Paperijoutsen

by Anna-Kaisa Linna-Aho | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 2/2/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
8 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, February 2, 2021
Kirjan esittely kustantajan sivuilla:

Herkkä ikä ja kaipaus sytyttävät tunteet roihuun, joka kärventää.

Esikoisromaani pienen kylän ihmissuhteista jatkosodan aikaan.

Kokematon helsinkiläistyttö Lydia tulee pulaa pakoon sukulaisiin maalle kesällä -43. Täti Gunhild on Korpivuoren matriarkka, joka näkee kaiken. Hänen upseeripoikansa ovat sodassa ja on tultava toimeen Annan, ei-toivotun morsiamen kanssa.

Lydia saa Annan asuintoverikseen, ja tytöt ystävystyvät. Anna on hyvä työihminen, jonka kauneus avaa ovet kaikkialle paitsi Gunhildin sydämeen. Pian upseeripojat ystävineen pääsevät lomalle, ja eläväinen Anna järjestää Lydialle yllätyksen.

Nuoria naisia ja miehiä iässä, jossa sydämet särkyvät. Voiko omaa kohtaloaan paeta?

Otava 2019

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, February 2, 2021
BC-foorumin Tiiliskivihaasteessa 20.1.2021−20.2.2022 luetaan paitsi vähintään 500-sivuisia tiiliskivikirjoja, myös Tiiliskivipalkinnon saanut kirja (haasteen kohta 11). Kiinnostuin tästä ko. palkinnon vuonna 2019 saaneesta Paperijoutsenesta ja niinpä se sitten piti tilata Adlibriksestä :) Hinta ei nimittäin ollut kovin paha, 12,90 €. Nyt illalla kävin noutamassa paketin täältä paikalliselta Ärrältä − noutamisesta oli tullut jo kaksi ilmoitusta, vaikka säilytysaikaa oli luvattu 11.2.2021 saakka.

Katsotaan, löytyisikö kirjalle muitakin lukijoita ;)

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, February 6, 2021
Aloitin Paperijoutsenen lukemisen toissapäivänä ja eilen luin sen loppuun. Melkoisen vakuuttava teos esikoiskirjaksi − ei ole ihme, että se on palkittu. Erilaisten ihmisten kokemukset ja kohtalot poikkeuksellisissa oloissa ovat kiinnostavia, olivatpa ne sitten tosia tai todellisiin tapahtuma-aikoihin sijoittuvaa fiktiota. Kirjan loppu ilahdutti :)

Myös Linna-Ahon esimerkillinen suomen kieli ilahdutti :)

Osallistun kirjalla BC Helmet -lukuhaasteen 2021 kohtaan 8 (kirja, jossa maailma on muutoksessa) sekä Tiiliskivihaasteeseen.

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, February 18, 2021

Released 3 yrs ago (2/18/2021 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kuriiri käy tuossa tien toisella puolen postittamassa kirjapaketin, kunhan pakkanen vähän lauhtuu (aamulla 22 astetta). Onneksi on kuriiri, kun oma liikkuminen on vaikeaa :)

Hyviä lukuhetkiä lopputalveen!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 5 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 21, 2021
Kiitokset yllätyskirjapaketista, joka saapui Prismaan jo toissapäivänä ja silloin sen hainkin. Itse asiassa näin jossain vaiheessa Suomi-foorumilla, että tämä kirja oli tarjolla jossakin ketjussa. Näytti siltä, että kukaan ei ollut sitä toivonut itselleen. Hetken mietin, toivoisinko minä, kun vaikutti hiukan kiinnostavalta, mutta jätin väliin. Lukemista riittää ja ajattelin että kirja saattaa kuitenkin kulkeutua minulle ilman toivomistakin :) Ja niinhän siinä sitten kävi :D Paljon kiitoksia!

Journal Entry 6 by taavina at Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Tuesday, July 27, 2021
Luin kirjan loppuun joitakin päiviä sitten ja tykkäsin tosi paljon. Pelkästään ajankuva vuosilta 1943 ja 1944 oli kiinnostava, vanhempani ovat syntyneet noina vuosina ja mietin heidänkin perheidensä tilannetta, kummankin isä oli sodassa ja selvisi hengissä. Isän äiti tosin oli jo kertaalleen jäänyt sotaleskeksi ja yhden pojan yksinhuoltajaksi ennen kuin nai vaarini.
Mutta näiden sota-ajan tapahtumien ja ihmissuhteiden lisäksi kirjassa oli mieleniintoista lisämaustetta, jota ei ole syytä tässä spoilata :)
Mutta siinä kohdassa kirjailija hiukan oikaisi, kun Anna teki mustavalkoisia kuvia kuolleen miehen kameraan jääneestä filmistä. Anna laittoi valokuvapaperin veteen, ja siihen alkoi ilmestyä kuva, oli jännittävä nähdä mitä kuvaan ilmestyi. Mutta filmin salaisuus paljastuu oikeasti jo siinä vaiheessa, kun mustavalkofilmi on kehitetty. Kun otoksia on tutkailtu alustavasti, parhaista valotetaan suurennuskoneella kuva valokuvapaperille. Siinä näkyy vielä paremmin, mitä kuvassa on. Eikä tuollaista valotettua paperia voi enää säilytellä ettei se saa valoa vahingossa, se täytyy kehittää heti. Eli jos on itse valottanut ne paperit, ei voi olla enää suuri yllätys mitä niihin ilmestyy kehitteessä liotettaessa.

