SOS Tuvalu

by Pirkko Lindberg | Travel |
ISBN: 9515015243 Global Overview for this book
Registered by Sipanu of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 9/26/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Sipanu from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 26, 2021
Näin korona-aikaan tulee etsittyä kirjoja myös omasta kirjahyllystä luettavaksi Helmetin Lukuhaasteeseen. Tämä kirja kertoo kirjailijan matkasta Karibian uhanalaisille saarille. Kirja on tavallaan hänen ekologinen matkakirja.

Kirjailija ei halunnut lentää, vaan matkusti erilaisilla rahti- ja muilla aluksilla Suomesta Englantiin ja siitä Atlantin yli Panaman kautta Tuvaluun v. 2002. Matka kesti kaiken kaikkiaan 10 kuukautta, joista hän vietti 7 kuukautta Tuvalun uhanalaisilla saarilla. Kotimatka taittui Suezin kanavan kautta.

Matkareitit olivat mielenkiintoisia ja kirjailija kuvaa ympäristöään, näkemiään maita/ kaupunkeja/ ilmastoa todella upealla tavalla että voi lukijana myös kuvitella eteensä näkyvät maisemat säineen. Tuvalussa kirjailija vieraili 7/9 saarella, osallistui saarten asukkaiden arkeen ja juhlaan. Hän näkee elämän ilot ja surut sekä asukkaiden kiintymyksen omaan kotisaareensa vaikka elämä siellä on haasteellista. Napajäätiköiden ja pohjoisen lumien sulaessa Tuvalu on vaarassa joutua meren nielemäksi. Kirjailijan kuvaus saarista antoi mielikuvan upeasta paratiisista moninaisen luonnon ja eläimistön ja kasviston kautta mutta samalla pelottavan mielikuvan veden peittämästä saaresta ja maattomasta kansasta. Pelottavaa miten ilmastonmuutos vaikuttaa niin monen ihmisen elämään uhkaavasti ja moni ei edes tajua sitä. Minäkään en aiemmin ollut ajatellut asiaa näin perusteellisesti.

Journal Entry 2 by Sipanu at Pitkäjärvi SFC in Kokemäki, Satakunta Finland on Sunday, September 26, 2021

Released 3 wks ago (9/27/2021 UTC) at Pitkäjärvi SFC in Kokemäki, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Elämäni 1. vapautus!! Mahtava fiilis!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.