Tästä on vaikea puhua

by Emilie Pine | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by outa1977 of Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/15/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by outa1977 from Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, August 15, 2021
Paljas omakohtainen teos kertoo kirjailijan elämästä mitään säästelemättä.
Intiimit kirjoitukset käsittelevät naiseutta ja perhettä paljastaen ihmisen häpeän ja haurauden.

Siskokset löytävät isänsä korfulaisesta sairaalasta vailla hoitoa ja ihmisarvoa. Itsepäinen isä ei edes halua hoitoa, saati palata kotiin Irlantiin, mutta ei häntä voi hylätä sairaalasänkyynkään.
Isän alkoholismi on yksi Emilie Pinen kirjan kipeistä aiheista – niistä joista on vaikea puhua. Pine käsittelee mieltä ravistelevia kysymyksiä kirjoittaessaan vanhempiensa erosta, rajuista teinivuosistaan, -lapsettomuudestaan sekä kokemastaan seksuaalisesta väkivallasta. Lopulta hän kirjoittaa myös lohdusta.

Tästä on vaikea puhua on havahduttava kirja kaikille, jotka miettivät, ovatko he tarpeeksi naisellisia tai miehekkäitä, tarpeeksi haluttavia tai älykkäitä, tarpeeksi kilttejä tai rohkeita.

Atena Kustannus Oy
Englanninkielinen alkuteos Notes to Self
Pokkari, 205 s.

---
Luin kirjan lähes yhdeltä istumalta. Alkuun ajattelin, että tämä on taas yksi paljastuskirja, joka on kirjoitettu vain terapiatarkoituksessa itselle. Mutta kun olin loppupuolella tätä esseekokoelmaa, ymmärsin että tämä kertoo yhtä paljon myös vaikenemisen kulttuurista ja miten se meihin vaikuttaa.
Koin jonkinverran samaistumisen kokemuksia kirjailijan elämän kanssa. Olemme myös saman ikäiset.

Havahduin todella, kun kirjassa kerrottiin Irlannin laeista, miten oikeus avioeroon on katolilaisessa valtiossa hyväksytty vasta 1997.
Irlannissa aborttikielto merkitsee myös sitä, että alkion ja äidin tasavertainen asema tarkoittaa, että alkio menee edelle. Siis kätilö ei voi ilmoittaa, että raskaus on mennyt kesken, jos siinä on hiukankin tulkinnanvaraa. Näitä asioita ei tule ajatelleeksi täällä Suomessa, missä ollaan näissä asioissa valovuosia edellä. Toki tiesin, että maa on vanhoillinen, mutten esim. muistanut tuota avioliittolain voimaantuloa.

Rohkea, pieni ja kuitenkin suuri kirja.

Matkustan ympäri maailmaa haasteeseen tämä kirja menee kohtaan Irlanti. Olen kolmesti käynyt ja ikävöin edelleen takaisin. Bc-profiilini kuva on otettu Braysta, maailmanpyörästä 2007.

Released 1 mo ago (10/23/2021 UTC) at Pukstaavi, suomalaisen kirjan museo in Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Pukstaavin miittiin tarjolle.

Tämä on kiertävä kirja, joka etsii uusia lukijoita. Voit pitää kirjan, antaa sen jollekin tai jättää jonnekin löydettäväksi.
Teethän pienen merkinnän löydöstäsi, niin tiedän kirjan olevan tallessa. Olisi kiva kuulla myös mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän kirjan anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa: www.bookcrossing.com
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 3 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 23, 2021
Lämpimät kiitokset täsmä-suosituksista Sastamalan miitissä outa1977:lle ja lukutuolille, tämä kirja pomppasi minun lukupinooni. Kiitokset myös mukaavasta iltapäivästä Sastamalassa molemmille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.