Land, land ! ... / druk 1

by Sándor Márai | Literature & Fiction |
ISBN: 9028419551 Global Overview for this book
Registered by BluePotatoes of Hellevoetsluis, Zuid-Holland Netherlands on 8/11/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by BluePotatoes from Hellevoetsluis, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, August 11, 2022
In de handen van de grote schrijver die Márai is, overstijgen de herinneringen het persoonlijke, omdat ze onder het oppervlak van zijn koele observatoe en afstandelijke verwondering over de wezenlijke vragen van het menselijk bestaan gaan ... De herinneringen aan de laatste vier jaar die hij in zijn bezet vaderland Hongarije doorbracht ...

Een fantastisch boek heb je gevonden ! Een beklemmend boek ook !

" In 1972 stelde Márai zijn herinneringen aan de laatste vier jaar die hij in zijn vaderland Hongarije doorbracht op schrift - van de Duitse bezetting in 1944, de bevrijding door de Russen en eerste jaren van de communistische dictatuur, tot aan het moment dat hij in september 1948 het land verliet om er nooit meer terug te keren.

Zijn herinneringen zijn historisch gezien de moeite waard omdat ze trefzeker deze woelige periode in de Europese geschiedenis beschrijven. Ook intrigeren ze omdat ze veel over Sándor Márai en zijn leven vertellen. Maar in de allereerste plaats zijn ze prachtige literatuur. In handen van de grote schrijver die Márai is, overstijgen zijn herinneringen immers het persoonlijke. Ze raken ons diep omdat ze onder het oppervlak van koele observatie en afstandelijk verwondering over de wezenlijke vragen van het menselijke bestaan gaan. "

Het boek zou vandaag de dag ( 2022 ) zonder meer van toepassing kunnen zijn op situaties in het oosten van Oekraïne ... ook daar vluchten de mensen voor de Russische bezetters.

Ik hoop dat je het boek kan waarderen. En misschien wil je het wel doorgeven aan iemand anders, of op een andere plek neerleggen.

Fijne dag !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.