Jokapäiväinen elämäni

by Marguerite Duras | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9515788374 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 4/18/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, April 18, 2021
Like, suom. Kristina Haataja, 2001. Alkuteos La Vie matérielle, 1987. 154 s.

Takakansi:
"Intiimi ja rehellinen dokumentti Marguerite Durasin aineellisesta ja käytännöllisestä suhteesta elämään. Duras kertoo rakkauksistaan, vaikeasta alkoholismistaan, hurjista vieroituskuureistaan, nuoruuden muistoistaan, arjestaan Pariisissa ja maaseudulla sekä tietenkin kirjoistaan.

Durasin tyyli on pohdiskelevaa, syvällistä, välillä kevyttä ja humoristista. Läpi kuultaa suuren kirjailijan yksinäisyys ja intohimoinen rakkaus elämään."

Olen lukenut pari Durasin kirjaa (Rakastaja ja Varakonsuli), enkä ole niistä oikein pitänyt, mutta toisaalta niissä on silti ollut jotain kiehtovaa. Katsotaan tekeekö tämän tilityksen jälkeen lukea lisää.

*
Edit 25.5.2021
Luin juuri tätä ennen Yann Andréan Duras rakastettuni, missä Yann Andréa kertoo ajastaan Durasin kanssa ja elämästään hänen kuolemansa jälkeen. Linkin takaa löytyy vertailevia huomioita kirjoista.

Kirjailijan kirjoittamassa esipuheessa on kiinnostavasti kerrottu hänen tavastaan ajatella. "Mikään niistä (=kirjan teksteistä) ei vastaa sitä mitä yleisluontoisesti ajattelen kustakin aiheesta, koska en ajattele mistään asioista yleisluontoisesti, paitsi yheiskunnan epäoikeudenmukaisuudesta. Korkeintaan kirja kertoo siitä mitä ajattelen joskus, joinakin päivinä joistakin asioista. Toisin sanoen se myös kuvaa sitä mitä ajattelen. Minuun ei ole pinttynyt kokonaisvaltaisen, tarkoitan lopullisen, ajattelun himoa. Olen välttynyt siltä riesalta." (s. 5)

Kirja on siis pirstaleinen, mutta pirstaleisuus toimii hyvin. Kyllä pitää lukea hänen kirjojaan ainakin muutaman verran vielä kokeilla.

Duras harmittelee, ettei nykytaloissa ole käytäviä, koska ne ovat tärkeitä paikkoja lapsille. Minun lapsuudenkodissani ei ollut käytäviä ja kun aloin miettiä, niin ei juuri ollut niissä kyläpaikoissakaan missä käytiin. Ja kyllä niissä joku tietty taika oli, kun sain mieleeni ne muutamat joissa olen lapsena ollut.

Osallistun kirjalla Delennan Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen. Duras kertoo lapsuudestaan Vietnamissa.

Released 1 yr ago (6/19/2021 UTC) at Mualiman napa (Kuopion tori) in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Pullopostia-patsaalla (Siskotyttö - patsaan lähellä). Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.