Japan Airlines nr. 123

by Hideo Yokoyama | Literature & Fiction |
ISBN: 9789401608688 Global Overview for this book
Registered by Smitie1405 of Oudenbosch, Noord-Brabant Netherlands on 3/30/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Smitie1405 from Oudenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, March 30, 2021
Kazumasa Yuuki werkt al jaren als verslaggever bij de North Kanto Times. Hij is een einzelgänger en bemoeit zich liever niet met de kantoorpolitiek van de krant. Maar als er honderd kilometer van Tokio een Boeing van Japan Airlines neerstort, een vliegtuigcrash van ongekende omvang, verandert alles.
De redactie staat voor een ongelooflijke uitdaging, en als Yuuki tot coördinator van het vliegtuignieuws wordt benoemd, staan alle verhoudingen op scherp. Er ontvouwt zich een intrigerende, complexe machtsstrijd tussen media, overheid en politie. Japan
Airlines nr. 123 geeft een fascinerend en messcherp beeld van de Japanse samenleving, waar niets is wat het lijkt.

Mijn review:
Normaliter ben ik niet echt een roman lezer, maar dit verhaal heeft me echt weten te boeien tot het eind. Het verhaal van Yuuki in de nasleep van de ramp en 17 jaar later is mooi geschreven. De ramp is vooral de setting waar de interne kantoorstrijd in de vreselijke Japanse werkcultuur zich afspeelt, vol tijdsdruk, machtsspelletjes en morele keuzes die een redacteur moet maken tijdens een tragedie waar veel mensenlevens abrupt zijn geeindigd.

Journal Entry 2 by Smitie1405 at Bagijnenbieb in Delft, Zuid-Holland Netherlands on Friday, April 09, 2021

Released 1 mo ago (4/9/2021 UTC) at Bagijnenbieb in Delft, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Losgelaten in de bagijnenbieb. Veel leesplezier!

Journal Entry 3 by zijdewerkster at Den Hoorn, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, April 10, 2021
Ik kreeg gisteren een melding van vrijgelaten boeken en ik wilde nog even wandelen vandaag. Meteen een doel gevonden! Ik kwam alleen eerst nog langs een andere minibieb, waar ik ook een boek zag dat ik graag wilde lezen. Daar heb ik mijn meegebrachte boek voor in de plaats neergezet. Daarna wandelde ik verder, vond dit boek (hoera, het is er nog!) en wandelde weer fijn naar huis in de miezer. De laatste tijd lees ik veel boeken die zich in Japan afspelen, dus ik ben nieuwsgierig naar dit boek. Wordt vervolgd!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.