De Kavijaks

by Jozef Vantorre | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9056175793 Global Overview for this book
Registered by ilse_1977 on 5/17/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by ilse_1977 on Monday, May 17, 2021
Wat leuk dat je op deze pagina bent komen kijken. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, zomaar een onverwacht cadeautje van mij voor jou... Veel plezier ermee! Hierbij trouwens wat spelregels mbt bookcrossing:

1. Het zou fijn zijn als je meldt dat het boek veilig bij jou is.
2. Daarna kun je het boek gaan lezen en als je wilt nog eens schrijven wat je ervan vond.
3. Mag het boek verder reizen, geef het dan door aan iemand anders, of laat het zomaar ergens weer achter, liefst op een veilige, droge plek. Je kunt via de bookcross-site ook weer melden waar je het hebt neergelegd, zodat anderen ernaar op zoek kunnen gaan...

over dit boek:

Toen "De kavijaks", de roman van Jozef Vantorre over zijn jeugd, in 1973 voor het eerst verscheen in Vlaanderen en Nederland maakte het boek grote furore. Velen dachten dat Louis Paul Boon de schrijver was. Het verhaal over het dertienkoppige gezin, een familiebende in de buurt van Knokke, gaf daar alle aanleiding toe. De roman is geschreven door schrijver-arbeider Jozef Vantorre. Louis Paul Boon schreef wél het voorwoord. Nu meer dan 30 jaar later is het boek eindelijk verfilmd, met Jan Decleir in de hoofdrol.
"De kavijaks" is het autobiografische verhaal over het leven van een Vlaams vissersgezin rond de Tweede Wereldoorlog. Primitief en rauw. Een gezin van 13 kinderen, met een vader die niet zonder reden "de generaal" heet. Dertig jaar geleden succesvol (bewonderd door Louis Paul Boon) en nu weer, met drie herdrukken in één jaar in Vlaanderen. "De kavijaks" is het enige boek van schrijver-arbeider Jozef Vantorre. Louis Paul Boon daarover: "Dit lijkt me het werk van en man die bezeten is door zijn onderwerp, geen literatuurman, maar iemand die misschien slechts eenmaal een boek zal schrijven, "zijn boek", hét boek. Wel, dit is dan hét boek."

Journal Entry 2 by ilse_1977 at Ruilboekenkast in Zandvliet, Antwerpen / Anvers Belgium on Monday, May 17, 2021

Released 1 mo ago (5/17/2021 UTC) at Ruilboekenkast in Zandvliet, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

boekenkast

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.