Asunto koulun yläkerrassa

by Mirja Aatsinki | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789527046036 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 4/17/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, April 17, 2021
Kustannus Ves-Line, 2014.

Takakannen esittelyteksti:
"Anna tulee opettajaksi Rannan koululle pian sodan jälkeen. Uusi työpaikka ja oma asunto ovat mieluisia ja innostavia. Kyläläiset ja oppilaat ottavat uuden opettajan hyvin vastaan. Seuraavana syksynä Anna tapaa Jussin, ja elämä tuntuu asettuvan kohdalleen. Rannan koulun alakerrassa oppilaat ahertavat ja riitelevät, kokevat kannustusta ja tiukkaa kuria. Uusi opettaja opettaa lujalla otteella. Yläkerran portaat vievät Annan elämän iloihin ja suruihin, onneen ja epätoivoon. Keittäjä Tyyne tarkkailee koulun tapahtumia aina vain huolestuneempana. Annan äidin ja sisaren muutto koululle sekoittaa yläkerran arkea, ja ongelmia tulee myös avioliitossa. Monien vaiheiden jälkeen Anna joutuu lähtemään Rannalta. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin entinen oppilas, Eino, lähtee hakemaan Annaa vierailulle Tyynen luokse. Päivän aikana Anna, Tyyne ja Eino muistelevat kukin tahollaan vuosien takaisia tapahtumia. Einon hakumatka saa yllättävän käänteen.

Kiiminkiläinen Mirja Aatsinki on syntynyt Siikalatvan Kestilässä 1945. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Opettajan ura alkoi Limingasta ja jatkui Lumijoella, Muhoksella ja Kiimingissä, jossa opetusaikaa kertyi 25 vuotta.
Lyhyiden kurssien lisäksi hän on hakenut kirjoittamisen oppia Päätalo-instituutista ja Jyväskylän avoimesta yliopistosta. Asunto koulun yläkerrassa on hänen esikoisteoksensa."

*
Koskettava tarina. Hienosti oli kuvattu sodan jälkeistä aikaa.

En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että vasenkätisten pakottaminen oikeakätisiksi on liittynyt mustekynällä kirjoittamiseen ja kirjoituksen sotkeentumiseen, kun käsi liikkuu "väärään suuntaan".

Osallistun kirjalla Delennan Matkustan ympäri maailmaa -haasteeseen. Suomea on tullut reissattua jonkin verran, mutta mielellään reissaa vielä enemmänkin. Nähtävää kyllä riittää!

Journal Entry 2 by halonhakkaaja at Keskusta in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, May 11, 2021

Released 1 mo ago (5/11/2021 UTC) at Keskusta in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lyseon lukion seinustalla, Kauppakadulla. Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Edit. Kirja ehti lähteä löytäjän matkaan, ennen kuin ehdin ottaa kuvan. Kiitos sinulle! :) :) :) Kuvan otin kuitenkin, kun on niin hieno maalattu sähkökaappi. Ja itse asiassa kirja oli Hallikadun puolella, jos tarkkoja ollaan ;)

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, May 11, 2021
En ole vielä lukenut, arvostelen sitten kun saan luettua. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.