Durf te leiden

by Brené C. Brown | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9400511078 Global Overview for this book
Registered by estroocloeck of Haarlem, Noord-Holland Netherlands on 7/24/2023
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by estroocloeck from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 24, 2023
Het boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: ‘Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

In dit nieuwe boek combineert Brené haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden. Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.

Journal Entry 2 by estroocloeck at Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Friday, December 8, 2023
Brené Brown schreef in 2018 Durf te leiden, bedoeld als draaiboek voor leidinggevenden om de lessen uit ‘De kracht van kwetsbaarheid’ en ‘Sterker dan ooit’ te kunnen uitvoeren. Het is dan ook niet verrassend dat dit prima boek draait om moed, kwetsbaarheid, vertrouwen, empathie en ‘nuttig’ falen.

Brown’s werk draait om ‘De man in de arena’, een citaat van Theodore Roosevelt: “Het is niet de criticus die ertoe doet, niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, wiens gezicht besmeurd is met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt, die keer op keer tekortschiet … die als het meezit uiteindelijk de triomf van een grootse prestatie kent en als het tegenzit en hij faalt, in elk geval faalt terwijl hij grote moed heeft betoond.”

Het gaat dus niet om winnen of verliezen, maar je laten zien als je de uitkomst niet kunt voorspellen of onder controle hebt. Het citaat sprak veel leiders aan. En ‘moed’ was ook het antwoord op de vraag die Brené aan 150 C-niveau leiders wereldwijd stelde: wat is er nodig om leiders succesvol te laten zijn in de tegenwoordige VUCA-wereld?

Het managementboek Durf te leiden …
… begint met 10 punten die uit Brown’s onderzoek naar voren kwamen als in de weg staan van succes:

Het vermijden van lastige gesprekken;
Het niet pro-actief managen van verander-angst;
Afnemend vertrouwen door gebrek aan empathie;
Geen risico durven nemen als innovatie nodig is;
Blijven vastzitten in tegenslag;
Geen verantwoordelijkheid nemen en niet leren van falen;
Diversiteit en inclusie niet nastreven omdat het ongemakkelijk is;
Oppervlakkige oplossingen aandragen zonder gedegen onderzoek;
Organisatiewaarden die wazig zijn en niet vertaald naar feitelijk gedrag;
Perfectionisme en angst, want dat remt lerend vermogen.
Kwetsbaarheid
En natuurlijk is er onderzocht wat er nodig is om deze wegversperringen weg te halen.

Sparren (stoeien – uit Sterker dan ooit, discussiëren) met kwetsbaarheid. Je moet kwetsbaarheidsvaardigheden ontwikkelen.
Zelfkennis, authenticiteit en van jezelf houden.
Een cultuur van moed, een veilige omgeving creëren.
Dat sparren met kwetsbaarheid lastig, want we zijn niet gewend ons kwetsbaar op te stellen. We vinden kwetsbaarheid een zwakte, verbergen het, zeggen ‘niemand nodig te hebben’, zien het als iets wat geëlimineerd moet worden (dat is prima voor raketten, maar niet voor relaties met mensen, grapt Brown), denken dat je eerst vertrouwen moet hebben voordat je je kwetsbaar opstelt. Vooral dat laatste is vervelend, want in feite is het andersom.

Schaamte
We houden niet van kwetsbaarheid omdat we ons ego willen beschermen. Stel je voor dat we niet meer gerespecteerd worden omdat we er eens naast zitten! Stel je voor dat we niet aardig gevonden wordt omdat we niet slim genoeg overkomen! We willen absoluut geen schaamte voelen, het gevoel hebben dat we een prutser zijn. Toch is dit niet zo slim, want schaamte en kwetsbaarheid maken ons menselijk, en juist de menselijke emoties onderscheiden ons van Artificial Intelligence. Goed om te weten in een tijd waarin AI onze banen overneemt.

