Hepoa Tallinnaan

by Marjo Näkki | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9512083396 Global Overview for this book
Registered by Alejanda of Pori, Satakunta Finland on 6/29/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Alejanda from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, June 29, 2021
alaotsikolla Kaksi vuotta kirjeenvaihtajana

Marjo Näkki toimi pari vuotta STT:n kirjeenvaihtajana Tallinnassa. Kirjassaan hän muistelee työvuosiaan ja mm. sitä, miten hepoa on viety lautalla sekä Viroon että Suomeen. Mutta millaista hepoa? Se onkin jo ihan eri tarina.

Journal Entry 2 by Alejanda at Pori, Satakunta Finland on Sunday, July 11, 2021
Virotietous lisääntyi, mutta muuten kirja jäi aika vaisuksi. Ei sykähdyttänyt suuresti.

Maahaasteeseen käy mm. Georgian kohdalle. Georgia on näkemättä. Voisin käydä, jos tilaisuus tulisi.

Journal Entry 3 by wingpippiswing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, September 21, 2021
Koska kirja odottelee jo kirjapinossa lukemisvuoroaan, tämä kappale jää odottamaan sopivaa miittiä...

Journal Entry 4 by wingpippiswing at Cafe Wäinö in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 16, 2021

Released 1 mo ago (10/16/2021 UTC) at Cafe Wäinö in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Pokkaria Turkuun! Ota tai jätä, Wäinöstä lähtee!

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, October 16, 2021
Nappasin Wäinön miitistä mukaani, (lähes) pelkästään siksi, että tämä on näköjään omistettu kulttuurihiehoille.

Journal Entry 6 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, October 20, 2021
Mitähän tästä nyt oikein sanoisi... Hiukan sekava kokonaisuus; joitakin ihan hauskoja ja mielenkiintoisia tarinoita Virosta, mutta toisaalta liikaa mainintoja "kirjailijan" omista tisseistä, korkokengistä, ja muista naisellisista avuista, joita hän pyrki hyödyntämään milloin missäkin tilanteessa. Eikä parilla ruuvilla kiinni olleen rekisterilaatan irroittaminen ihan itse ruuvimeisselillä ihan niiin kiinnostavaa ollut. Tässä olisi ollut ainesta vaikka mihin, mutta paikoitellen tarina oli ennemmin tekovitsikästä kuin nokkelaa sanailua.

Viro olikin vielä minulta nappaamatta maahaasteeseen. Olen siellä vieraillut jo ennen itsenäisyyttä, äidin kanssa Maijooks-tapahtumassa joskus 1980-luvun lopulla. Ja sen jälkeen lukemattomia kertoja, työmatkalla, huvimatkalla, lomamatkalla, kylpylämatkalla... Esim. Kohalan Kartanosta olisi monta hauskaa juttua kerrottavana, mutta nostan tähän kuitenkin tarinan vuokramökiltä Treimanista, Latvian rajan tuntumasta. Vietimme siellä aurinkoisen viikon kun tyttäremme oli varhaisteini. Mökin naapurissa asusteli aika iso sekarotuinen hurtta, jonka ristimme Päiviksi. Koiranimeltäpäivi (nimi kuului tottakai laulaa Leavingsien kappaleesta tutulla sävelellä) alkoi viettää aikaansa meillä, hän odotteli puutarhapöydän vieressä jo aamulla kun heräsimme ja aloimme roudata aamiaistarpeita ulos. Kerran hän sitten päätti singahtaa tyttären ja tämän kaverin perässä yläkertaan, mutta ei uskaltanutkaan tulla enää portaita takaisin alas. Ei auttanut käskyttäminen, ei herkuilla houkuttelu. Loppujen lopuksi oli pakko mennä naapuriin ilmoittamaan että voisitte kiitos hakea koiranne pois, ja niinpä sitten sieltä isäntä marssi meille ja nosti koiranrohjakkeen syliinsä ja kantoi hänet alas portaita ja ulos. En tiedä nolottiko koiraa, vai teljettiinkö hänet sisälle, mutta muistaakseni tämän insidentin jälkeen häntä ei enää meillä näkynyt. Tämä oli muuten sama reissu, jonka paluumatkalla yövyimme vielä Tallinnassa, ja siellä ravintolassa Mr Piikun alitajunta varmaan teki tepposet, kun hän lohta englanniksi tilatessaan pyysi salmonellaa. Tästä hän saa sopivassa tilanteessa välillä kuulla vieläkin, vaikka tapahtumasta taitaa olla jo yli kymmenen vuotta aikaa :)

Journal Entry 7 by wingPiikuwing at K-Market Portsa in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, October 21, 2021

Released 1 mo ago (10/21/2021 UTC) at K-Market Portsa in Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

K-Market Portsan vaihtohylly
*****************************

Onnittelut, löysit kiertävän kirjan. Voit ottaa sen mukaasi, ja luettuasi joko pitää itselläsi tai päästää jatkamaan matkaansa. Olisi mukavaa jos kävisit vielä täällä kertomassa mitä pidit kirjasta, ja mitä sille sitten tapahtui.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.