Koski

by Heidi Jaatinen | Literature & Fiction |
ISBN: 9789512408641 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 6/19/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 19, 2022
Kustantajan nettisivuilta:

"1894. Tuure ei halua Venäjän armeijaan. Hän keksii keinon: hänpä etsiikin talon, josta puuttuu isäntä, ja änkeää vävyksi. Kun vaimo Hilma yksitoista lasta synnytettyään kuolee lapsivuoteelle, Tuure astelee Hilman sisaren luokse ja pyytää vanhimman tyttären kättä. Stiina suostuu kosintaan mutta miettii, miten koskaan ehtii laittaa niin paljon ruokaa, että Tuure saadaan kylläiseksi. Tuuren poika Paavo tarttuu lusikan sijasta aseeseen ja lähtee Varkauteen ja Vienan Karjalaan sotimaan.

Koski kertoo uusperheestä, jossa miehet syövät ja naiset yrittävät rakastaa. Se on romaani sodasta, uusista aluista ja ihanteiden luhistumisesta, hinnasta, jonka jälkipolvet maksavat. Silti: ei koskaan niin kipeää etteikö maistuisi tirripaisti. Tyyli on Jaatista parhaimmillaan: mehevää, herkkää ja kirpakkaa. Koski aloittaa pääosin Kiuruvedelle sijoittuvan kirjasarjan. Teos on kuin seitsemän sortin pikkuleipäkattaus, jossa ei ole yhtään äkkimakeaa tai esanssista leivosta.

Romaani sai Kuopion kaupungin myöntämän Savonia-kirjallisuuspalkinnon 2.1.2019. Savonia-palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena edellisvuonna ilmestyneestä merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta. Palkintosumma on 12 000 euroa."

Gummerus, 2018.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at a gift, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Sunday, October 16, 2022

Released 7 mos ago (10/16/2022 UTC) at a gift, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea syntymäpäivänäsi!

Journal Entry 3 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, November 19, 2022
Kiitos synttärionnitteluista ja toivelistakirjasta!

Journal Entry 4 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, March 20, 2023
Kirjan luettuani on ristiriitainen olo. Kirjailija on minulle tuttu, ikäeroa vain vuosi ja olemme kotoisin samalta paikkakunnalta, Kiuruvedeltä, jonne tämä kirjakin sijoittuu. Kirjassa on tuttuja paikkoja, ainakin Koskenjoki ja Puolakan talo. Siksi tuntui siltä, että tämä kirja on pakko lukea, mutta välillä kirjan lukeminen tuntuikin juuri siltä, pakolta. Toisaalta kirja oli helppolukuinen lyhyiden lukujensa vuoksi ja kirjailijan tapa kirjoittaa varmasti saamansa palkinnon arvoinen, mutta… jokin tässä tarinassa silti tökki ja varsinkin tietyt aiheet laahasivat, junnasivat ja monet henkilöhahmotkin tuntuivat kömpelöiltä, jopa vastenmielisiltä. Toki kirja sijoittuu enimmäkseen yli sata vuotta ajassa taaksepäin ja elämä silloin on varmasti ollut juuri sellaista, kuin kirjassa kuvataan, mutta tietynlainen inho-realismi ei vain pure minuun. Naisen asema sen ajan yhteiskunnassa tulee hyvin esiin tässäkin tarinassa ja vaikka naisia ei arvossa pidetty, he kuitenkin pitivät talot pystyssä, kun miehet hummasivat kuka missäkin ja kenen kanssa. Ja kuolemaa tekevä isä tässäkin kirjassa, kun oman isän kuolemasta on vasta puoli vuotta… miksi se aihe tuntuu toistuvan niin paljon kirjoissa tätä nykyä?

Journal Entry 5 by Pikkis at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, March 22, 2023

Released 2 mos ago (3/23/2023 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistakirja postin ja kuriirin kautta seuraavalle lukijalle! Lukuiloa!

Journal Entry 6 by wingtoukokuuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, March 25, 2023
Nyt sain kuriroitavaksi sellaisen kirjan, joka saattaisi kiinnostaa itseäkin. Ainakin Jaatisen Kaksi viatonta päivää palkitsi lopulta lukijansa. Katsotaan, milloin Minkulan kanssa seuraavan kerran tavataan ja tulenko tarttuneeksi tähän tiiliskiveen sitä ennen. Tuossa mainitsemassani Jaatisen teoksessa oli myös tosi raskaita teemoja, joten lukeminen vaatinee tietyn määrän henkistä ja emotionaalista kapasiteettia.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.