Elementaire deeltjes

by Michel Houellebecq | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by boekie of Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on 7/22/2002
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by boekie from Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 22, 2002
Inhoud:
Het miserabele leven van 2 halfbroers die niet tot liefde in staat zijn + de beschrijving van de tijd waarin ze leven, gezien vanuit de ideeën, opvattingen en meningen van de auteur.
Volgens de auteur is de mens uitgespeeld en wordt het tijd voor een nieuw mensdom, door de huidige mens zelf gecreëerd. De hoofdpersoon legt als wetenschapper met zijn theorieën en onderzoekingen de basis voor deze nieuwe soort, die zich niet meer via geslachtelijke verkeer, maar via klonen voortplant.

Ieder hoofdstuk begint met een soort tijdsbeeld. Het is geschreven vanuit de idee, dat deze beschaving zijn tijd wel gehad heeft. Dat wordt dan geïllustreerd aan de droevige belevenissen van de broers. Van de één krijg je geen hoogte, niemand trouwens in het boek, de ander is een zielige schoft, die alleen maar seks wil. Verschillende seksscènes worden uitgebreid beschreven in het boek, iets waar ik niet zo’n liefhebber van ben. De proloog en de epiloog geven het boek zin, anders was het alleen maar een vervelend boek zonder pointe. Nu is de levensloop van de broers een illustratie van de noodzaak tot het komen tot een nieuwe wereld.
Het is een boek dat voor de tweede keer gelezen moet worden, om wat beter thuis te raken in de theorieën die hij aanhaalt, maar voorlopig heb ik daar even geen zin in.

Zou ik een nieuwe roman van deze schrijver kopen?
Nee. Het thema is interessant, maar de uitwerking vond ik soms irritant. Halverwege heb ik het boek een paar weken laten liggen, omdat ik geen zin had om verder te lezen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.