Hildur

by Satu Rämö | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789510479209 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 7/27/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, July 27, 2022
Kustantajan nettisivuilta:

"Satu Rämö vie lukijansa Islannin vuonojen hämärään – eikä ruumiilta vältytä.

Hildur aloittaa Islannin syrjäisille vuonoille sijoittuvan dekkarisarjan, jossa kukin yrittää selviytyä parhaan kykynsä mukaan.

Lapsuudessaan traumatisoitunut rikosetsivä ja kadonneiden lasten yksikön päällikkö Hildur Rúnarsdóttir taistelee omaa ahdistustaan vastaan surffaamalla Atlantin kylmissä vesissä. Hildurin työpariksi saapuu suomalainen poliisiharjoittelija Jakob Johanson, joka on lähtenyt Islantiin pakoon omaa hankalaa elämäntilannettaan. Jakobkin huomaa pian, että kuvankauniilla vuonoilla on myös varjoisa puolensa: syrjäytyneet, hyväksikäyttäjät ja vallanhimoon langenneet.

Pian Hildur ja Jakob ovat keskellä omituista rikosvyyhtiä, kun vuosikymmeniä hämärässä olleiden salaisuuksien sumuverho alkaa vähitellen hälvetä. Kosto on ainakin ajatuksena suloinen, mutta ratkaiseeko se lopulta mitään?

Hildur aloittaa päähenkilönsä nimeä kantavan, nordic noirin hengelle uskollisen dekkarisarjan, jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa."

WSOY, 2022.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, July 31, 2022
Olen lukenut Rämön aiemmat Islanti-aiheiset kirjat ja tämä tuntui suoralta jatkumolta niille, osin toistoltakin. Lukiessa kirja ei oikeastaan tuntunut dekkarilta, vaan islantilaisten tapojen, historian, luonnon ja kulttuurin kuvaukselta. Se sopi minulle hyvin, koska Islanti on kiinnostava maa, ja Rämö tuntee sen hyvin. Juoni jäi sivuosaan, mutta pidin molemmista päähenkilöistä, Hildurista ja Jakobista, ja mielelläni luen heistä lisää.

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Sastamala, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Friday, August 5, 2022

Released 10 mos ago (8/6/2022 UTC) at Sastamala, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja on monien bookcrossaajien toivelistalla, mutta ojennanpa ensimmäiseksi Bookgeolle huomisessa Pukstaavin miitissä, kun oli minun mielestäni kovin hänen näköisensä kirja :)

Journal Entry 4 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 6, 2022
Islannin Länsivuonoilla viettämäni loma on yksi muistorikkaimmista reissuistani, joten tämä kirja on varmasti täyttä herkkua.
Lämmin kiitos lukutuoli, että ajattelit minua! Luen ja toimitan eteenpäin lukuisille toisille toivojilleen mitä pikimmiten.

Journal Entry 5 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 22, 2022
Voi miten tykkäsin tästä! Kirjassa oli ihana islantilainen tunnelma ja kiehtovat tapahtumapaikat olivat osin omilta Islannin matkoiltani tuttuja. Hildur ja Jakob tuntuivat autenttiselta ja jotenkin jopa läheisiltä. Juoni nappasi heti mukaansa ja melkeinpä en olisi halunnut tarinan loppuvan, koska nyt täytyy malttaa odottaa sille jatkoa :).

Kirja aiheutti myös hyökyvän kaipuun takaisin Länsivuonoille, missä tunsin olevani ihanalla lailla kaukana velvollisuuksien tavoittamattomissa ja sopivasti myös luonnon armoilla. Kirjassa mainittuja Hornstrandirin lumihuippuja ihaillessa ajantaju hävisi hetkeksi. Toisaalta myös Ísafjörðurin kaupunki oli pienuudessaan todella sympaattinen ja yllättävänkin paljon palveluita tarjoava paikka. On hauskaa, että Rämön perhe päätti muuttaa Reykjavikista sinne seudulle. Heidän muutostaan ja uudesta elämänvaiheestaan kertova kirja Talo maailman reunalla on minulla vielä lukematta, täytyy yrittää hankkia se käsiini seuraavaksi.

