Yö nielee päivät

by Asko Sahlberg | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by outa1977 of Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 12/12/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by outa1977 from Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 12, 2020
Like 2014, 575 s.

Kirjasampo:
Yö nielee päivät kertoo Jakobssonista, härän kokoisesta miehestä, joka muuttaa 1970-luvun alussa Suomesta Ruotsiin ja elää siellä yli kolme vuosikymmentä. Hän päätyy elättämään itsensä valonaroilla puuhilla ja hänelle yritetään lyödä luu kurkkuun kerran jos toisenkin. Jakobsson on mies hämärästä, hahmo, joka esiintyy Asko Sahlbergin kiitetyssä ns. Göteborg-trilogiassa (Pimeän ääni, 2000, Hämärän jäljet, 2002, Paluu pimeään, 2006).
(Like)
---
Otin kirjan luettavakseni, koska bc-foorumin kuukauden kirjailija-haasteeseen valitsin Asko Sahlbergin. Olen lukenut hänen teoksistaan aiemmin Irinan kuolemat ja Amandan maailmat, jotka tekivät vaikutuksen.
En siis epäröinyt tarttua tähän tiiliskiveen, joka muuten ei fyysisestikään paina niin paljon kuin äkkiä kuvittelisi.
Meidän miehemme Jakobssonin matkaa seuraa sujuvasti ja matkan varrella ruoditaan kaikenlaisia teemoja , usein huumorin siivittämänä, jonka sävyistä tulee mieleeni mm. Kaurismäen elokuvat.
Esimerkki sivulta 91:
"Voin minä paikkoja näyttää", Juutalainen sanoi, "vaikka yhdessä huoneessa on kyllä asukas. Se on asunut siellä jo viikon. Pitää herätä joka aamu keittämään munia yhdelle helvetin taukille."

Kirjan kerrontatyylistä nappasin myös vaikutteita muilta kirjailijoilta (ehkä ovat tahattomia, tiedä häntä) kuten Harri Nykänen (Raid), Joel Lehtonen (Putkinotko) ja Arto Paasilinna.

Joka tapauksessa tykästyin kirjan päähenkilöön, tavalla jota en osaa selittää. Kirja on monipuolinen, muttei liian runsas. Vaarana saattaisi äkkiä olla, että mielenkiinto herpaantuu. Tarina kuitenkin pysyy mielestäni hyvin kasassa. Kirjassa kun ruoditaan asioita maahanmuuttopolitiikasta perhesuhteisiin, Göteborgin kaupungin perustamisesta Olof Palmen murhaan jne. Kirja oli jaettu kappaleisiin, joka myös selkeytti rakennetta.
Sahlberg on taitava kertoja. Kirjan synkistä sävyistä huolimatta se ei tuntunut liian raskaalta.

Journal Entry 2 by outa1977 at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, January 16, 2021

Released 1 mo ago (1/16/2021 UTC) at Sastamala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annimanni toivoi tätä, joten lähtee paketissa matkaan.

Tämä on kiertävä kirja, joka etsii uusia lukijoita. Voit pitää kirjan, antaa sen jollekin tai jättää jonnekin löydettäväksi.
Teethän pienen merkinnän löydöstäsi, niin tiedän kirjan olevan tallessa. Olisi kiva kuulla myös mitä pidit kirjasta, jos päätät lukea sen. Voit tehdä merkinnän kirjan anonyymisti tai rekisteröidä itsellesi nimimerkin osoitteessa: www.bookcrossing.com
Lukuiloa!


Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 23, 2021
Kiitos, Outa! Tuoreena Sahlberg-fanina odotan kovasti tämän lukemista.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.