Holly

by Maisku Myllymäki | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/21/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 21, 2021
Kuvaus:
Minkälainen nainen asuu yksin lintusaarella?
Holly on kerronnaltaan vaikuttava ja tunnelmaltaan tihenevä esikoisromaani kahden naisen kamppailusta huomionkipeyden, häpeän ja salaisuuksien aallokoissa.
Luontolehdessä toimittajana työskentelevä Eva saapuu saarelle harvinaisen lintuhavainnon perässä. Hän ei tunne havainnon tehnyttä naista, Hollya, entuudestaan. Saarta kiertäessä ja harvinaista lintua etsiessä kiikari alkaa vähitellen kääntyä ja tarkentua naisia kohti. Miksi maineikas näyttelijä asuu saarella yksin? Entä etsiikö Eva saarelta jotain muutakin kuin lintua?
Viikko Hollyn vieraana mullistaa Evan elämän. Alkaa muodonmuutos.

Maisku Myllymäen Holly on jännittävä ja jännitteinen romaani kahdesta keskenään hyvin erilaisesta naisesta. Se on lisäksi syvätarkka luotaus saareen, jossa yksinäisyys ei ole äänetöntä.
**************
21.10.2021:
15-vuotta bookcrossingia takanani 7.10.21 ja sen kunniaksi laadin tätä harrastusta koskevan kyselyn ja arvoin vastaajien kesken 2 kirjapalkintoa. Kumpikin voittaja sai valita palkinnokseen jonkin v.21 ilmestyneen kotimaisen kirjailijan teoksen.
Saka74 on toinen voittajista ja hän valitsi palkinnokseen tämän Holly-kirjan.
***************

Journal Entry 2 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 25, 2021

Released 1 mo ago (10/26/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja postitettu Saka74:lle. Luin kirjan myös itse, mutta kirjoitan siitä arvosteluni myöhemmin, jottei tule ennakkoasenteita! Paljastan sen verran, että luin loppuun asti.
Mielenkiinnolla odotan miten Saka74 kirjaan suhtautuu, hänkin kun on mielestäni hyvinkin kriittinen lukija:)
***************
Edit 18.11.21
Minä en tykännyt Hollysta. Aivan tyhjänpäiväinen teos. 2 tähteä omalla arvosteluasteikollani, eli nippa nappa jaksoin lukea loppuun.
Jos tämä kirja voittaa Hesarin esikoiskirjapalkinnon, ei voi meikäläinen muuta kuin ihmetellä!
Myöhemmin 18.11: ei voittanut:)

Journal Entry 3 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 27, 2021
Paljon kiitoksia kirjasta! Valitsin Hollyn palkinnoksi, koska kirja vaikutti kiinnostavalta ja olen lukenut tästä paljon ylistäviä kommentteja ja arvosteluja. Tyrnimarjan kommentin luettuani alkoi vähän jännittää, kuinka tämän kanssa käy.

12.11. Varattu lukutuolille

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 14, 2021
Olipa ihana kirja. Uppouduin kirjan tunnelmaan ja kahden erilaisen naisen kohtaamiseen yksinäisellä saarella. Tarina ei yksinään olisi kannatellut teosta, mutta se, millaisen tunnelman kirjailija on saanut luotua, oli mykistävää. Lukiessani tunsin itsekin olevani tuolla saarella kaiken karuuden ja kauneuden keskellä. Minua viehätti myös tarkkanäköiset havainnot ihmisistä ja elämästä. Kun pääsin kirjan loppuun, jouduin miettimään kirjaa uudestaan ja lukemaan tiettyjä kohtia uudestaan. Olin entistä vaikuttuneempi, sillä minua oli höynäytetty. Todella hieno esikoinen!

Kävin kirjailijan blogisivulla, jossa hän kertoo haaveilevansa näkevänsä mandariinisorsan. En ole mikään lintuasiantuntija, mutta kun syyskuussa 2019 kaikki Suomen lintubongarit kokoontuivat kotini lähelle, niin täytyihän minunkin mennä sivistämään itseäni ja bongaamaan mandariinisorsa. Laitan kuvan tähän mukaan.

Delennan maahaasteessa sijoitan tämän Keniaan. Gudrunin kerrotaan käyneen Mombasassa ja Hollyn Nairobissa. En ole maassa käynyt, mutta se olisi varmasti mielenkiintoinen matkakohde.

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, November 15, 2021

Released 2 wks ago (11/16/2021 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä toivekirjan parissa ja mukavaa loppuvuotta!

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 18, 2021
Suurkiitos kirjasta ja kirjeestä! Kaksi niin toisistaan poikkeavaa arviota noissa edellisissä päiväkirjamerkinnöissä, että suorastaan kutkuttavan jännittävää nähdä, mitä itse tykkään. Taitaa kiilata lukupinon kärkeen, koskapa on vielä monilla muillakin toivelistoilla kuin omallani.

Journal Entry 7 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 21, 2021
Olipa jännittävä ja kiehtova esikoiskirja, hyvällä tavalla arvoituksellinen ja lukijansa hämmentyneeksi jättävä. Pidin tunnelmasta ja naisten välisen suhteen jännitteestä, itselleni tärkeimmiksi teemoiksi nousivat valta, häpeä ja kehollisuus. Ihmisten kuvaaminen lintusymboliikan kautta oli vallan herkullista. Kirjassa esilletuodut kirjat, Marja-Liisa Vartion Hänen olivat linnut ja Iris Murdochin Meri, meri, täytyy jossain vaiheessa ottaa luettavaksi.

Matkustan ympäri maailmaa -haasteessa listallani ovat käyttämättä vielä kaksi kirjassa sivuttua maata, Portugali ja Intia. Lissabonissa olen käynyt parikin kertaa ja yksi lomareissu suuntautui Portugalin eteläisiin osiin, Algarven alueelle. Luulenpa, että Portugalissa olisi paljon muitakin tutustumisen arvoisia paikkoja.

Journal Entry 8 by winglukutuoliwing at RABCK, to the next reader -- Controlled Releases on Friday, November 26, 2021

Released 5 days ago (11/27/2021 UTC) at RABCK, to the next reader -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Holly lähtee kanssani pikkujouluihin, jossa pääsee seuraavalle lukijalleen!

Journal Entry 9 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, November 27, 2021
Ai että! Uudehko toivekirja. Kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.