Oikein paljon kiitoksia ihanasta lukukokemuksesta, lukutuoli! Tämä kirja lähtee pian seuraavalle toivojalleen.

Journal Entry 6 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Thursday, August 25, 2022

Released 9 mos ago (8/26/2022 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hildur koputtaa seuraavaksi Flower78:n ovelle. Ihanaa matkaa Islantiin ja kaikkea hyvää syksyysi!

Sateenkaari-haasteen vapautus

Journal Entry 7 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 30, 2022
Avasin oven erittäin mielelläni Hildurille! :) Olen ihan tosi iloinen, että sain tämän luettavakseni. Paljon kiitoksia Bookgeo ja kirjan kiertämään laittanut lukutuoli!

Bookcrossing on siitäkin kiva juttu, että välillä näitä uutuuskirjoja tulee luettavaksi nopeastikin. Työkaverini varasi tämän pk-seudun kirjastosta noin viikko sitten ja varauksia oli 3768! Tämä siirtyy lukupinoni kärkeen ja seuraavalle lukijalle mahdollisimman pian.

Journal Entry 8 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 10, 2022
Tämä kirja tulikin luettua oikein pikavauhdilla, suurin osa siitä tänään. Luin sen nopeasti paitsi siksi, että lupasin kirjan jo seuraavalle lukijalle ja voin tiistaina antaa sen eteenpäin, mutta myös siksi, että pidin kirjasta niin paljon. Mukavaa ja helppolukuista tekstiä, oikein sympaattiset hahmot, ja kiinnostavia faktoja ujutettuna tarinaan mukaan. Ja tietysti tapahtumapaikkana kiehtova Islanti (jossa en ole ikinä käynyt). Tosin satuin kuuntelemaan Rämön kirjan Talo maailman reunalla juuri vähän aikaisemmin, joten monet Islantiin liittyvät asiat olivat jo tuttuja. Villapaitoja neulova Jakob, voi minkä teit :D Aloin tutkimaan islantilaisten villapaitojen ohjeita ja mietin pitäisikö alkaa neuloa sellaista! Kirja vakuutti kaikin puolin, kuinkahan kauan joutuu odottelemaan sarjan seuraavaa kirjaa?

Journal Entry 9 by wingFlower78wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 12, 2022

Released 8 mos ago (9/13/2022 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Saka74 saa seuraavaksi tämän kirjan luettavakseen. Hyvää matkaa Islantiin, tällä kertaa tapaamaan Hilduria eikä Erlenduria! :)

Journal Entry 10 by Saka74 at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 13, 2022
Paljon kiitoksia tästä uutukaisesta! Ja kiitos myös miittiseurasta.

Journal Entry 11 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 10, 2022
Luin tämän flunssapotilaana villapaita päällä ja villasukat jalassa ja ihastuin välittömästi villaneuleita kutovaan Jakobiin. Itse olen täysin onneton käsitöissä, joten villaneuleita kutova mies oli täydellinen henkilö. Pidän yleensäkin ihmisistä, jotka tekevät juuri sitä mistä itselle tulee hyvä mieli, vaikka muut katsoisivat kuinka kieroon. Pitää uskaltaa nauttia elämästä omalla tavallaan.

Kun sain kirjan loppuun, piti kaivaa Islannin kartta esille ja tutkia tapahtumapaikkoja tarkemmin. Kirjassa oli jotenkin leppoisa tunnelma, vaikka se onkin dekkari. Siinä oli myös paljon asiaa luonnosta, islantilaisten sukulaisuussuhteista, uskomuksista, tavoista jne. Tästä tuli vähän mieleen Arnaldurin dekkarit, joista pidän todella paljon ja olenkin ne kaikki lukenut - osan useampaan kertaan.

Olen aina halunnut matkustaa Islantiin eikä tämä ollenkaan vähentänyt matkakuumetta. Onneksi sinne voi matkustaa myös lukemalla. Seuraava osa Rósa & Björk ilmestyy vasta keväällä, mutta lisäsin sen jo toivelistalleni, etten unohda sitä myöhemmin.

Journal Entry 12 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 11, 2022

Released 5 mos ago (12/11/2022 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ihanaa syntymäpäivää!

