If I did it

by O.J, Simpson | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789048800520 Global Overview for this book
Registered by debolleminibieb of Zwolle, Overijssel Netherlands on 1/23/2021
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by debolleminibieb from Zwolle, Overijssel Netherlands on Saturday, January 23, 2021
In 1994 werd Amerika opgeschud door de gruwelijke moorden op Ron Goldman en Nicole Brown Simpson. Na een spectaculaire achtervolging die live op televisie te volgen was, werd een van Amerika's grootste sporthelden O.J. Simpson gearresteerd op verdenking van deze moorden. De rechtszaak die volgde werd het grootste mediaspektakel van de jaren negentig, met als apotheose de onverwachte vrijspraak van O.J. Simpson. De families van de overledenen lieten het er niet bij zitten en spanden een civiele zaak aan tegen O.J. Simpson, waarin hij wél schuldig werd gevonden en veroordeeld tot het betalen van een miljoenenbedrag schadevergoeding aan de families.

In 2006 kondigde uitgeverij HarperCollins een boek aan waarin Simpson hypothetisch zou vertellen hoe hij de moorden zou hebben gepleegd. Het Amerikaanse publiek reageerde massaal geschokt en verontwaardigd op het feit dat O.J. Simpson geld zou verdienen aan de moordzaak op zijn eigen vrouw. HarperCollins besloot het boek terug te trekken. De rechten van het boek kwamen via een rechtbank in Florida in handen van de familie Goldman, als genoegdoening voor het feit dat ze nog geen cent van de 38 miljoen dollar die Simpson hen schuldig was had gezien.

If I did it, bekentenissen van de moordenaar is het originele manuscript dat O.J. Simpson zelf liet optekenen en waaraan hij zijn goedkeuring gaf. Via het uitgebreide voorafgaande verhaal van de familie Goldman krijgt het Nederlandse publiek voor het eerst inzicht in de absurde gebeurtenissen rondom de moorden en het proces wat daarop volgde. De familie Goldman ziet het verhaal van O.J. Simpson als zijn bekentenis en wil middels de publicatie ervan het publiek overtuigen van zijn schuld.

Journal Entry 2 by debolleminibieb at De Bolle Minibieb in Zwolle, Overijssel Netherlands on Saturday, January 23, 2021

Released 1 mo ago (1/23/2021 UTC) at De Bolle Minibieb in Zwolle, Overijssel Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.