Ukrainan muistot

by Irina Ratušinskaja | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9511100556 Global Overview for this book
Registered by wingPaulanniwing of Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 4/18/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPaulanniwing from Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, April 18, 2022
"Ukraina, Odessa 1950-luvulla. Läheinen asuminen yhdessä muiden kanssa avaa valppaalle lapselle näkymän inhimillisen elämän moninaisuuteen. Koulussa ilmapiiri on toinen: vastaukset kaikkiin kysymyksiin ovat valmiit. Pioneerihengen vastapainoksi Irina on kuitenkin jo löytänyt kirjojen maailman; hänen päässään humisevat Odessan vihreä meri ja omat runot. Sitten Igor, lapsuudentuttu, pyytää hänet Kiovaan. Kaksi samoinajattelevaa löytää toisensa ja rakastuu.

Taistelu ihmisen peruuttamattomiksi julistettujen oikeuksien puolesta muodostuu elämäntehtäväksi niin Iralle kuin Igorille - ja monille heidän ystävilleen.

Ukrainan muistot on väkevä kuvaus ihmisen kasvusta, poliittisesta ahdistuksesta ja sorrosta, ystävyydestä, siitä uskomattomasta voimasta ja rohkeudesta jota toisinajattelijoilta vaadittiin." (Goodreads)

Otava 1990. Kovakantinen, 299 s. Suomennettu venäjänkielisestä käsikirjoituksesta. Suomentaja Olli Kuukasjärvi.

Journal Entry 2 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, July 19, 2022
Tämä on ollut kauan hyllyssäni, olen sen joskus ostanut alesta. Nyt on sopiva aika lukea se.
Kirjasta tulee oikeastaan aika nostalgisia muistoja kaikesta, mitä olen kuullut Neuvostoliitosta. Kirjailija vietti lapsuutensa Odessassa 50- ja 60-luvuilla, hänen aviomiehensä muutti Odessasta Kiovaan lapsena, ja pari asui yhdessä Kiovassa myöhemmin. Luulin, että tämän vuoden uutiskuvat kummastakin kaupungista häiritsisivät lukemista, mutta niin ei käynyt.

Sen sijaan kirja herätti ajatuksia naapurimaamme arvoista ja tavasta kasvattaa maan lapset. Onko paljonkaan muuttunut sitten 60-luvun? Irina Ratušinskajasta tuli rohkea toisinajattelija, joka jo lapsena osasi ajatella omilla aivoillaan. Hän kertoo koulussa sattuneesta tapauksesta, jonka aikaan hän oli 11-vuotias. Häntä ja yhtä koulutoveria painostettiin kantelemaan eräästä luokkakaveristaan, jolloin Irina keksi hätävalheen, ettei ollut nähnyt mitään, ja toveri sanoi suoraan, ettei aio sanoa mitään. "Minun piti ajatella asia läpikotaisin: olenko jo muuttumassa sellaiseksi kuin HE haluavat, pelkurimaiseksi ja kuuliaiseksi olennoksi, jolla ei ole kunniantuntoa, vaan joka pitää nokkelaa valetta suurena sankaruutena ja voittoa hyvänä puolustuksena - saavutettiinpa se millä keinolla hyvänsä? Eli päämäärä pyhittää keinot, vai?"

BC-helmet: 40. Kirja kertoo maasta, jota ei enää ole. (Neuvostoliitto)
Osallistun kirjalla myös Ukraina-haasteeseen sekä Kielillä-haasteeseen (venäjä).

Journal Entry 3 by wingPaulanniwing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 5, 2022

Released 1 mo ago (8/6/2022 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Varattu Taryalle Ukraina-haasteen ketjussa. Mukaan Pukstaavin miittiin.
Osallistun kirjalla Vapauta sateenkaari -haasteeseen (kannessa keltainen nauha)

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 7, 2022
Kiitos mielenkiintoisesta kirjasta! Outina bongasi tämän eilen Pukstaavissa ja heppasi itselleen eli kirjaanpa muistiin, että Ukrainan muistot menee sitten seuraavaksi hänelle :)

Tuosta takakannen esittelytekstistä tuli muuten mieleen Meri Valkaman Sinun, Margot ;) Kirjassa eletään lapsuutta 1980-luvun Itä-Berliinissä ja sosialismilla/politiikalla on kertomuksessa/sen taustalla merkittävä osa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.