Stanna hos mig

Registered by Nordpirat of Bromma, Stockholm Sweden on 3/18/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Nordpirat from Bromma, Stockholm Sweden on Friday, March 18, 2022
Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.
Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten.
Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.
Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.

Journal Entry 2 by Nordpirat at Bromma, Stockholm Sweden on Friday, March 18, 2022
Jag tyckte om boken. Historien var vacker och väckte många tankar och emellanåt starka känslor.

Jag hade tänkt ett bra tag att jag skulle skaffa och läsa den här boken, men det hade inte blivit av än. En kväll skulle jag träffa en kompis på restaurang Nem nem quan på Söder i Stockholm. Av någon anledning som jag nu har glömt blev jag några minuter sen. Jag skickade ett sms till min kompis och förvarnade. "Det är lugnt - jag har en bok!" svarade hon. När jag kom fram till restaurangen satt hon och läste den här. När jag sa att jag ville läsa den berättade hon att hon lånat den av en kollega och sa att hon skulle fråga kollegan om det var ok att jag också lånade och läste den. Några dagar senare kom svaret "Absolut! Och jag behöver inte få tillbaka den - låt den vandra vidrare!"
Min kompis och jag diskuterade boken när jag också hade läst den och en sak som vi båda reagerade på under läsningen var skuldfrågan. Att så många människor prompt ville ha någon att skylla på när det inte gick som det "borde" (i det här fallet barnlöshet), att det liksom måste vara någons fel.

Det var inte just det här exemplaret jag fick av kompisen jag träffade på Nem nem quan den där kvällen; det exemplaret har redan fått resa vidare. Den här är en utgallrad bok jag köpte på biblioteket i Fältöversten på Östermalm och jag köpte den för att ge den till min svärmor.

Uppdatering 5 juli 2022:
Nu har min svärmor läst boken. Hon vill inte behålla böcker hon har läst, så jag brukar få tillbaka dem så jag kan släppa ut dem igen så de får fortsätta sin resa mot nya läsare.

Journal Entry 3 by Nordpirat at Espresso house Drottninggatan 16 in Norrmalm, Stockholm Sweden on Tuesday, July 5, 2022

Released 1 mo ago (7/5/2022 UTC) at Espresso house Drottninggatan 16 in Norrmalm, Stockholm Sweden

WILD RELEASE NOTES:

Hej du som hittar boken!
Välkommen till bokens journal! Var snäll och skriv en liten anteckning om var du hittade boken någonstans.

Välkommen hit till BookCrossing också!
Titta gärna runt lite på sidan BookCrossing.com.
Du kan antingen registrera dig som medlem eller välja att vara anonym upphittare. Bookcrossing lämnar inte ut din e-postadress till någon! Jag har aldrig fått spam eller oönskad e-post på grund av bookcrossing.

Besök gärna forumet för skandinaviska medlemmar:

http://www.bookcrossing.com/forum/31

Trevlig läsning!

Journal Entry 4 by wingDeepswampwing at Björkhagen, Stockholm Sweden on Tuesday, July 5, 2022
Den tog jag med mig från BCträffen på Espressohouse

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.