Porvarin morsian

by Kaari Utrio | Women's Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/4/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 4, 2021
Porvarin morsian vie lukijansa Turun seudulle 1500-luvun vaihteeseen. Anna Jonintytär Knaap on 16-vuotias aatelisneito, jolla on takanaan pelonsekainen lapsuus äitipuolen hallitsemassa Porvoon Kamppilan kartanossa. Annan isä on kihlannut tyttärensä ennen kuolemaansa turkulaiselle porvarille. Kohtalo puuttuu kuitenkin merkillisesti Annan elämänkulkuun, kun nuori kartanonherra Arn Erikinpoika Tavast rakastuu Annaan saattaessaan tätä Kamppilan kartanosta sulhasen luo.

Kaari Utrion Porvarin morsian on kuvaus kuohuvista tunteista ja kaiken voittavasta rakkaudesta aitoa historiallista taustaa vasten.

Porvarin morsian ilmestyi alun perin 1981, jolloin se aloitti suomalaisen laatuviihteen ystäville suunnatun uuden Katariina-taskukirjasarjan. Uudessa painoksessa on kirjailijan esipuhe ja Hannu Lukkarisen kuvitus.

2. painos,
Tammi 2008

- Tämäkin lienee Kontti-ostoksia (6 pokkaria yhteishintaan 2 €) :)

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, August 4, 2021

Released 1 mo ago (8/4/2021 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa loppukesään!

Journal Entry 3 by -Ansa at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, August 5, 2021
Hyvä historiallinen rakkausromaani, mielenkiintoisia käänteitä! Hyvä!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, September 22, 2021
Nappasin tämän mukaani eiliselle Helsingin-reissulle (toisen olkapään toimenpide, toiseen tehtiin sama kaksi viikkoa sitten), koska kirja on niin ohkainen. Romanttista hömppäähän tämä on, mutta ajankuva on mainiota ja varmaan tarkkaakin ;) Olen kyllä pitänyt Utrion 1800-luvulle sijoittuvista kirjoista, tällaiset aiempiin vuosisatoihin sijoittuvat eivät ole innostaneet. Ehkä nyt mieli muuttuu :D Sitä paitsi, kyllähän jo yleissivistykseen kuuluu olla selvillä, millaista oli 1980-luvun kioskikirjallisuus! :D

Kuvat tai siis ylipäätään kuvitus tuntuu oudolta aikuisten romaanissa, mutta kai se oli niitä 1980-luvun juttuja sekin.

Oheinen kuva on kakkosaamiaiselta Kampista. Eilen - kuten tänäänkin - oli herätys klo 4, kyllä silloin klo 8 on saatava kahvia ja vähän muitakin herkkuja :)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, September 22, 2021
Jatkoin tänäänkin vähän aikaa kirjan lukemista, menossa on nyt 92/125. Kirjan tapahtumat sijoittuvat aikaan kesäkuusta 1499 toukokuuhun 1500. Paljon mielenkiintoista on tullut vastaan tavoissa, ruoissa, vaatetuksessa jne. Ja yksi sellainenkin asia, josta saa olla ylpeä - niin fiktiota kuin tämä onkin.
"Porvari Wipperwerde opetti Annan pelaamaan shakkia. Hän olisi opettanut Annan lukemaankin, mutta Annasta tuntui, että lukeva nainen oli jollakin tavalla sopimaton."

Noin siis ajatteli jalosyntyinen nainen, mutta porvareilla oli ihailtavan edistyksellisiä ajatuksia! Yhä vuonna 2021 on maita, joissa alle puolet naisista on lukutaitoisia, puhumattakaan jostain Afganistanista, josta on taas talebanien vallan alla tullut tytöille ja naisille takapajuisempi paikka kuin 500 vuoden takainen Länsi-Eurooppa.

Myös oheinen kuva on eiliseltä - kävin olkapään toimenpiteen jälkeen kahvilla Triplassa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.