Ankeriaan testamentti

Maggie the bookcat
by Patrik Svensson | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9520425548 Global Overview for this book
Registered by wingPaulanniwing of Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 10/5/2022
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPaulanniwing from Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, October 5, 2022
"Pojasta, isästä ja maailman arvoituksellisimmasta kalasta.

Syvällinen tarina kirjailijasta, hänen isästään ja mystisestä kalasta, joka yhdisti heidät. Ankeriaan testamentti on kerronnallista tietokirjallisuutta parhaimmillaan: koskettava kertomus isän ja pojan suhteesta, juurista, kohtalosta, elämästä ja kuoleman kohtaamisesta.

Ankerias on luonnontieteellinen mysteeri, kala, josta tiede, filosofia ja taidekin ovat vuosituhansien ajan turhaan yrittäneet ottaa selkoa. Ja joka tekee nyt kuolemaa silmiemme edessä. Kirja muistuttaa meitä omastakin katoavaisuudestamme ja kaiken hauraudesta. Sukupuuton uhkaamien ankeriaiden kautta käsitellään suuria teemoja kuten ilmastonmuutosta, tieteenhistoriaa, uskontoa ja kuolemaa, ja kuinka meidän tulisi elää ennen sitä." (kustantaja)

Saanut 2019 Ruotsissa Tietokirjallisuuden August-palkinnon.

Tammi, pokkari 2021, 272 s. Ensimmäinen suomenkielinen painos 2020. Ruotsinkielinen alkuteos "Ålevangeliet - Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk" 2019, suomentaja Maija Kauhanen.

*** *** ***
Olen lukenut tämän aikaisemmin ja tykkäsin kovasti, omaksikin hämmästyksekseni, sillä kalat eivät tavallisesti kiinnosta minua ihmeemmin. Opin paljon kiinnostavaa ankeriaista, mutta kirja on paljon muutakin - muistelmia isästä ja lapsuuden ankeriaanpyynnistä, pohdintoja kaiken muuttumisesta ja kuolemasta, viittauksia kirjallisuuteen. Ja enpä tiennyt sitäkään, että Sigmund Freud olin jonkin aikaa ankeriaitten tutkija ennen ryhtymistään psykoanalyytikoksi!

En malttanut jättää kirjaa Linnatuulen kierrätyshyllyyn, vaan nappasin mukaan tarjolle muille lukijoille.

Journal Entry 2 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, November 9, 2022

Released 6 mos ago (11/9/2022 UTC) at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Seuraavaksi kirja matkaa sen hepanneelle ruzenalle. Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Journal Entry 3 by wingruzenawing at Pieksämäki, Etelä-Savo / Södra Savolax Finland on Monday, November 14, 2022
Kirja perillä. Kiitos!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.