Kuolema vierailee kerhossa

by Dorothy L. Sayers | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9510104884 Global Overview for this book
Registered by Anmavi of Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on 1/27/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anmavi from Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 27, 2021
Kunnianarvoisa Bellona-kerhon rauha rikkoutuu eräänä iltana, kun takan ääressä istuva vanha kenraali Fentiman havaitaan kuolleeksi. Kuuluisa salapoliisi, Lordi Peter Wimsey saa ajattelemisen aihetta ruumista tutkineen lääkärin huomautuksesta.

Lordi Peter alkaa selvittää tapausta, ja pian paljastuu erikoislaatuinen perintösäädös, jossa ratkaisevaa osaa näyttelee kenraalin tarkka kuolinhetki. Tätä hetkeä tutkiessaan salapoliisi pääsee murhaajan jäljille.

Journal Entry 2 by Anmavi at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, April 1, 2022

Released 2 mos ago (4/1/2022 UTC) at Hanko, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä lähtee Postin mukana seuraavalle lukijalle. Lukuiloa!

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, April 7, 2022
Toivomani Sayers on perillä, kiitokset! Kiitos myös aivan ihanasta kortista <3

Hyvää kevään jatkoa sinulle!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, May 11, 2022
Kirja varattu He_Rille, jonka hippasin sillä Toivelistahipassa. Tässä on jokunen muu kirja kesken, mutta sitten tartun tähän :)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, May 12, 2022

Released 1 mo ago (5/12/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukulainaan tässä välissä, kun minulla on nuo muut kirjat kesken ;)

Journal Entry 6 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, May 16, 2022
Outo ja erikoinen murha kerhossa. Kesti kauan, että saatiin selville teon syyt ja tekijät. Jännittävä!
(Luettu 14.5.2022)

Journal Entry 7 by -Ansa at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, May 16, 2022

Released 1 mo ago (5/16/2022 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjan palautus.

Journal Entry 8 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, May 18, 2022
Useampikin kirja on kesken, mutta en malttanut olla aloittamatta tätäkin :D Kirja on alun perin ilmestynyt vuonna 1928 ja vaikka olen vasta sivulla 14/315, se on jo ollut hyvä muistutus siitä, että vaikka tuntuu, että elämme nyt maailmanhistorian raaimpia ja julmimpia aikoja, sotia on ollut "aina" eikä ihmiskunta, tässä tapauksessa venäläiset, ole oppinut elämään rauhassa. Ryzzien 24.2.2022 aloittama verinen hyökkäyssota Ukrainassa kohdistuu pääasiassa kouluihin, päiväkoteihin, sairaaloihin ja asuinrakennuksiin, siviileihin, naisiin, lapsiin ja vanhuksiin, joita kidutetaan, raiskataan, ammutaan ja vielä ruumiit koetetaan tuhota polttamalla. Venäjän vetäydyttyä sen valtaamilta alueilta on valtavista joukkohaudoista löydetty yli tuhat ruumista, kädet sidottuina, kidutettuina ja päähän ammuttuina. Paljonko ruumiita onkaan niillä alueilla, joita ryzzät edelleen miehittävät. Yli kahdeksan miljoonaa ukrainalaista on joutunut jättämään kotinsa. Tämä oli Venäjän viimeinen virhe.

No mutta siis kirjassa on jo mainittu Krimin sota, Sommen taistelut ja sotavammat, joten lähellä ovat sotatapahtumat olleet ennenkin. Sitä vain kuvitteli, että sivistyneessä Euroopassa osataan 2020-luvulla olla sotimatta. Tai no kai jollain lailla osataankin, barbaarien Ryzzänmaalla ei.

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, May 21, 2022
Lukuaikaa ei ole paljon ollut ja niinpä olen tässä vasta sivulla 202/315. Hauskaa on ollut Lordi Peterin ja kumppaneiden seurassa! 😀 Sadan vuoden takainen britti(luokka)yhteiskunta on aivan loistava dekkaritausta 😊

Journal Entry 10 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, May 23, 2022
Luin tämän loppuun toissapäivänä ja vaikka kirjan loppu minusta lässähti, kokonaisuus oli riittävän hyvä. Harmi kyllä, TBR-hyllyssäni ei nyt ole mitään Sayersilta.

Tämä on muuten SAPO-sarjan kirja numero 2. Se ilmestyi kuitenkin heti ensimmäisenä vuonna 1953 – yhdessä Agatha Christien dekkarin kanssa, joka siis sai kunnian olla SAPO-sarjan numero 1.

