Au pair

by Emma Rous | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 6/2/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 2, 2021
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Samana päivänä, kun kaksoset Seraphine ja Danny Mayes syntyvät, heidän äitinsä heittäytyy kuolemaansa talon takaiselta kalliojyrkänteeltä ja kaksosten isoveljeä hoitanut au pair, Laura, katoaa.

Kyläläisten keskuuteen jäävät elämään huhut mustakaapuisista hahmoista, vaihdokkaista ja varastetusta lapsesta.

25 vuotta myöhemmin Seraphine käy veljineen läpi tapaturmaisesti kuolleen isänsä jäämistöä, kun heidän käsiinsä osuu kaksosten syntymän päivänä otettu valokuva. Kuvassa poseeraavat onnellisen näköiset vanhemmat, isoveli Edwin – ja vain yksi vauva.

Seraphine ei pääse irti epäilyksestä, etteivät hän ja Danny todellisuudessa olekaan kaksosia, ettei hän itse olekaan se, joka on luullut olevansa, ja että heidän äitinsä kuolemaan liittyy enemmän, kuin mitä hänelle on kerrottu.

Kuka on kuvassa oleva lapsi, ja mitä talossa tuona yönä tapahtui? Vain yksi henkilö tietää vastaukset, ja Seraphine on päättänyt löytää hänet.

Au pair on tiheäjuoninen mysteeri synkistä perhesalaisuuksista. Arvoitus, joka pitää hellittämättä otteessaan yllättävään loppuratkaisuun saakka.

Englanninkielinen alkuteos: Au Pair (2018)
Suomentanut: Sisko Ylimartimo

Minerva Kustannus 2020

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 2, 2021
Kirja varattu Piikulle, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa. Tosin kaipa tämä pitää ensin lukea :) Kaksi vuotta sitten laitoin maailmalle toisen kappaleen, jota en lukenut..

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, June 10, 2021
Kirjan lukeminen aloitettu, mutta pitkälle en päässyt, kun kyyditettävälläni ollut tunnin lääkäriaika jäikin puoleen ja kun odottaessani siirryin terveyskeskuksen kanttiinista (kuva) ulos penkille lukemaan, sain seuraa tunnin etuajassa koronarokotukseen tulleesta, kertomansa mukaan Alzheimerin tautia sairastavasta rouvasta, jolla oli paljon asiaa :D Aika kului siinä ja niinpä olen vasta sivulla 8/383..


Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, June 12, 2021
Lukeminen on jatkunut, olen sivulla 114/383 ja nythän tässä alkaa tapahtua!

Kerronta on ollut muutoin sujuvaa, mutta päättäväiset silmäluomet on minulle kyllä uusi asia enkä usko myöskään kaksoisraskauksia olevan. Kummasti tuo i-kirjan usein hivuttautuu 'kaksos'-sanaan. Lisäksi sormia välillä juoksetetaan, välillä juoksutetaan (esimerkiksi kaidetta pitkin). Olen ollut siinä käsityksessä, että maitoa voidaan juoksettaa, mikä tosin useimmiten kai tapahtuu vahingossa.

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, June 15, 2021
Luin kirjan loppuun eilen ja vaikka tarinassa riitti sotkua ja epäuskottavuutta ja sen loppukin lässähti, pidin siitä silti. Yksi syy varmasti on itse Summerbourne :) Kaikesta draamasta huolimatta ihana paikka <3

Tarinan yksityiskohdista pisti silmään keittiön jätemylly (mysli kaadettiin altaaseen ja huuhdeltiin jätteisiin). Kyllä aiheuttaa tuollainen kaikenlaisia viemäriongelmia, meikäläinen biojätekeräys on paaaaaaljon parempi järjestelmä :)

Oikoluku oli jäänyt puolitiehen, kirjoitusvirheitä oli jonkin verran, joskaan ei kovin häiritsevästi, ja sitten oli tällaisia pätkiä: "katselin auton --- pysähtyvän toviksi kahden hahmon kohdalla tuokioksi". Yhdyssanojen taivutus menee paikoin pieleen, esimerkiksi sanassa isoveli alkuosa ei taivu. Samaten partisiippimuotojen kanssa tulee virheitä.

Myös laskutaidossa on merkittäviä puutteita joko kirjailijalla tai sitten kääntäjällä. Kyllä ei henkilö, joka on vuosina 1991-1992 ollut parikymppinen, ole vuonna 2017 puolivälissä neljääkymmentä :O

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, June 15, 2021

Released 1 mo ago (6/15/2021 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Au pair lähtee nyt kohti Turkua, tipautan Helposti-kuoren kirjelaatikkoon joko tänään iltapäivällä tai sitten huomenna. Osallistun samalla Vapautusten vuosi/kesäkuu -haasteeseen.

Lukuiloa ja hyvää kesää!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 7 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, June 22, 2021
Au pair on täällä, kiitos Tarya.

Journal Entry 8 by wingPiikuwing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, June 28, 2021
No olihan tämä epäuskottava tarina, mutta kuitenkin niin vauhdikas että minulta jäi huomaamatta useimmat Taryan mainitsemat kirjoitus- ja kielioppivirheet. Ihan mukavaa ajankulua helteisenä juhannussunnuntaina :)

Tämä kirja edustaa Iso-Britanniaa Delennan Matkustan ympäri maailmaa -haasteessa. Olen käynyt Lontoossa muutaman kerran, mutta olisi hienoa päästä vaikka tämän kirjan maisemiin, Norwichin rannikolle kesää viettämään.

Journal Entry 9 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, July 6, 2021
Nappasin miitistä mukaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.