Beijing Doll

by CHUN SUE | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 1101661992 Global Overview for this book
Registered by ilse_1977 on 5/17/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by ilse_1977 on Monday, May 17, 2021
Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou... Veel plezier ermee! Hierbij trouwens wat spelregels mbt bookcrossing:

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het boek veilig bij jou is.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen, geef het dan door aan iemand anders, of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan...

over dit boek:

Chun Sue (Lenteboom) is de schrijversnaam van de Chinese auteur Lin Jia Fu (1984). Ze is opgegroeid op het platteland, maar na de derde klas van de middelbare school verhuist ze met haar ouders naar Beijing. Na
een periode van grote moeilijkheden - ze spijbelt constant en loopt vaker weg van huis dan dat ze er woont ­stopt ze op vijftienjarige leeftijd met school, waarna ze zich volledig op het schrijverschap stort en staken haar ouders uiteindelijk hun pogingen om haar te disciplineren.
Chun Sue schrijft naast literatuur ook muziek­recensies voor diverse Chinese bladen en heeft aanbiedingen gekregen om in films te gaan spelen. Momenteel wordt er in China gewerkt aan een musical en een film van haar literair debuut Beijing Doll.
Beijing Doll is een realistische en rauwe romàn over het leven van Chun Sue zelf, van haar veertiende tot haar zeventiende levensjaar. De setting is het kosmopolitische Beijing, waar jongeren hun weg zoeken in een snel veranderende moderne stad tijdens de eeuwwisseling. Aan de ene kant heerst het verlangen naar vrijheid, de punk-spirit, liefde en materialistische voldoening, aan de andere kant de beperkingen van een conformistische samenleving. Het is in deze samenleving dat de jonge Chun Sue haar eerste schreden op het sexuele pad zet, zich verliest in het nachtleven van Beijing en heen en weer geslingerd wordt tussen passie en dagelijkse sleur, trots en idealen, en de wreedheden van de adolescentie.

Journal Entry 2 by ilse_1977 at Ruilboekenkast in Zandvliet, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, May 17, 2021

Released 1 mo ago (5/17/2021 UTC) at Ruilboekenkast in Zandvliet, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

boekenkast

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.