Luokkayhteiskunta on tässä voimissaan, vaikka taitaa se olla sitä yhä. Tampereella asuessani kävin englannin kurssia ja brittiopettajamme mainitsi, ettei voinut kertoa perheelleen asuvansa bussikuskin naapurissa Pispalassa (vai oliko se Pyynikillä, sillä suunnalla kuitenkin eli Tampereen kalleimmilla asuinalueilla). Perhe olisi luullut hänen joutuneen suunnilleen slummiin. Tämä ihmetytti minua erityisesti siksi, että opettaja oli mustaihoinen. Olin ajatellut luokkayhteiskunta-ajattelun valkoisten brittien asiaksi.

No mutta kirjassa siis hyvin kunniallinen ja suunnattoman rikas mies ei kelvannut vävyksi, koska rahat olivat peräisin teollisuudesta, nappialalta. Vanhemmat lähettivät tyttären tavarat tämän uuteen kotiin ja kielsivät häntä koskaan astumasta heidän oviensa sisäpuolelle. Mies ylennettiin baronetiksi, mutta eipä sekään riittänyt, hän oli vääränlainen sir.

Kirjaparihaastetta varten tässä olisi tarjolla The Times Atlas, Strategia ja taktiikka sekä Dickensiä: Charles Dickensin kauniit sahviaanikantiset teokset, Dickensin nahkakantiset kootut teokset, Oliver Twist. Lisäksi mainitaan W. J. Locke, Le Queux, Conan Coyle, Hardy, Henry James, Dorothy Richardson, Virginia Woolf, E. B. C. Jones, May Sinclair, Katherine Mansfield, Galsworthy, J. D. Beresford, Wells, Bennett, D. H. Lawrence, Rakastavia naisia, Compton Mackenzie, Storm Jameson, Louis Berman, Persoonan yhtälö, Miksi käyttäydymme inhimillisten olentojen tavoin, Julian Huxleyn esseitä, Austin Freeman, Läpi seinän, Isabel Ostrander, Edgar Wallace, Hiljainen todistaja ja Ethel M. Dell.

Wimsey <3
"En käsitä, miten saisin aikani kulumaan ilman kirjoja. Totta tosiaan tuumin, mitä ihmiset tekivät ennen vanhaan. Ajatelkaa vain. Heillä oli tietenkin omat huolensa, heilläkin – vaikeuksia avioliitossa, rakkaussuruja ja tuhlaajapoikia ja harmia palvelijoista – eikä kirjoja, joiden seuraan olisi voinut paeta."

Ja:
"Siinä on arsenikkia kylliksi tappamaan vaikka norsun. Vaikka hyväntahtoisesti vaivaudumme joka murhajutun yhteydessä ilmoittamaan yleisölle, että suunnilleen 0,15 grammaa riittää epäsuosiossa olevalle henkilölle, miten sitkeähenkinen hän olisikin, on hämmästyttävää havaita, miten ihmiset tuhlaavat myrkkyjään. He eivät opi mitään. Juoksupoika, joka olisi yhtä taitamaton kuin keskitason murhaaja, saisi heti potkut." :D

Vanhoissa kirjoissa kuvattu postin kulku jaksaa aina ihmetyttää ja ihastuttaa, kun tiedän sen ihan oikeasti olleen nykyaikaa huikeasti nopeampaa. Flanderin unikko oli minulle tuttu toisen harrastukseni tiimoilta. Tooting Becin tiesin Tooting Bec Wreck -biisistä :D

Vivisektion vastustajiin olen minäkin kuulunut nuoresta pitäen. Onneksi nyttemmin on keksitty muita keinoja testaamiseen ja eläinkokeiden määrää on pystytty vähentämään. Silti sillä saralla riittää töitä!

Merkinnän kuva on toissapäivältä, mökin pihatöiden jälkeen oli kahvi- ja lukuhetken vuoro :)

Edit: Ai juu, piti vielä sanomani, että vaikka lukujen otsikoiminen ei aikuisten kirjoissa ole tarpeen, niin on tässä aika hauskoja otsikoita, kuten vaikkapa luku 1: Vanha homekorva :D

Journal Entry 11 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Monday, May 23, 2022

Released 1 mo ago (5/24/2022 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Sayersin kirja postittuu huomenaamulla, kiitokset kuriiri-Piikulle ja lukuiloa He_Rille!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.