Ukkosen ääni

by Kalle Päätalo | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by kirjateoria of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 7/29/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by kirjateoria from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, July 29, 2021
Muutto Oulun riemuista syrjäisempään Iihin ei merkitse laskukautta Kallen elämässä. Päinvastoin, sillä pian hänet korotetaan pataljoonan muonamestariksi, ja hän rupeaa syömään upseerien ruokalassa. Lisäksi pataljoonaan tulee Enni, sairaala-apulainen, joka kokeneen rutiinilla valitsee itselleen miehen viidensadan joukosta. Kallelle alkaa nyt huumautunut fyysisen onnen aika. Enni täyttää hänen miehiset toiveensa, vaikka aiheuttaakin samalla moraalisen pettymyksen.

Enni lähtee, ja pian Kallen sotilasurakin putoaa romahtamalla, sillä hänet siirretään jalkaväkijoukkoihin Kuusamoon. Uudessa yksikössä on aluksi vaikeaa, mutta sankarimme ei kerta kaikkiaan kuulu ”häviäjien” joukkoon. Onneksi komppanian kalustoparakissa on tykinpyörät, joita kukaan ei ole vielä nostanut suorille käsille ylös…

Miehellä on jo taas mainen, kun alkaa suuri leikkisota Kuusamon korvessa. Siinä pataljoonan voimanpohatta kunnostautuu vähän kyseenalaisella tavalla. Hän selviää kuitenkin ja katsotaan kelvolliseksi uusiin urotekoihin.

Mutta mikä on leikkiä ja mikä totta? Saksa pommittaa Englantia ja hyökkää Balkanille huhtikuussa, Hess lentää Englantiin. Ja sitten, eräänä päivänä, kun piikit Kallen siviilikammasta ovat lähes lopussa, Kuusamon kirkonkylä täyttyy saksalaisista sotilaista. Mistä he ovat tulleet ja mitä varten? Ilma tihenee kysymyksistä, joihin tapahtumat alkavat tuoda vastauksia. Juhannuksena Kallen yksikkö siirretään rajan pintaan, ja se ylittää rajan 3.7. klo 3.00.

Kalle Päätalon kuva välirauhan ajasta on piirretty johdonmukaisesti siviiliinpääsyä odottavan ja uuden sodan enteitä säikähtelevän asevelvollisen näkökulmasta. Tämä kuva muodostuu nyt valmiiksi ja samalla siirrytään jatkosodan tapahtumiin.
(takakansiteksti)

Released 1 mo ago (7/30/2021 UTC) at Jalavan kauppa in Taivalkoski, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Ukkosen ääni vapautui eteisen kirjanvaihtopisteeseen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.