Maahaasteeseen bongasin tästä hienosta kirjasta monenlaisia paikkoja:
El Alamein, Stalingrad, Saksa, Rotterdam, Uusi-Seelanti, Australia, Neuvostoliitto, Mikronesia, Espanja, Ruotsi, Amerikka, Pariisi, Gibraltar ja Britannia. Mikronesia näyttää löytyvän haasteen maalistauksesta, joten laitanpa sen tästä kirjasta. En tosiaankaan ole käynyt siellä päinkään koskaan.
"Rakkaus kulki laivoilla ja lentokoneilla, junilla ja postiautoilla, se kulki kirjekuorissa Afrikan kuumilta rannikoilta Uuteen-Seelantiin ja Australiaan, Neuvostoliitosta Saksaan, Mikronesian saarilta amerikkalaisille tytöille, joilla oli kuvissa korkeat kampaukset ja leveä hymy. Sellaista rakkaus oli vuonna 1943, kun maailma oli sekaisin ja nuoret miehet viety pois." s. 63

Journal Entry 7 by wingMMerwing at Iisalmi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, November 8, 2021
Taavinalta suosittelujan kera luettavaksi minimiitissä. Kiitos kirjasta.

Journal Entry 8 by wingMMerwing at Iisalmi, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, December 6, 2021
Todella palkinnon arvoinen kirja. Vaikeita aiheita käsiteltiin uudella tavalla.

Journal Entry 9 by wingMMerwing at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 13, 2022

Released 2 yrs ago (2/13/2022 UTC) at Kiiminki, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ystävänpäivämiittiin.

Journal Entry 10 by stinappi at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 13, 2022
Kiitos miitistä ja kirjasta!

Journal Entry 11 by stinappi at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, February 1, 2023
Tämä oli jännä kirja, erinomainen esikoisteos. Ehkä juuri yksi tietty juonenkäänne, jota en lähde spoilaamaan. Ajankohtainenkin omalla tavallaan tälläkin hetkellä.

Suosittelen! :)

Journal Entry 12 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Saturday, February 18, 2023
Paperijoutsen matkusti kanssani Rovaniemelle Oulun miitistä.
Pakko tunnustaa, että ensimmäiseksi kiinnostuin kirjasta sen kauniin kannen vuoksi. Sitten tuli suosituksia Tiiliskivi-haasteeseen useammalta taholta, ja jotenkin siinä sitten kävi niin, että otin kirjan ja aloin lukemaan sitä jo kotimatkalla.
Ja olikin hyvä valinta. En tiedä, mitä lisäisin edellisten lukijoiden päivityksiin, muuta kuin sen, että tämä kuvaa aikaa, jonka olin jo kuvitellut olevan mennyttä eikä enää palaa. Vaan toisin kävi vuosi sitten. Ei tosin Suomessa, mutta niin kovin lähellä kuitenkin.

Osallistun tällä Tiiliskivi -haasteeseen (Tiiliskivi palkinnon vuonna 2019 saanut kirja) sekä BC-Helmet 2023 -haasteeseen kohtaan 30 (kirja on ollut ehdokkaana kirjallisuuspalkinnon saajaksi).
Kirjan rekisteröineen toiveesta laitan tämän kiertoon aktiiviselle bookcrossaajalle yllätyksenä.

Released 1 yr ago (3/10/2023 UTC) at By mail / post / courier, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistalukemista, ole hyvä!

Journal Entry 14 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 15, 2023
Iso kiitos ihanasta toiveylläristä, oikein mielelläni luen tämän. Lähes kaikki ovat tästä pitäneet, joten odotukset ovat korkealla.

Edit 15.6. varattu Kirvanalle

Journal Entry 15 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 18, 2023
Olipa rikas ja monipuolinen esikoiskirja! Kirjan kieli oli kaunista ja nautinnollista. Kotirintaman kuvaukset kertoivat uskottavasti puutteista ja peloista, mutta myös ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä. Perinteisistä sota-ajan kuvauksista tämän kirjan erottivat poikkeuksellisen tuoreet ja koskettavat henkilöhahmot, jotka jäivät syrjään taisteluista, mutta kamppailivat omasta selviytymisestään ja hyväksynnästään muilla tavoin. Kirjailija tavoitti henkilöidensä ihmissuhteissa, ristiriidassa ja onnessa, jotain upean herkkävireistä. Tarinassa oli myös onnistuttu säilyttämään hieno yllätyksen elementti.

Kiitos laadukkaasta lukukokemuksesta!
——-
Tiiliskivihaaste vol 2.

Journal Entry 16 by wingBookgeowing at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases on Sunday, June 18, 2023

Released 10 mos ago (6/20/2023 UTC) at To Fulfill A Wish, A RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja on vielä Tampereen miittiin saapuvan Kirvanan sekä toisen hämeenlinnalaisen eli Mecun toivelistoilla, joten ojennan tämän Kirvanalle tiistaina. Kirvana sai Tampereen miitissä kaksi kappaletta tätä kirjaa, mutta antaa siis toisen niistä Meculle heinäkuussa.

Nautinnollisia lukuhetkiä ja kiitokset miittivierailusta!

Journal Entry 17 by Kirvana at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, June 20, 2023
Kiitos miittiseurasta ja kirjasta! Paperijoutsenta tuli tosiaan minulle tänään kaksi kappaletta, joista toinen matkaa myöhemmin kesällä Meculle. Katsotaan kumpi jää itselle ja kumpi versio menee Meculle.

Journal Entry 18 by Kirvana at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, February 14, 2024
Pidin tästä kirjasta hyvin paljon. Näkökulma oli tosiaan vähän erilainen kuin sota-ajan kuvauksissa yleensä.

Journal Entry 19 by wingAppelsiiniwing at Lempäälä, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 17, 2024
Otin kirjan mukaan miitistä. Kiitos miittiseurasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.