Reissukirja: matkalla kaikissa maailman maissa

by Rauli Virtanen | Travel | This book has not been rated.
ISBN: 9789510404942 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/24/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 24, 2022
Kovakantinen kirja, WSOY 2014, 436 sivua.

Kustantajan kuvaus:

”Lähde maailmanmatkaajan mukaan sinne, minne muut eivät uskalla

Matkaelämäkerta täynnä juttuja ja kokemuksia viideltä vuosikymmeneltä maailman jokaisesta kolkasta sissien leiritulilta suurkaupunkien sokkeloihin.

Rauli Virtanen on käynyt maailman kaikissa 194 itsenäisessä valtiossa. Hän aloitti reppureissaamisen aikana ennen internetiä ja interrailia ¬ ja suuntaa yhä kulkunsa sinne, minne muut eivät uskalla mennä. Missä tapahtuu, siellä on Rauli. Virtanen on koonnut kirjaansa unohtumattomimmat kokemukset matkojensa varsilta alkaen ensimmäisestä lentomatkastaan ¬ joka päättyi pakkolaskuun Amazonian viidakkoon. Rauli kuvaa kuinka hän käveli vahingossa suoraan pahamaineisimpien sissien tukikohtaan, millaista on diplomaattikekkereillä tai pommisateessa, millaista alkuperäiskansojen vieraana. Saunoissa eri puolilla maailmaa hän pohtii yhteistä planeettaamme, Suomen paikkaa ja ihmisen osaa. Tällaista nojatuolimatkaa et ole ennen kokenut!”

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 18, 2022
Kaunokirjallisesti kerronnan tyyli oli muistelmamaisesti välillä hieman luettelevaa, mutta onhan tämä aikamoinen paketti suomalaisen ulkomaanjournalismin historiaa Raulin oman matkahistorian muistelun ohella. Kirjan alun Raulin nuoruusvuosien reissut olivat minusta värikkäimpiä ja hienosti kuvattuja. 70-luvun journalismin suhteen oli silmiä avaavaa muistaa, kuinka juttuja esim. toimitettiin lehtiin kirjepostilla nykyisin itsestäänselvien modernien datayhteyksien puuttuessa.

Virtasen oma avoimuus, seikkailuvietti ja puolueettoman tuntuinen tiedonvälityksen halu tulivat vahvasti esille. Paljon asiaa tiivistettynä yhteen kirjaan jätti jopa hieman hengästyneen, mutta myös matkakuumeisen olotilan.
----
Osallistun tällä kirjalla Delennan Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen: São Tomé ja Príncipe.
Tässä kirjassa oli aivan pyörryttävä määrä maita, josta valita edustaja maahaasteeseen. Päädyin poimimaan ensimmäistä kertaa sivulla 37 esiintyvän São Tomén ja Príncipen, joka on itselleni hyvin vieras.

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Monday, April 18, 2022

Released 1 yr ago (4/19/2022 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hippa-postia Saka74:lle, ole hyvä. Valoisia kevätpäiviä ja antoisia tulevia reissuja!

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, April 26, 2022
Paljon kiitoksia mielenkiintoisesta toivekirjasta! Kyllähän tässä matkakuume kasvaa jo pelkästään kantta katsellessa.

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 6, 2022
Olipas todella hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Oli kiinnostavaa lukea kaikista mahdollisista maailmankolkista, jonne Virtanen on päätynyt. Omat reissuni kalpenevat näiden reissujen rinnalla, vaikken minäkään ole aina turvautunut seuramatkoihin. Mieleenpainuvimmat matkani ulkomaille ovat olleet juuri niitä, joita ei ole tehty liian suunnitelmallisesti. Kaikenlaisia ihmisiä ja tapahtumia on tullut vastaan. Esim. Muistan varmaan vielä vanhana kiikkustuolissa, kuinka päädyimme samaan hyttiin junamatkalla Bratislavasta Budapestiin New Yorkista kotoisin olevan tyylikkäästi pukeutuneen pariskunnan kanssa. Rouva ihasteli maisemia ja yritti saada miehensäkin innostumaan. Mies sen sijaan kuljeskeli aina välillä käytävälle ja sanoi vaimolleen junan olevan paljon maisemia mielenkiintoisempi. Itse en kuitenkaan uskaltautuisi sellaisiin paikkoihin kuin Virtanen on toimittajana matkannut, joten oli todella mukava lukea niistä.

Lii5an Kouluhaasteessa tällä voi suorittaa uskonnon/elämänkatsomustiedon opinnot, sillä kirjassa on useampia toimittajan kohtaamia tilanteita, joissa pohditaan journalismin tai yksittäisen journalistin etiikkaa. Esim. Valokuva kaulaansa myöten vedessä seisoneesta tytöstä, joka oli juuttunut veteen puiden ja romujen keskelle tulivuoren aiheuttaman katastrofin jälkeen, aiheutti "valtavan polemiikin journalismin etiikasta". Virtanen toteaa, ettei hän itsekään toiminut muita eettisemmin, sillä hänenkin ottamansa kuva julkaistiin. Tyttö menehtyi vähän ennen kuin hänet saatiin vedestä pois.

Journal Entry 6 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 11, 2022

Released 9 mos ago (12/11/2022 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnellista syntymäpäivää!

Journal Entry 7 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, December 25, 2022
Kiitos synttärikirjasta!

Journal Entry 8 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, May 12, 2023
Todella mielenkiintoisia tapahtumia, mutta välillä oli sellainen tunne kuin olisin katsonut hyvää leffaa pikakelauksella. Huimaava määrä maita, ihmisiä ja tapahtumia oli saatu mahdutettua tähän kirjaan, monesta niistä olisin mielelläni lukenut enemmänkin.

Journal Entry 9 by wingPiikuwing at K-Market Portsa in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, June 7, 2023

Released 3 mos ago (6/7/2023 UTC) at K-Market Portsa in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tervemenoa nojatuolimatkalle K-Market Portsan vaihtohyllyn kautta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.