Maggie ja minä

by Eppu Nuotio | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789512424948 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/22/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 22, 2021
Mäntyharjun reissun ihana löytö.

Pokkari, Gummerus 2021, 233 sivua.

Takakannesta:

"Hannalla on perhe ja hän viihtyy työssään Kansallisteatterin puvustossa. Silti hän kaipaa jotakin. Kun Hanna tapaa lukupiirissä Ulrikan, naiset ystävystyvät, ja Hanna saa elämäänsä uutta virtaa ja kiehtovia tuttavuuksia.

Romaanin toisessa aikatasossa eletään 1900-luvun alkua. Taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin avioliitto natisee liitoksissaan, kun hän maalaa kalliolla alasti tanssivaa Maggie Gripenbergiä.

Vennyn ja Maggien tarina ei jätä Hannaa rauhaan. Hänkin kaipaa onnea, ja varmuuden siitä, että joku kannattelee vaikeiden aikojen yli."

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, August 27, 2021
Nautinnollisen rentouttava kirja, uskottavaa ihmissuhdekuvausta, innostuksen sekä haikeuden tunnelmia. Hannan mielenliikkeet kantavat kirjan keskiössä. Hänellä on osin hyvin ymmärrettäviä tai samaistuttavia toiveita ja pettymyksiä, joita Nuotio kuvaa sujuvalla ja viihdyttävällä tekstillä.

Nykyajan rinnalla kulkeva Venny Soldanin historiakuvaus on hienoa ja raastavaakin. Vennyn, Tillyn ja Juhanin vaikeasta maailmasta muistan eniten Ylen kiinnostavan ja hyvillä näyttelijöillä kruunatun vanhan Venny-draamasarjan perusteella. Olen lukenut myös aihetta sivuavan Tuula Levon kirjan Neiti Soldan, jota voin myös suositella. Maggie Gripenbergista taas en tiennyt etukäteen juuri mitään eikä tämä kirjakaan suuresti hänen henkilöhahmoaan valottanut. Nuotion tekstin pohjalta voin kyllä kuitenkin hyvin uskoa, että Vennylle oli huimaavan tärkeää saada Maggielta jakamatonta huomiota ja kiihkeää kiintymystä.

Journal Entry 3 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Friday, August 27, 2021

Released 3 mos ago (8/27/2021 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ehkäpä lasillinen viiniä ja tämä toivekirja, vaikkapa siinä resepti johonkin rentouttavaan lukuhetkeen.

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 28, 2021
Oi, mikä yllätys odotti aamukahvipöydässä tänään, sanomalehteä hakenut herra lukutuoli oli poiminut sen postilaatikosta. Kiitos kotiinkuljetetusta kirjasta ja mukana seuranneesta huikeasta kortista ja kirjanmerkistä, googlaanpa tuon kortin tekijän tiedot...

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, August 28, 2021
Luinkin tämän sitten saman tien, toimi rentouttavana lukemisena ilman Bookgeon ehdottamaa viinilasiakin, vaikka kieltämättä sellaista voi suositella tämän kirjan seuraksi. Mukavan elämänläheinen ja inhimillinen kirja, johon teatterimaailman kuvaus ja Venny Soldanin historia toivat persoonallisen lisän. Eniten minua sykähdytti naisten lukupiiri, johon olisin halunnut liittyä mukaan.

Matkustan ympäri maailmaa -haasteessa Suomi on jo käytetty, joten kuittaan tällä Indonesian. Päähenkilön kaaso Inna oli lähtenyt Balille opiskelemaan joogaohjaajaksi. Saattaisinpa tykätä käydä Indonesiassa itsekin, vaikka mielikuvissani siihen liittyy pelottavia mielikuvia tsunameista ja muista luonnonmullistuksista.

Kirja varattu seuraavaksi toivelistakirjana outa1977:lle.

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Sastamala, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Friday, October 22, 2021

Released 1 mo ago (10/23/2021 UTC) at Sastamala, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja siirtyy Pukstaavi-miitissä outa1977:lle!

Journal Entry 7 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 23, 2021
Kiitos toivekirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.