Wat LED je ?

by Ruud Koornstra | Science |
ISBN: 9046806626 Global Overview for this book
Registered by wingestroocloeckwing of Haarlem, Noord-Holland Netherlands on 10/25/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingestroocloeckwing from Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, October 25, 2022
In een realistisch en inspirerend verhaal neemt succesvol ondernemer Ruud Koornstra je mee in zijn zoektocht naar oplossingen voor een betere wereld. Hij laat de lezer delen in zijn successen, zijn missers en bijzondere ontmoetingen met o.a. Bill Clinton, Tony Blair en Kofi Annan. Koornstra toont aan dat de oplossingen voor vele mondiale bedreigingen voor het oprapen liggen en dat er met duurzaam ondernemen geld te verdienen valt. De LED-lamp is voor de ondernemer hét lichtend symbool voor hoe het anders kan.

Als we bereid zijn de oogkleppen af te doen en zelf verantwoordelijkheid durven te nemen, zo betoogt Koornstra, dan komt het veel sneller goed met de wereld dan we ooit hadden kunnen bevroeden. Wat LED je? is daarmee een krachtige en oprechte oproep aan ieder individu om op te staan en mee te helpen de wereld van de ondergang te redden. Duurzaam ondernemen biedt oneindig veel kansen, voor een betere wereld én voor ondernemers.

Journal Entry 2 by wingestroocloeckwing at Haarlem, Noord-Holland Netherlands on Sunday, December 4, 2022
Het boek begint als een biografie, en al snel is duidelijk waarom: Koornstra is al lang bezig met Duurzaamheid, al vóór Al Gore met zijn Ongemakkelijke Waarheid uit 2006. Van alle initiatieven die hij ontplooide, is die van de LED-lamp wel het succesvolst, lijkt het. En het schaamrood staat op mijn kaken: in 2009 was het nut en noodzaak van LED allang bekend en waren de lampjes allang beschikbaar, ik kocht mijn eerste LEDlamp in ... 2022.

Dat is misschien ook de reden dat veel van Koornstra's initiatieven niet (lang) succesvol waren: hij was zijn tijd ver vooruit. Dat leverde natuurlijk de nodige tegenwerking op van de gevestigde orde. Zo is er een bizar verhaal hoe een brandstofbespaarder voor auto's, door zijn team ontwikkeld, door TNO geweigerd werd voor de testen, want: 'de belangen zijn te groot'. Het verhaal over Oxxio, wat groene stroom leverde, is ook het verhaal van een teleurstelling, en Koornstra probeert er duidelijk alsnog zijn gelijk in te halen.

LEDlamp

Het verhaal over Pharox is echt een succesverhaal, geïllustreerd met foto's van de uitreiking van zo'n lampje aan bepaald niet de minsten: de Dalai Lama, Bill Clinton, Tony Blair. Bijzonder is ook hier weer dat de gevestigde bedrijven, dit keer Philips, niet met hem in zee willen. En uiteindelijk hoor je ook niets meer over het bedrijf achter de Pharox: LemnisLighting. Toch ben ik er van overtuigd dat Koornstra Philips heeft opgeschud en hun LED-productie heeft bespoedigd, wat prima is voor de passie van Koornstra: duurzame producten ontwikkelen.

Humor

De toon van het boek is wat arrogant, maar ook grappig, met name zijn woordgrappen: Rijke en Lui (voor rijkelui die wél geld hebben en geen werk doen), AdviZeur.  Gaandeweg kun je niet anders dan bewondering krijgen voor het lef en het doorzettingsvermogen van deze ras-ondernemer. De ontmoetingen met de wereldleiders komt opschepperig over, maar geeft het hele verhaal ook geloofwaardigheid. Daarbij blijkt Koornstra ook het goede voorbeeld te geven: hij woonde in 2009 al off-the-grid, en reed een elektrische Lotus.  De boodschap van het boek is helder: duurzaamheid moet en kan, maar de gevestigde belangen zullen altijd de innovaties frustreren. En inderdaad, 13 jaar na dato zien we dit elke dag weer gebeuren.

Released 2 mos ago (12/4/2022 UTC) at Stoofsteeg 35-49 minibieb / LFL (niet openbaar) in Haarlem, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hey daar vinder!

Je hebt me gevangen!

Meld hier op de site dat ik bij jou ben, dat kan met een avatar, maar eventueel óók anoniem. In ieder geval gratis, zonder SPAM en zonder verplichtingen!
Lees mij en laat mij dan weer vrij. Mijn voorgaande lezers kunnen mijn reizen volgen, en als je je registreert bij BookCrossing kun jij ook mij en je andere boeken volgen over de wereld! Iedere keer dat het boek opgepikt, gelezen en vrijgelaten wordt, krijg je een emailtje.

Vrijlaten kun je doen door mij naar de vindplek terug te brengen,
óf je geeft me door aan een vriend/vriendin, je tante of neef,
óf je laat me ergens los in het wild, bijvoorbeeld op het station of op een bankje.
Neem me mee op vakantie! Of laat me achter op je werk. Of bij de tandarts....
Wat jij wilt! Zet me echter niet in je kast, daar word ik ongelukkig van... :-(

Want ik hou van reizen! Veel leesplezier met mij!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.