista briteistä ja heidän saarestaan.

Wsoy 2000
Englanninkielinen alkuteos: Notes From a Small Island ilmestyi vuonna 1995.

Journal Entry 2 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, October 28, 2022
Ostin tämän kirjan joskus kirpparilta ja marginaalit ovat täynnä tekstistä napattuja avainsanoja.
Olen käynyt Brittein saarilla kolmesti ja ihastunut paikkaan. Tämä kirja on kirjoitettu about 15 vuotta ennen ensimmäistä matkaani saarivaltioon. Huomaa, ettei siihen aikaan Britanniassa ollut oikein kunnollista ruokakulttuuria. Bryson suosi paljon etnisiä ravintoloita. Full english breakfast oli lähinnä paikallista ruokakulttuuria, joka mainittiin. Omilla matkoillani koin, että ravintoloista sai nykypäivänä ihan kelvollista, paikallistakin ruokaa.
Kirja oli sisällöllisesti paikoin vähän tylsähkö. Välillä kauhistelin Brysonin käytöstä ja mietin, että oliko hän oikeasti ihmisille noin töykeä, mitä paikoin antoi ymmärtää. Kaikilta osin hänen huumorintajunsa ei ihan osunut yksiin kanssani.
Kirjan parasta antia oli lopussa, kun Bryson yritti saada selkoa skotlantilaisesta murteesta. Minullakin on ollut joskus vaikeuksia ymmärtää sitä.

Bc-foorumin kouluhaasteessa sijoitan tämän vieraan kielen kohtaan. Kieli on tietenkin englanti.
Se mitä uutta opin/ tajusin Englannista, oli se että Lontoossa tosiaan on järjetön määrä samannimisiä katuja.
Uutta asiaa oli myös se, miten huonosti rakennuksia ym. kulttuuriperintöä suojellaan. Toivottavasti asiat ovat sittemmin parantuneet. Mutta niin se on täällä Suomessakin ollut, surutta on vedetty hienoja rakennuksia maantasalle.


Journal Entry 3 by outa1977 at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 3, 2022

Released 1 mo ago (12/3/2022 UTC) at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan kaupan vaihtohyllyyn.

Tämä on kiertävä kirja, joka etsii uusia lukijoita. Voit pitää kirjan, antaa sen jollekin tai jättää jonnekin löydettäväksi.
Teethän pienen merkinnän löydöstäsi, niin tiedän kirjan olevan tallessa. Olisi kiva kuulla myös mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa: www.bookcrossing.com
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.