A MESSAGE FROM BRUCE: Data Breach
Please read Bruce's important message here (or go to the Announcements forum by your normal route) about stolen BookCrossing data from 2013 and before.

Tuuli käy hänen ylitseen

by Irja Kilpeläinen | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 9/22/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 22, 2022
Tämä satuttava sukutarina kertoo ihmisistä, joita ei enää ole. He elivät viime vuosisadalla ja olivat Irja Kilpeläisen suvun varhaisia jäseniä. Tekijällä on ollut heistä vain rippunen tietoa hänen alkaessaan etsiä omia juuriaan. Monesta vain syntymäaika, kuolinpäivä, lasten syntymät ja lasten kuolemat. Leena Stiinalla ja Iisakilla oli yksitoista lasta, seitsemän näistä saivat äiti ja isä saatella hautaan.

Irja Kilpeläinen pohtii kirjassaan voimakkaasti eläytyen kaukaisten lähimmäistensä elämää. Teksti kertoo yhtäältä päivien tapahtumista romaanimaisesti ja eloisasti, yhtäältä kuulemme Irja Kilpeläisen omista ajatuksista hänen katsellessaan kauas menneisyyteen vuonna 1980 omassa helsinkiläiskodissaan, jonne hän on sidottu sairautensa vuoksi. Tämä valoisa, murheellinen, elävä sukukronikka puhuttelee voimakkaasti meitä kaikkia.

Kolmas painos, WSOY 1981

* * * * * * * * * *
Aikalaisarvio:

"Irja Kilpeläinen sanoo olevansa kronikoitsija, ja kronikkaa hän kirjoittaakin: samoillessaan tutkimuksissaan ja mielikuvissaan sadan ja sadanviidenkymmenenkin vuoden taakse hän etenee aikajärjestyksessä ja rakentaa näin todella kronologisesti johdonmukaisen kuvan ihmisten elämästä ja kohtaloista sukupolvesta toiseen ja kolmanteen, niin, oikeastaan aina meidän päiviimme saakka. Mutta paljon muutakin Irja Kilpeläinen on. Hän on eläytynyt lämpimänä, kokeneena ja paljon elämänviisautta kartuttaneena suvun jäsenenä mielikuvituksen ja terapeutin kokemuksen avulla näihin menneisiin ihmisiin. Lukija kokee syventymisen iloa ja jännitystä sen elämän vakavuuden ja rikkauden edessä, johon uuttera tutkija on pätevästi valmentautunut häntä johdattelemaan. Kilpeläinen ei koskettele mahti-ihmisten komeaa elämää, hän kuvaa usein ahtaissa oloissa eläviä kansanmiehiä ja -naisia, perheitä, joita koeteltiin ylenpalttisesti mutta joissa myös jaksettiin luottavasti pyrkiä eteenpäin. Etenkin esiäiti Leena Stiina on hahmoteltu mieleen jäävästi. – Kirja valaisee yhteistä taustaamme ja on verraton johdattaja – vaikkapa nuoria ajatellen – kohti elämän arvoja. Kilpeläisen kieli on avaraa ja ihmisläheistä, eikä hän karta huumoriakaan."

– Terttu Tupala, Arvosteleva Kirjaluettelo 12/1981

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Kaupunginkirjasto in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 22, 2022

Released 1 day ago (9/23/2022 10:00 AM UTC) at Kaupunginkirjasto in Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kilpeläisen odottaa lukijaa kirjaston kirjankierrätyskärryssä! Käy nappaamassa se mukaasi!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/syyskuu -haasteeseen (sää, sääilmiöt, ilmasto).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.