Nainen joka sukelsi maailman sydämeen

by Sabina Berman | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingChaniawing of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 11/14/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingChaniawing from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Saturday, November 14, 2020
Meksikolaiskirjailijan tunteikas esikoisromaani nuoresta autistisesta naisesta on myös vahva ekologinen kannanotto merten suojelun puolesta. Karen on puhekyvytön villilapsi, joka saa ensi kosketuksen inhimilliseen maailmaan, kun hänen kovasydäminen äitinsä kuolee ja Isabelle-täti muuttaa hänen kotitaloonsa. Karen ei ole typerä, hän vain näkee maailman muita kirjaimellisemmin ja yksityiskohtaisemmin. Koska hän ei osaa valehdella eikä ajatella sitä, mitä ei ole olemassa, hän törmää usein niin kutsutun sivistyneen yhteiskunnan raja-aitoihin. Ihmisiä paremmin Karen ymmärtää eläimiä, ja merellisessä tonnikalojen ja delfiiinien maailmassa hän tuntee olevansa kotonaan. Siksi hän ei voi olla käsittämättä, että hänen sukunsa tonnikalabisneksessä on jotakin pahasti vialla.

Journal Entry 2 by wingChaniawing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Monday, March 15, 2021
Hieno, ihana kirja. Pidin tästä kyllä kovasti - vaikka tonnikalan tappamiseen liittyvät kuvaukset olivatkin aika kamalia. Mutta kaunis, koskettava, erikoinen - juuri minun makuuni oleva kirja.

Journal Entry 3 by wingChaniawing at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, March 20, 2021

Released 1 mo ago (3/20/2021 UTC) at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Eijukalle ja perheelle lukemista!

Journal Entry 4 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Thursday, March 25, 2021
Kiitos Chania kirjasta. Tulikin sopivaan saumaan kun kaikki BC-kirjat on nyt luettu, joten sukellanpa nyt maailman sydämeen!

Journal Entry 5 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, April 14, 2021
Kyllähän tämä hyvin erikoinen kirja on ja pidin siitä paljon, vaikka vegaanina jouduinkin muutamia sivuja hyppelemään yli, ihan mielenrauhani takia ;-)! Kirjan päähenkilön, autistisen Karenin pään sisällä liikkuu ajatuksia sitä tahtia, etten aina ollut pysyä mukana. On uskomatonta seurata prosessia, jossa Isabelle-täti opetti Karenille sanoja, "mutta täti ei hellittänyt itsepäisestä aikeestaan tehdä minusta ihminen." Mutta sisukas on Karenkin opetellessaan lukemaan. En osaa sanoa, edes entisenä opettajana, voiko tämä olla mahdollista. Ihanasti kirjailija kuvaa vaikkapa sanaluokkia Karenin ajatusmaailmassa.
"Eniten pidin, ja pidän edelleen, substantiiveista eli kaikenlaisten maailman asioiden nimistä. Asioiden joihin voi tarttua, jotka voi kuulla, haistaa, ja toisinaan ne ovat jopa niin hienoja että ne elävät, kuten linnut, kissat, kalat, muurahaiset, kilpikonnat. Pidän myös kovasti eri värien nimistä, koska värit ovat asioita jotka voisivat helposti olla olemattakin. Ne ovat jossakin olemisen ja ei olemisen välillä kuin jokin oma ihmeensä."

Jotenkin maaginen realismi tulee mieleen kirjaa luettaessa, niin surrealistisia jotkut tapahtumat ovat. Karenin tapa tarkastella maailmaa on omalaatuinen, normista poikkeava. Hän ei osaa valehdella, on älykkyystesteissä lähes idiootin tasolla mutta keskittymiskyvyn , muistin ja avaruudellisen hahmottamiskyvyn testitulos on korkein mahdollinen, jopa sen yli menevä. Sosiaalisessa elämässään Karen kohtaa suuria vaikeuksia ja kehittelee omia systeemejään niiden kanssa selviämiseksi.

Eläinten oikeudet on kirjan keskeisiä teemoja, myös eläinoikeusliikeen anarkistisia suuntauksia sivutaan.
Kirja ei sisällä kovin paljon perinteisen tyyppistä huumoria, mutta Japani-osuus on kyllä melkoisen eläväistä kuvausta. Tyttäreni asui aikoinaan pari vuotta Japanissa ja hyvin tuttuja elementtejä tulee kirjassakin esille, vaikkapa japanilaisten vessojen omituisuudet!
Kirjailija kuvaa myös kauniisti Karinin ja Isabelle-tädin viimeisiä yhteisiä hetkiä.
Kaiken kaikkiaan poikkeava, ajatuksia herättävä kirja, joka jatkaa matkaansa tyttären luettavaksi ja jossain vaiheessa sitten tarjoan sitä eteenpäin.
Osallistun kirjalla "Matkustan ympäri maailmaa"-lukuhasteeseen. En ole koskaan Meksikossa käynyt, mutta haaveillut kyllä matkasta nimenomaan Väli- ja Etelä-Amerikan maihin. Tämä haave on tosin hyvin epärealistinen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.