Eenzaam in Mekka

by Asra Q. Nomani | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9041762051 Global Overview for this book
Registered by wingKafka1954wing of Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on 10/12/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingKafka1954wing from Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on Tuesday, October 12, 2021
Gekregen voor BookCrossing!

Op het moment dat president Bush de aanval op Irak voorbereidt, begint journaliste Asra Nomani aan een gevaarlijke reis vanuit de Verenigde Staten naar het Midden-Oosten. Ze sluit zich aan bij de meer dan twee miljoen mede-moslims die aan de hajj zijn begonnen, de pelgrimstocht naar Mekka die alle moslims een keer in hun leven gemaakt moeten hebben.
Op de reis, die sowieso al levensgevaarlijk is voor elke Amerikaanse journalist, neemt Asra Nomani haar zoontje Shibli mee. Hij is het levende bewijs dat zij, een ongetrouwde moslima, zich schuldig heeft gemaakt aan zina, oftewel seks voor het huwelijk. Als ze ontdekt wordt, kan de islamitische, puriteinse wet van de Wahabbis in Saoedi-Arabië een verschrikkelijke straf uitdelen.
Maar Asra Nomani komt erachter dat ze er niet alleen voor staat: ze treedt in de vierduizend jaar oude voetsporen van een andere alleenstaande moeder, Hajar, de meoder van de islamitische natie...

Eenzaam in Mekka - de jihad van een moderne vrouw, waarin alle elementen van een reportage, een politieke analyse, een culturele geschiedenis en een spiritueel reisverslag nauw met elkaar verwezen zijn - geeft ons een niet eerder beschreven beeld van het hart van de islam en de groeiende rol van moslimvrouwen.

Journal Entry 2 by wingKafka1954wing at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, November 28, 2021

Released 1 mo ago (11/28/2021 UTC) at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Voor de boekenkast van de Meerloop!Journal Entry 3 by Meerloop at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, November 28, 2021
Dankjewel!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.