Inside U2. Tarinat laulujen takana

by niall stokes | Other | This book has not been rated.
ISBN: 9789522201829 Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 4/9/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, April 09, 2021
Alkuteos: U2 - The Stories Behind Every U2 Song. Readme.fi, 2010, suom. Christa Koski.

Takakansi:
"Arvostettu musiikkitoimittaja Niall Stokes on kirjoittanut U2:n jäsenten ja yhtyeen lähimpien taustavaikuttajien haastattelujen pohjalta kirjan, joka valottaa erinomaisesti yhtyeen 30-vuotista menestyksekästä musiikkiuraa.

Osoitukseksi yhtyeen suosiosta 24 vuotta ensimmäisen Boy-levyn julkaisemisen jälkeen U2 nousi niin Yhdysvaltojen kuin Ison-Britannian listan ykköspaikalle levyllään How to Dismantle an Atomic Bomb, jota myytiin yli miljoona kappaletta vain kolmessa viikossa. Levyn ensimmäinen single Vertigo voitti kolme Grammypalkintoa.

Kirja kertoo U2:n jokaisen biisin tarinan ja analysoi yhtyeen pitkään odotettua vuonna 2009 julkaistua levyä No Line on the Horizon.

U2 on yksi maailman merkittävimmistä rock-yhtyeistä. Tämä kirja vie lukijan U2:n ytimeen ja sen inspiraation lähteelle, josta yhtye on ammentanut suositun musiikkinsa."

***

Luettu huhtikuussa 2021.

En ole mitenkään erityisesti fanittanut koskaan U2:sta, mutta monesti on ollut mielessä, että pitäisi tutustua heidän tuotantoonsa paremmin. Kun tämä sattui vaihtohyllyssä silmiin, niin tuntui siltä, että nyt olisi sopiva hetki siihen paremmin tutustumiseen. Lainasin kirjastosta kaikki bändin levyt, mitä sattui hyllyssä olemaan. Ja aika hyvin sattui olemaan. Kirjassa läpikäydyistä 12 levyistä löytyi hyllystä 8 ja lisäksi kaksi uudempaa (Songs of Innocence ja Songs of Experience), mitkä on tehty tämän kirjan julkaisemisen jälkeen.

Kokonaisuudessaan oikein positiivinen kokemus. Löytyi sellaisia levyjä, joiden pariin haluan palata uudestaankin. Eniten pidin 1. albumista Boy ja noista kahdesta uudemmasta, jota kirjassa ei käyty läpi. Edelleenkään ne puhkisoitetut hitit eivät kiinnosta, mutta aivan ihania helmiä löytyi joukosta (esim. Twilight, Summer of Love, The Blackout)

Mielenkiintoista oli, että monen kappaleen soundi toi mieleen The Curen, mitä aikoinaan fanitin kovastikin.

Sinänsä kirja oli aika puuduttavaa luettavaa, mutta antoi kuitenkin hyvää yleiskäsitystä bändin vaiheista. Kuuntelen paljon musiikkia ja kyllähän ne tekijäihmisetkin siellä taustalla kiinnostavat. Välillä aina yritän lukea Soundia, mutta jotenkin ei nappaa. Taidan joka lajissa olla enemmän kirjojen kuin lehtien ystävä. Eli bändi- ja artistikirjojakin pitäisi vaan lukea enemmän.

Se, että kirja tuntui vähän puuduttavalle, johtuu varmaan jo ihan alkuasetelmasta. Kirjan englanninkielinen nimi on "U2 - The Stories Behind Every U2 Song" ja onhan se nyt aika selvää, ettei jokaisen laulun takana voi olla tarinaa. Mutta kun kirjan nimessä jo niin luvataan, niin pakkohan sitä tarinaa on sitten jostain repiä.

En voi jättää kertomatta oman elämäni U2-tarinaa :) Olin kavereiden kanssa Irlannissa 1990-luvun puolivälissä. Olimme menossa jonnekin luonnonsuojelualueelle ja matkasimme sinne Dublinista jollain minijunan tyyppisellä laitteella. Rata kulki rantaa pitkin ja jäimme pois pysäkillä keskellä hiekkarantaa. Alhaalta rannalta näkyi valtava linnamainen rakennus ylhäällä rinteessä, ympärillä oli korkeat kivimuurit. Toinen kavereistani tiesi, että Bono asuu jossain siellä ja vitsailimme, että tuo on varmaankin Bonon talo.

Reitti ylös kulki portaita pitkin ihan tuon muurin vierestä. Muuri oli niin korkea, ettei todellakaan mitään nähnyt siitä yli. Kun pääsimme ylös kadulle, näimme että talon porttiin oli kirjoitettu ristiin rastiin Bonoa ja U2:sta eli ilmeisestikin kyse oli oikeastikin Bonon talosta :)

Vieressä kuva kirjasta sivulta 86 liittyen Delennan kolmoishaasteeseen. Lisäksi saan kirjalla suoritettua yhden oppiaineen Lii5an kouluhaasteesssa.

Journal Entry 2 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, April 11, 2021

Released 3 wks ago (4/12/2021 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

WITH A SHOUT this ONE starts it's MYSTERIOUS WAYS with the help of FAST CARS and will travel ONE STEP CLOSER to THE OCEAN TOMORROW (such a BEAUTIFUL DAY!). It doesn't wait 4TH OF JULY, OCTOBER or even MAGNIFICIENT NEW YEAR'S DAY. So the book finds ANOTHER TIME ANOTHER PLACE - ALL BECAUSE OF YOU. THE WANDERER contains STORIES FOR BOYS, LEMON and WILD HONEY . Well, now it's GONE and WHEN I LOOK AT THE WORLD, I only wish PEACE ON EARTH.

Journal Entry 3 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Wednesday, April 14, 2021
Kiitos hippakirjasta!
Olen aina tykännyt enemmän ja vähemmän U2:sta: niillä on hienoja biisejä, mutta myös niitä, joista en ymmärrä mitään.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.