Rottien pyhimys

by Anneli Kanto | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingPiikuwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/2/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, August 2, 2022
"Hattulan kirkon maalaaminen on valtava urakka. Jotta työ valmistuisi ajoissa, maalareiden on pakko pestata ryhmäänsä omituisena pidetty tyttö, Pelliina, koska hän osaa piirtää.

Kirkko, työtoveruus ja kesä mullistavat kaikkien elämän.

Hersyväjuoninen tarina perustuu sekä tunnettuun että kuviteltuun historiaan ja kuvaa kiehtovasti keskiaikaisen kirkon maalaamista sekä kyläyhteisön silmäätekeviä ja rahvasta."

Journal Entry 2 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, September 19, 2022
En varsinaisesti ole historiallisten romaanien ystävä, mutta tämä kirja teki siinä suhteessa poikkeuksen. Kirjailija vaikutti tehneen valtavasti taustatyötä, mutta se ei (onneksi) näkynyt osoittelevien yksityiskohtien runsautena, kuten joskus näkee. Etenkin Pelliina oli mainio hahmo, hänestä kertovat luvut olivat kirjan parasta antia, eikä vähiten hänen omintakeisten sanojensa vuoksi, mieleen jäi esim. tuijottaatoljottavat kyläläiset.

Kirkon maalaukset tulivat kovin eläviksi tämän kertomuksen kautta ja taidankin säilöä tämän kirjan omaan hyllyyni ja kerrata ennen seuraavaa Hattulan visiittiä. Onkin jo korkea aika tutustua Pyhän Ristin Kirkkoon.

*** Edit: ostin itselleni toisen kappaleen tätä kirjaa, tämä jatkaa matkaansa toivelista-/synttäriyllätyksenä.

Journal Entry 3 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, November 19, 2022
Kiitos synttärionnitteluista ja toivelistakirjasta! Olen kuullut tätä kirjaa kehuttavan paljon, joten odotan innolla sen lukemista.

Journal Entry 4 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, December 10, 2022
Tykkäsin kirjasta ja sen henkilöhahmoista, joista Pelliina oli minunkin suosikkini. Erikoisen hauskaa oli kirjailijan tyylikeino kirjoittaa ilman välimerkkejä aivan kuin kaikki olisi pakko sanoa just nyt ilman taukoja hengästyttävällä nopeudella :D! Pakko oli googlettaa tämä kirkko ja katsoa kuvia netistä, mutta haluaisin kyllä käydä oikeastikin tässä kirkossa, josta ilmeisesti kirjan myötä on tullut ihan kansainvaelluksen kohde.

Journal Entry 5 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, March 22, 2023

Released 2 mos ago (3/23/2023 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistahippakirja postin matkaan kohti pääkaupunkia. Lukuiloa!

Journal Entry 6 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 25, 2023
Kiitos toiveeni toteuttamisesta ja paketin lähettämisestä! Siellä oli pieniä kylkiäisiäkin minulle, Mentos-pötköjä ja kasvonaamio, kiitos niistäkin!
Viime kesänä tein retken Sysmän kirjakyläpäiville, jossa Anneli Kanto oli haastateltavana. Tätä kirjaa on minulle suositeltu. Olen lukenut kirjailijalta aikaisemmin romaanin Lahtarit, joka teki ison vaikutuksen ja useita lastenkirjoja. Hyllyssä lukemista odottaa myös Pala palalta pois, joka on omakohtainen kuvaus äidin muistisairaudesta. Kaiken kaikkiaan olen mieltynyt Anneli Kannon persoonaan ja tapaan kirjoittaa.
Hyvää kevään odotusta!

Journal Entry 7 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 25, 2023
Ja oho, tätä toivoo tosi moni! Merkitsen varatuksi ja jospa ottaisin piankin lukuun.

Journal Entry 8 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, March 26, 2023
Hippasin lumipöllöä toivelistahipassa.

Journal Entry 9 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, April 6, 2023
Kirja kehkeytyi hyvinkin dramaattiseksi juonenkäänteiltään. Pitää kohta katsella video, jossa kirjailija esittelee kirjassa mainittuja maalauksia. Rempseää ja rehevää kieltä ja voimakkaita tunteita sekä arkista aherrusta ja kirkon maalaamiseen liittyviä yksityiskohtia löytyi kirjan sivuilta. Korkean paikan kammoisille varmasti haastavaa luettavaa! Henkilökaarti oli kiinnostava: Pelliina, jota pidetään kummallisena, mutta jolla on piileviä kykyjä maalaamiseen, Martinus, joka on neuvotellut maalareiden palkat ja suhtautuu ystävällisesti Pelliinaan ja opettaa tälle kirkon maalaamisen saloja, ärhäkkä ja kulmikas maalarimestari Andreas, joka syyttää paholaista kirosanaryöpyistään, kirkon isäntä, joka pitää kunnia-asianaan majoittaa ja kestitä maalarien joukkoa, nuori kirkkoherra, jota kansa kutsuu Mulli-Pekaksi ja joka kaipaa kovasti arvonantoa ja jonka piiat ja veli juonittelevat häntä vastaan. Sitten on vielä linnanherra vaimoineen ja tuomiokapitulin kaniikki, joka saapuu tarkastamaan työn jälkeä ja niin edelleen.
Hyvin vähän on tullut luettua 1500-luvulle ajoittuvia romaaneja, tämä onnistui kuvaamaan tuota aikaa kiinnostavalla tavalla.

Journal Entry 10 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Tuesday, May 9, 2023

Released 3 wks ago (5/9/2023 UTC) at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 11 by lumipöllö at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 9, 2023
Tämä vaikuttaa tosi kiinnostavalta! Kiitos paljon😃

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.