Empathie
Het tegengif tegen schaamte is empathie. Dit bestaat uit 5 vaardigheden:

Het perspectief van de ander kunnen nemen. Eigenlijk kan dat niet, ieder heeft zijn eigen perspectief. Wat je wel kunt doen is het perspectief van de ander respecteren als de waarheid, al is die anders dan jouwe waarheid.
Niet veroordelend zijn.
De gevoelens van een ander begrijpen en
Dat kenbaar maken.
Een evenwichtige houding innemen over emoties. Vastzitten in negatieve emoties helpt niet.
Hoe kweek je vertrouwen?
Vertrouwen kweken heeft 7 elementen:

Grenzen stellen, respecteren en als je twijfelt, vragen.
Betrouwbaar zijn. Doen wat je zegt, niet teveel beloven en kunnen leveren wat je belooft, ook qua capaciteiten.
Aanspreekbaar zijn, je fouten onder ogen zien, excuses maken en goed maken.
Vertrouwelijkheid niet beschamen, geen informatie delen die je voor je moet houden.
Integriteit, kiezen voor moed boven gemak, voor juist boven leuk. Je waarden in de praktijk brengen.
Niet oordelen, elkaar vragen om wat je nodig hebt en met elkaar praten over wat je voelt zonder oordeel.
Ruimhartigheid, uitgaan van de positieve insteek van de bedoelingen, daden en woorden van de ander.
Falen, leren en beter worden
En als je dan faalt, op je plaat gaat? Dan geef je jezelf rekenschap van je emoties, ga je sparren (stoeien) met het verhaal dat je erbij verzint tot je bij de (objectieve) waarheid komt en integreer je de inzichten in je gedrag, net zolang totdat het een gewoonte is. Dan kun je zonder pantser leven. Brown noemt dat een revolutie, want hoe gangbaar is dat, in een wereld vol critici, cynici en angstzaaiers?

Overlap
Dit boek is samengesteld vanuit de twee bestsellers De kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit en dat is goed merkbaar. Prima voor de consistentie van het verhaal, minder leuk als je de boeken na elkaar leest, want veel van de anekdotes en voorbeelden zijn hetzelfde.

Uit die voorgaande boeken zijn alle items geplukt die te maken hebben met leiderschap en organisaties, aangevuld met persoonlijke verhalen van Brown zelf, als CEO van The Daring Way. Brown stelt zich bijzonder kwetsbaar op door al die voorbeelden van falen uitgebreid met ons te delen. Heel interessant en bijzonder leerzaam.

Prettig is de extra aandacht die vertrouwen krijgt in dit boek, omdat het de basis is van psychologische veiligheid, wat weer de basis is voor succesvolle innovatie. En überhaupt van tot je recht komen in een organisatie.

Sterk vond ik een voorbeeld over hulp vragen. Dat willen we niet, want dat staat zwak. Of stom. Maar als we werk delegeren, willen we dan dat er om hup gevraagd wordt als iemand twijfelt of vastzit? Ja, natuurlijk! En we vertrouwen iemand die om hulp vraagt meer dan iemand die dat niet doet.

Journal Entry 3 by estroocloeck at Hotel El Puerto in Fuengirola, Málaga Spain on Friday, December 8, 2023

Released 2 mos ago (12/8/2023 UTC) at Hotel El Puerto in Fuengirola, Málaga Spain

WILD RELEASE NOTES:

Hey daar vinder!

Je hebt me gevangen!

Meld hier op de site dat ik bij jou ben, dat kan met een avatar, maar eventueel óók anoniem. In ieder geval gratis, zonder SPAM en zonder verplichtingen!
Lees mij en laat mij dan weer vrij. Mijn voorgaande lezers kunnen mijn reizen volgen, en als je je registreert bij BookCrossing kun jij ook mij en je andere boeken volgen over de wereld! Iedere keer dat het boek opgepikt, gelezen en vrijgelaten wordt, krijg je een emailtje.

Vrijlaten kun je doen door mij naar de vindplek terug te brengen,
óf je geeft me door aan een vriend/vriendin, je tante of neef,
óf je laat me ergens los in het wild, bijvoorbeeld op het station of op een bankje.
Neem me mee op vakantie! Of laat me achter op je werk. Of bij de tandarts....
Wat jij wilt! Zet me echter niet in je kast, daar word ik ongelukkig van... :-(

Want ik hou van reizen! Veel leesplezier met mij!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.