Natascha Kampusch

by Allan Hall | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9044318136 Global Overview for this book
Registered by -Nika- of Doorn, Utrecht Netherlands on 4/30/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by -Nika- from Doorn, Utrecht Netherlands on Saturday, April 30, 2022
Op 23 augustus 2006 om 12.53 uur vlucht een bleke jonge vrouw haar vrijheid tegemoet. Dit is het moment waar de achttienjarige Natascha Kampusch op heeft gewacht sinds de dag dat ze als tienjarig meisje op weg naar school werd ontvoerd. Na acht jaar gevangenschap in een on opvallend Oostenrijks rijtjeshuis, schokt en verbijstert haar verhaal de hele wereld. Hoe overleefde zij een jeugd opgesloten in een kelder? Wat voor jonge vrouw was daaruit tevoorschijn gekomen? Wat voor man was Wolfgang Priklopil, haar ontvoerder, die nog diezelfde avond van de ontsnapping voor een trein sprong? En wat had hij van Natascha gevergd?
Terwijl de dagen en weken verstrijken en Natascha’s televisie-interview de publieke nieuwsgierigheid niet bevredigt, beginnen de vragen van toon te veranderen. Wat voor relatie hadden de kidnapper en zijn slachtoffer precies? Waarom had Natascha zo lang gewacht met haar ontsnapping? Is het waar dat haar ouders Priklopil van vroeger kenden?
Allan Hall en Michael Leidig hebben deze zaak vanaf 1998 gevolgd. Ze hebben gesproken met politiemensen, advocaten, psychiaters en naaste familieleden van Natascha. Hun unieke, indringende verhall, vol exclusieve onthullingen, werpt een verhelderend licht op een even raadsel achtige als verbijsterende ontvoeringszaak en zal iedereen na lazing in het geheugen gegrift staan.
Allan Hall is ruim dertig jaar journalist, met als standplaats Berlijn. Hij werkt voor kranten als The Times en Daily Mail. Michael Leidig woont in Wenen en is oprichter van Central European News Agency en Oost Europacorrespondent voor de Londense Daily Telegraph.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.