Aino ja virvatulet

by Anu Ojala | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 9/8/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 8, 2022
Aino näkee toistuvasti omituista painajaista virvatulista, jotka yrittävät houkutella suolla kulkijat harhaan. Hän on varma, että jotain on vinossa, mutta muiden mielestä unet johtuvat uuden tallin tuomasta jännityksestä. Onneksi vanhat kaverit ovat tallilla Ainon tukena, ja pian iloinen Aino on saanut myös uusia kavereita.

Kun painajaiset vain pahenevat ja niihin ilmestyy kärsivän hevosen hahmo, Ainon on pakko uskoa, että unet yrittävät kertoa jotain tärkeää. Joku hevosista on pulassa ja tarvitsee Ainoa. Mutta osaako Aino tulkita uniensa viestejä tarpeeksi nopeasti ja oikein?

Lapista etelään muuttaneesta pikisilmäisestä Ainosta kerrotaan myös sarjan edellisessä osassa Aino, neljän tuulen tyttö.

Kuvittanut: Maaria Laurinen

Otava 2009

– Jokioisten kunnankirjaston poistokirja

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 8, 2022
Virvatulille on paljon erilaisia selityksiä, mutta kaipa ne voi lukea myös sääilmiöihin liittyväksi, ainakin ukonvirvan. Wikipedia kertoo:
"Toisinaan virvatulet muistuttavat pallosalamaa sen mukaan, miltä ne näyttävät ja kuinka ne käyttäytyvät. Onkin ehdotettu, että valopallomaiset tai liikkuvat virvatulet aiheutuisivat luonnossa esiintyvistä sähköisistä ilmiöistä. Ukkosella korkeisiin rakennuksiin tai puiden latvoihin syntyvää hohdetta kutsutaan ukonvirvaksi, joka on sähköinen ilmiö."

Tässä virvatulia on suolla, mutta niille ei oikein pätevää selitystä löydy. Wikipedia:
"Yhden teorian mukaan suolla havaittu sininen tai vihertävä liekki aiheutuu suosta nousevasta metaanista, joka jostain syystä syttyy itsestään palamaan – esimerkiksi siksi, että se joutuu kosketuksiin hapen kanssa. Metaania syntyy kun eloperäinen aine lahoaa, käy tai mätänee. Monet yksityiskohdat tässä selitysmallissa ovat kuitenkin ongelmallisia; metaani esimerkiksi palaa nopeasti ja räjähdysmäisesti. Ilmeisesti jotkut virvatulet palavat vain hetkellisesti, toiset taas voivat palaa vakaasti pitkiäkin aikoja. Vakaa palaminen edellyttää kaasun tasaista virtausta suon pinnalle. Metaani palaa keltaisella liekillä, kun taas virvatulia kuvaillaan yleensä sinertäviksi. Metaani myös palaa kuumalla liekillä, mutta virvatulien ei ole kerrottu sytyttäneen mitään tuleen."

Ojalan nuortenkirjan voi napata mukaansa Ruoholahden LFL-kaapista! Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/syyskuu -haasteeseen (sää, sääilmiöt, ilmasto).

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 26, 2022
Kirja bongattu Ruoholahdessa. Jäi odottamaan nuorempia lukijoita.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.