Kallinos van Messene

by Paul Kustermans | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingKafka1954wing of Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on 7/19/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingKafka1954wing from Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, July 19, 2021
Gekregen voor BookCrossing!

Kallinos is met een misgroeide voet geboren, maar erg goed in speerwerpen. Hij wordt gekozen om zijn stad te vertegenwoordigen op de spelen in Olympia. Zijn rivaal daar is Antanax, een Spartaan. Messene en Sparta leven al jaren op voet van oorlog. Wanneer Kallinos met de lauwerkrans naar Messene terugkeert wordt hij alom geëerd. Maar Kallinos weet niet dat Antanax uit is op wraak.
En dan is er nog de tweelingzus van Kallinos, Kassandra, waar hij zielsveel van houdt.

Een heel boeiend verhaal over de manier van leven, de alomtegenwoordigheid van de goden en de atleten in het oude Griekenland. De auteur laat de wedstrijd tussen de twee jongeren uitgroeien tot een spannende tweestrijd, zonder de rest van de wereld uit het oog te verliezen. De personages worden erg realistisch en geloofwaardig beschreven. Je krijgt als lezer ook een goed beeld van het leven in die Griekse steden.
Het verhaal leest heel vlot, al is het vrij kleine druk zonder bladverlies, en heeft een behoorlijke vaart. De verschillende elementen worden knap in elkaar geweven tot een spannend geheel. Toch neemt de auteur de tijd om het belang en de invloed van de goden in het dagelijkse leven van de Grieken duidelijk te maken. Het enige minpunt is het feit dat er een aantal typisch Griekse woorden worden gebruikt over voorwerpen uit die tijd die meestal wel duidelijk worden uit de context, maar niet expliciet verklaard in een woordenlijst.
Het verhaal is uitgewerkt als een echte Griekse tragedie, maar niet langdradig of traag. Je voelt als lezer het onheil naderen dat uiteindelijk en onafwendbaar tot het drama moet leiden.
Niet alleen voor wie houdt van historische verhalen maar zeker ook voor wie houdt van een spannende plot.

Journal Entry 2 by wingKafka1954wing at Books in boxes Mortsel in Mortsel, Antwerpen / Anvers Belgium on Saturday, July 24, 2021

Released 1 mo ago (7/25/2021 UTC) at Books in boxes Mortsel in Mortsel, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Goeie reis, boek!
Maak maar veel nieuwe vrienden...


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.