Pienen hauen pyydystys

by Juhani Karila | Literature & Fiction |
ISBN: 9789523880481 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/21/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 21, 2022
"Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Hän joutuu hyväksymään erakkomaisen äitinsä perinnön ja selvittämään suhdettaan lahjakkaaseen käsitetaiteilijaan. Lopulta hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen näkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidättämään Elina Ylijaakon. Ennen epäillyn löytymistä hänen täytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja väkiyöstä – kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmärtää pysyä erossa.

Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki."

Siltala, 10. painos, 2021

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 25, 2022
Olen kuullut kirjasta melkein yksinomaan positiivisia arvioita, joten odotukset olivat korkealla kirjan suhteen. Minulle tämä ei ollut yhtä huikea lukuelämys kuin monille muille, vaikka kieltämättä kirjan kieli on huikeaa ja outoudessaan ja mielikuvituksen lennossaan tämä on hyvin ainutlaatuinen kirja. Itselleni lukukokemuksen teki vaikeaksi nimenomaan sen fantasiaan ja maagiseen realismiin kallistuva genre, josta en lähtökohtaisesti pidä. Onneksi en ennen lukemista tiennyt, että tämä on fantasiakirja, sillä se olisi saattanut jäädä lukematta, ja toki tämä oli tutustumisen arvoinen. Olen alkuvuodesta menossa katsomaan teatteriin tästä tehtyä näytelmäsovitusta ja lukiessa huomasin miettiväni, että tarinan siirtäminen näyttämölle onkin vähän kinkkisempi tehtävä, ei onnistuisi itseltäni!

Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Thursday, January 5, 2023

Released 1 yr ago (1/5/2023 UTC) at Tampere, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Suunnittelin jossain vaiheessa, että uusintaluen kirjan ennen helmikuuta, jolloin menen katsomaan tämän pohjalta tehdyn esityksen teatteriin. Enpä luekaan, koska löytyi outa1977:n toivelistalta, näemme tänään bc-tapaamisessa. Kirjaisaa alkanutta vuotta 2023!

EDIT 030223:
Kävin eilen katsomassa tämän kirjan pohjalta tehdyn teatteriesityksen Tampereen Työväen Teatterissa. Lämmin suositus sille, oli todella upea esitys, tykkäsin yllättäen jopa enemmän kuin kirjasta. Sain näyttämöversiosta paljon enemmän irti kuin tästä kirjasta, vaikka esitys seurasi kirjan tapahtumia sinänsä.

Journal Entry 4 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, January 5, 2023
Kiitos toivekirjasta ja miittiseurasta!

Journal Entry 5 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, January 10, 2024
Vaikkei maaginen realismi ole minullekaan sitä ominta lukemistoa, niin tämän kirjan kohdalla se oli vaivatonta ja hauskaa.
Karila osasi ilmaista asiat lakonisen hauskalla tavalla ja sai lukijan matkaamaan keskelle Lapin eksotiikkaa, jossa asusti jos jonkinlaista hauskaa hahmoa.
Pikkuisen mielenkiinto hiipui, kun tarinassa päästiin Elinan ihmissuhde-koukeroihin, mutta muuten pidin kovasti!
Karilan tuotantoon pitänee tutustua enemmänkin. Kyllä tämä oli ihan kehujensa arvoinen lukukokemus.

Helmet-lukuhaaste: Kirjassa tehdään taikoja.

Journal Entry 6 by outa1977 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 15, 2024

Released 2 mos ago (2/15/2024 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Appelsiini nappasi miitistä! Luulisin, että tykkäät tästä. Hyviä lukuhetkiä ja kiitos seurasta!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 7 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 17, 2024
Otin kirjan mukaan miitistä ja vapaan viikonlopun kunniaksi aloitinkin jo! Hyvältä vaikuttaa!

Journal Entry 8 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 5, 2024
Tätä kirjaa oli nautinto lukea! Kirjan tempo oli ihanan verkkainen, tällaista tekstiä ei voi lukea pikakelauksella. Olisin voinut uppoutua kirjan maailmaan pidemmäksikin aikaa, ihan vaikka vaan kahvittelemaan kirjan henkilöiden seuraan, kuuntelemaan juttuja kyläläisistä ja kaikista niistä pohjoisen villimetsien asukeista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.