Journal Entry 13 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 25, 2022
Kiitos Saka74 synttärilahjasta! Tämä kirja kiilaa lukupinon kärkeen.

Journal Entry 14 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, December 27, 2022
Tämä toivekirja tuli luettua nopeasti jouluglögin ja piparkakkujen kera. Pidin tästä tosi paljon - ja haluan ehdottomasti vielä joskus matkustaa Islantiin! Joissakin kirjoissa faktatieto tapahtumapaikkojen elämästä tuntuu jotenkin päälleliimatulta, mutta tässä se kietoutui hienosti yhteen sopivasti jännittävän tarinan kanssa. Loppu lupailee jatkoa, tuskin maltan odottaa...

Hildur on vieläkin usean bookcrossarin toivelistalla, joten hän pääsee jatkamaan matkaansa lähiaikoina.

Journal Entry 15 by He_Ri at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, January 12, 2023
Hildur Raisiossa.🙂

Journal Entry 16 by He_Ri at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, March 13, 2023
Tämä oli oikein hyvä kirja. Ei erityisen jännittävä, mutta silti mukaansatempaava. Islanti maana kiehtoo ja oli kiva lukea islantilaisista paikoista, tavoista jne. Sakan tavoin mieleeni tulivat Arnaldurin kirjat. Jatko-osa oli pakko lisätä toivelistalle, koska tämän kirjan loppu oli oikeastaan seuraavan alku.

Journal Entry 17 by He_Ri at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, March 15, 2023

Released 2 mos ago (3/15/2023 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja lähtee kohti seuraavaa lukijaa.

Journal Entry 18 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, March 21, 2023
Paljon kiitoksia toivelistakirjasta! Tälle taitaakin olla jo seuraava osoite tiedossa…

Journal Entry 19 by wingSoozreaderwing at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Friday, March 31, 2023
Minäkin pidin kirjasta todella paljon! Tarina ei ollut jännittävä, mutta silti se piti otteessaan alusta loppuun. Asioita ja maisemia maalailtiin aika paljon, mutta se oli tehty niin taitavasti ettei paatunut dekkarin lukijakaan turhautunut.

Released 2 mos ago (3/31/2023 UTC) at By mail / post / courier, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Huomasin tämän kirjan toivelistallasi, joten luin sen mukaan samaan kyytiin muiden kirjojen kanssa. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 21 by Ametisti at Nurmijärvi, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, April 7, 2023
Oih! Nyt tuli toivelistalukemista - kiitos paljon Soozreader! Ihan naurattaa, että kirjojen määrä hyllyssä on vakio, sillä pian olen lukenut neljännen kirjan (pitkästä aikaa, myönnetään) ja hoplaa vaan, neljä kirjaa tuli takaisin sinun lähettämästä paketista. Voi meitä peikkoja, jotka kirjoille olemme heikkoja :)

Journal Entry 22 by Ametisti at Nurmijärvi, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 11, 2023
Kelpo dekkari - minä en usein niitä lue niin tämä oli mainion omalaatuinen ja kehunsa ansainnut makupala. Rämö kirjoittaa sujuvaa ja mukavan polveilevaa tekstiä; ei kuitenkaan liian kuvailevaa, että tarina jäisi polkemaan paikallaan.

Sen verran tykkäsin, että pohdin jatko-osan lukemista. On tainnut kolmas osakin ilmestyä jo. Luen eniten iltaisin ja murhat ja kadonneet lapset eivät ole parasta iltalukemista. Tämä Rämö koukutti kuitenkin! Liekö Jakobin kansiota :)

Journal Entry 23 by Ametisti at A BookCrosser, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Thursday, May 11, 2023

Released 3 wks ago (5/11/2023 UTC) at A BookCrosser, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee postiautomaattiin ja seuraavalle lukijalle. Opus on hänen toivelistallaan.

Journal Entry 24 by Mecu at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, May 19, 2023
Kiitos toivelistakirjasta Ametisti! Tämähän on jo kiertänyt vaikka kenellä. Itse lisäsin sen toivelistalle vasta sen jälkeen, kun kuulin että tässä tehdään sukututkimusta :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.