Myrkytetyn suklaarasian arvoitus

by Anthony Berkeley | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 8/9/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, August 9, 2022
SAPO – modernia jännitystä

Kun Joan Bendix löi vetoa miehensä kanssa suklaarasiasta, hän ei voinut aavistaa, että tuon vedon voitto koituisi hänen kuolemakseen. Ja kun salapoliisi Roger Sherringhamin rikoskerho alkoi ratkoa monimutkaista tapausta, he päätyivät hyvin kummalliseen lopputulokseen.

Myrkytetyn suklaarasian arvoitus on piikikäs, brittiläiseen dekkariperinteeseen nojautuva tarina, joka sijoittuu 1930-luvun englantilaisen yläluokan maailmaan. Pulmallisia murhia selvittävän rikoskerhon puheenjohtajana toimii tyylikäs salapoliisi Roger Sherringham, muita kerhon jäseniä ovat kolme kirjailijaa, asianajaja ja joutilas herrasmies.

Englanninkielinen alkuteos: The Poisoned Chocolates Case (1929)
Suomentanut: Eva Siikarla

WSOY 1989

– Forssan kaupunginkirjaston poistokirja, viime viikon ostoksia :)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, August 9, 2022
Saattaa olla, etten ole koskaan lukenut Berkeleyltä mitään; BC-vuosinani en ainakaan ole, mutta voi toki olla, että joskus aiemmin olen. Tämä on nyt toinen Berkeleyn dekkari jonka rekisteröin.

Alkuteos on ilmestynyt 93 vuotta sitten! Nämä vanhat brittidekkarit ovat suosikkejani, mutta sijoittuuko tämä tosiaan tulevaan eli seuraavalle vuosikymmenelle? Se ei ole tämän aikakauden dekkareille kovin tyypillistä.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, August 9, 2022

Released 3 mos ago (8/9/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hiukan jännitystä elokuun iltoihin!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Osallistun kirjalla Vapautusten vuosi 2022/elokuu -haasteeseen (ruoka, juoma, syöminen ja kaikki näihin liittyvät).

Journal Entry 4 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 18, 2022
Poliisi ei saanut suklaarasialla myrkytetyn naisen murhaajaa selville. Rikoskerho alkoi ratkoa tapausta, kuusi jäsentä. Yksi syyllinen. Oikein jännittävä!
(luettu 16.8.2022)

Journal Entry 5 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 18, 2022

Released 2 mos ago (9/19/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan palautus.

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, September 22, 2022
Myrkytetty suklaarasia oli keskeisessä roolissa myös aiemmin tässä kuussa lukemassani Anu Patrakan dekkarissa Kuolet vain kahdesti. Huomasin toissapäivänä ruokakaupassa käydessäni, että joulusuklaakalenterit ovat jo myynnissä (!), kaipa ne perinteiset joulusuklaarasiatkin pian tulevat.. Jouluhössötys aikaistuu vuosi vuodelta, nytkin on sentään jouluun vielä yli kolme kuukautta. Ihmiset ovat ihan sekaisin, kun alkavat heti kesäloman jälkeen haaskata rahojaan joulukrääsään. No, kohta näkee, onko ryzzien (kansan)murhanhimon aiheuttamalla energiakriisillä, hintojen nousulla ja sähkönhinnan viisinkertaistumisella vaikutusta siihen, paljonko sitä turhaa krääsää ostetaan.

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, September 25, 2022
Sain päätökseen kaksi todella hyvää kirjaa, Suon villin laulun ja Hildurin, tämän otan lukuun seuraavaksi. Kirja saa lähteä reissulukemiseksi Helsinkiin, kun sattuu olemaan mukavan kokoinen pokkari :)

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, September 27, 2022
Berkeleyn dekkari oli eilen tosiaan mukana reissussa. Mielenkiintoinen rakenne tässä liki sata vuotta vanhassa tarinassa ja on mielenkiinto muutoinkin pysynyt yllä :)

Lähdin matkaan vasta klo 8.00 bussilla, koska pitkään käyttämäni klo 6.00 vuoro on siirtynyt toiselle bussifirmalle ja lipun hinta on kaksinkertaistunut ja klo 5.45 vuoro, jolla viimeiset pari-kolme kertaa olen matkannut, olikin lopetettu. Aamukahvikin siirtyi siis kahdella tunnilla ja siksi kahvilassa oli enemmän huisketta kuin yleensä – työntekijä unohti, mihin maitoon latteni halusin (onneksi tarkisti, kun kyse ei ole vain makuasiasta vaan sairaudesta) ja sitten unohti sen, että olin ilmoittanut juovani kahvin paikan päällä, ja laittoi kahvini lasin asemesta pahvimukiin :D En kumminkaan malttanut lähteä heti kohti Ruoholahden LFL:ää, vaikka nythän kahvin olisi voinut juoda matkalla, vaan avasin kirjan ja istuin tovin kaikessa rauhassa :)

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, September 27, 2022
Jatkoin eilen kirjan – ja kahvittelun – merkeissä iltapäivällä, kun olin saanut pakolliset asiat hoidetuksi. Menossa on 136/276.Journal Entry 10 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, September 30, 2022
Luin tämän loppuun tänään, jäljellä ei ollutkaan enää kuin jokunen sivu. Oli hauska seurata kerholaisten ratkontaa, etenkin kolmanneksi ja toiseksi viimeisen selostajan. Tapani mukaan tein lukiessani muistiinpanoja, mutta ne ovat näköjään jo ehtineet hautautua jonnekin :D

Released 2 mos ago (10/1/2022 UTC) at Makulihan tilapuoti ja kahvila in Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Murha-arvoitus vuodelta 1929 on tarjolla huomisessa BC-miitissä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 12 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 2, 2022
Tammelan miitissä sain Taryalta kestokassillisen kirjoja, joiden lisäksi valitsin ihan itte muutaman tarjolla olleesta kirjakasasta :)

Journal Entry 13 by Delenna at Porvoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 20, 2022
Minä pidin näitä tyyppejä vähän turhan jaarittelevina ja itseriittoisina... en jaksanut keskittyä kunnolla sen sadan sivun jälkeen. Viimeinen heppuko nyt sitten oli oikeassa? Ja "kerholaiset" miettivät mitä tehdä o.O Eikö nyt olisi ihan aiheellista selostaa poliisille ne päätelmät...

Released 3 wks ago (11/6/2022 UTC) at Lahden Messukeskus in Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jää Lahden Messukeskuksen lähettyville Kätevä&Tekevä-messujen (Ilmaisen Kirjan Päivä!!!) aikana, minigripillä suojattuna. Onnittelut ja lukuiloa löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.