Elämä jota en olisi halunnut elää

by Lido Salonen | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9510260304 Global Overview for this book
Registered by outa1977 of Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/15/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by outa1977 from Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 15, 2022
Skidinä Lido veti poikakuorossa sooloja latinaksi. Sitten Elvis kolahti. Remun ja Albert Järvisen kanssa perustettiin Suomen ensimmäinen rockbändi Kalevala. Jotain uutta piti keksiä, ja Lido rupesi manageriksi. Hoidettavana oli Hurriganes, Sleepy Sleepers, Kirka, Dingo, Pelle Miljoona, Hanoi Rocks... Lido roudasi Suomeen Metallican, Europen ja monia muita, joista vasta myöhemmin tuli maailmalla staroja.

Lidokäärmeen vuosi on selviytyjän kertomus suomalaisesta rock-bisneksestä, jossa rock ja raha eivät aina mahdu samaan yhtälöön. Välillä saa ajaa Mersulla, välillä juosta pitkin korpea jahtaamassa keikkajärjestäjää, joka häippäsi lippukassan kanssa. Niin sanotut kaverit katoavat tiukan paikan tullen, ja oikeat ystävät vaihtavat hiippakuntaa. Mutta Lido Salonen on jaloilleen putoavaa tyyppiä.

Wsoy, 2001

Journal Entry 2 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, October 20, 2022
Olen lukenut kirjan aiemminkin, joskus vuosikausia sitten. En muistanut kovin paljon lukemastani, joten otin kirjan nyt uudelleen luettavaksi.
Tämän kirjan sain lahjoituksena veljelltäni, joka joitakin vuosia sitten karsi kirjahyllyään.

Kirjan kerrontatapa oli jokseenkin repaleinen.
Lidosta jäi fiilis, että hän oli "kahtijakautunut" mies, joka halusi toimia oikein, mutta ei kuitenkaan elänyt osittain sellaista elämää jota halusi.
Puolet kirjasta minusta tuntui, että kertojana oli joku angstinen teini, eikä suinkaan keski-ikäinen mies. Rankka lapsuus oli jättänyt jälkensä ja vaikutti Lidon elämään monella tavoin.
Mielenkiintoisimpana osioina kirjassa pidin hänen keikkamyyjän ajoistaan kertovia juttuja. Kalevalassa soittamista käsiteltiin mielestäni aika pintapuolisesti ja olisin toivonut lukevani enemmänkin siitä, miten hän oppi soittamaan ja sävellystöistään. Suuri osa kirjasta käsitteli sekoilevaa elämäntyyliä painopistettä olisi voinut vetää toiseen suuntaan.
Kirjan kerrontatyyli kuitenkin hieman rauhoittui loppua kohden. Ja mahtuihan tähän myös hauskoja ja koskettaviakin hetkiä. Kirja lienee kuitenkin kirjoittajansa näköinen?
Hyvä että mies löysi selvästi mielenrauhaa elämänsä viimeisimpinä vuosina.

Bc-foorumin kouluhaasteeseen tämä menee tietenkin kohtaan: musiikki.

Journal Entry 3 by outa1977 at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 3, 2022

Released 2 mos ago (12/3/2022 UTC) at K-Market Nuutilankuja in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan vaihtohyllyyn.

Tämä on kiertävä kirja, joka etsii uusia lukijoita. Voit pitää kirjan, antaa sen jollekin tai jättää jonnekin löydettäväksi.
Teethän pienen merkinnän löydöstäsi, niin tiedän kirjan olevan tallessa. Olisi kiva kuulla myös mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän kirjan anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa: www.bookcrossing.com
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.