Paluu

by Victoria Hislop | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by eijukka of Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on 2/28/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by eijukka from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, February 28, 2021
Pidin enemmän kirjailijan "Elämänlanka"-romaanista, ehkä siksikin, että Kreikka on maana itselleni tutumpi ja rakkaampi maa kuin Espanja. Tämä Paluu jätti hieman ristiriitaisen olon. Toisaalta kirjassa kerrottiin kiinnostavasti Espanjan sisällissodasta ja sen tuhoavasta vaikutuksesta tavalliseen Ramírezin perheeseen, jonka jäsenet sota ja politiikka jakoivat eri leireihin. Myönnän, että jouduin raakuuksien kuvauksien takia hieman hyppelemään. Toisaalta kirjan tietyt osuudet ovat melko kepeää lukemista, ihmissuhdekiemuroita ja pinnallisisia ihastumisia kuvaavaa lähes chicklitin omaista tyyliä.

Hislop tuntee kyllä hyvin Granadan historian ja myös flamencokulttuurin, jota hän kuvaa vahvasti ja eläytyen.
Muiden kirjojensa tavoin kirjailijalla on tässäkin kirjassa kehystarina: nuori Sonia etsii juuriaan ja tuntee suurta vetoa Espanjaan ja tutustuu siellä flamencoon, joka vie hänet mukanaan. Vanhalla kahvilanomistajalla on kirjassa tärkeä roolinsa sukutarinan kertojana. Kirjan loppu oli hieman ennalta arvattava.
Kirja lähtee virtuaalimiittimme seurauksena kohti Helsinkiä.
Kiitos taas toukokuu miittiseurasta!

Journal Entry 2 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 3, 2021
Kiitos postipaketista! Kiitos miittiseurasta itsellesi. Päätin antaa Hislopille tilaisuuden, yhden hänen kirjansa olen päästänyt kulkemaan käsieni läpi lukematta, taisi olla tuo Saari englanninkielisenä. Espanja miljöönä kiinnostaa.

Journal Entry 3 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, July 11, 2021
Lumipöllön toivekirja.

Journal Entry 4 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 14, 2023
Kun kuulin Lumipöllön tulevan miittiin, kaivoin tämän hänen toivekirjansa esille ja otin tavoitteeksi lukea sen tapaamista ennen. Hislopin Saaren päästin lukematta eteenpäin ja tätäkin kirjaa kohtaan minulla oli ennakkoluuloni, mutta tämä minun kannatti kyllä lukea!
Olen käynyt Granadassa pariinkin otteeseen ja myös kirjassa mainitussa Almeriassa. Espanja kiinnosti ja flamenco ja tanssi, joista kirjassa kerrottiin vetoavat minuun ja luin tanssikuvauksia innolla.
Kirja onnistui myös sisustarinallaan Espanjan sisällissodasta sivistämään minua. Voi kärsimyksen määrää, joka kirjassa kuvatun perheen ja monien espanjalaisten osaksi tuli noina sisällissodan vuosina ja sen jälkeen. Kirjan lopussa kerrottiin myös, miten asioista vaiettiin pitkään, kunnes vuonna 2007 säädettiin laki, jonka myötä Francon diktatuuri ja sen aikana tapahtuneet vääryydet tuomittiin ja muistomerkit poistettiin. Kirjan luettuani ymmärrän myös hyvin, miksi näiden tapahtumien jälkeen moni espanjalainen saattaa suhtautua nihkeästi uskontoon ja katoliseen kirkkoon, niin kävi myös Conchalle, joka otti krusifiksin pois riipuksestaan.
Kirjaa lukiessa muistelin Kapteeni Corellin mandoliinia, josta myös pidin ja joka teki myös tuon ajan historiaa eläväksi mutta Italian vinkkelistä.
Sonian ja etenkin Maggien seikkailut Espanjassa jäivät kehystarinaksi, kun upouduttiin sisällissodan ja sen jälkeisen ajan kuvauksiin. Pidin kuitenkin myös kirjan alusta.

Helmet-haastetta varten merkitsen muistiin, että kirjassa ollaan myös maan alla kaivamassa hautamuistomerkkiä Francolle.
Ja tosiaan olen käynyt paikoissa, joista kirjassa kerrotaan. Ja tässä on naisia matkalla. Hylätään myös jotain, kannessa on taivasta, löytyy kartta...

Kirja on yli 470 sivua pitkä, joten voin osallistua sillä Tiiliskivihaasteeseen. Kirjan kannessa on sinistä ja kirjailija on palkittu ensimmäisestä kirjastaan.

Journal Entry 5 by toukokuu at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases on Tuesday, February 14, 2023

Released 1 mo ago (2/14/2023 UTC) at Helsinki, Finland, Bookcrossing Meetup -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kiitos lukuinspiraation antamisesta ja mukavaa oli nähdä sinut miitissä!
Hyviä lukuhetkiä ja lopputalvea!

Journal Entry 6 by lumipöllö at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 14, 2023
Kiitos oli mukava tavata ja saada kiinnostavaa luettavaa. Olen pitänyt paljon Hislopin Kreikkaan sijoittumista kirjoista, jonka vuoksi tämäkin on päätynyt toivelistalle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.