Yksin : Romaani Paavo Nurmesta

by Karo Hämäläinen | Literature & Fiction |
ISBN: 9789510423196 Global Overview for this book
Registered by wingPaulanniwing of Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on 11/10/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPaulanniwing from Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, November 10, 2020
"Mestarillinen romaani urheilijasta, joka pystyi mihin tahansa

Yksin on romaani Paavo Nurmesta, yhdestä myyttisimmästä suomalaisesta, ja tämän tilinteko saavutuksistaan ja pettymyksistään. Teos kertoo häviämisen pelosta, varman päälle laskemisesta, menetetyistä mahdollisuuksista ja katkeruuden tunteesta.

Romaani kiertää kaaren Nurmen lapsuudesta vanhuuden päiviin ja kuvaa yksinäisen miehen elämäntaivalta. "Romaanin suhde todellisuuteen on samankaltainen kuin Wäinö Aaltosen Paavo Nurmesta veistämän patsaan. Olen kohottanut, kärjistänyt ja tulkinnut todellisuutta niin kuin Aaltonen tehdessään Nurmesta antiikin esikuvan mukaisen jumalpatsaan, muuttaessaan hänen askeleensa tasa-astunnasta kevyeksi päkiäkosketukseksi", Karo Hämäläinen toteaa teoksen jälkisanoissa." (WSOY:n sivulta)

Bon-pokkari 2017, 251 s. Kovakantinen ensipainos 2015.
Vuoden urheilukirja 2015. Savonia-palkinto 2016.

Journal Entry 2 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, January 18, 2023
Tämä oli kiinnostava romaani miehestä, jonka legendaarisen maineen tiesin, mutta en sitten juuri muuta. En esimerkiksi sitä, että juoksu-uran jälkeen hänestä tuli menestynyt liikemies. Kirja kattaa yhden ihmisen elämän lapsuudesta kuolemaan ja hänen saavutuksensa urheilijana. Taustalla Suomen historian tapahtumia ja henkilöitä sekä olympialaisissa juosseita mitalisteja.

Juoksumatkojen ennätysajat ja niiden laskemisen sivuutin pikaisesti. Kauemmin viivyin ihmettelemässä, mikä Paavon Nurmen ajatuksissa ja luonteessa oli todellista ja mikä kirjailijan kuvittelemaa. Hänen Paavo Nurmensa oli oman tiensä kulkija eikä vaikuttanut aina kovin mukavalta mieheltä. Siinä kai elämäkertaromaanien kiehtovuus ja ärsyttävyys piileekin, faktojen ja fiktion välisessä jännitteessä.

Kouluhaaste: 10. Matematiikka - Numerot olivat Paavo Nurmelle helppoja ja tärkeitä, ja hän laski kaikkea - voittoaikoja ja rahaa. Jo lapsena hän katseli virkattua pitsiverhoa: "Kun opin numerot, laskin verhon reikien lukumäärän. Kun opin kertotaulun, laskin verhossa säännöllisesti toistuvien kuvioiden määrän yläreunasta ja pystyreunasta. Kerroin luvut yhteen ja sain verhossa olevien kuvioiden määrän."

BC Helmet: 24. Kirja kertoo urheilijasta.

Journal Entry 3 by wingPaulanniwing at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Friday, January 27, 2023

Released 2 mos ago (1/27/2023 UTC) at Riihimäki, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

outina heppasi kirjan, joten se pääsee seuraavaksi Satakuntaan. Lukuiloa!

Journal Entry 4 by outina at Kankaanpää, Satakunta Finland on Tuesday, January 31, 2023
Kiitos Paulanni,eilen kirja saapui ja ehdin jo hiukan aloittaa lukemista :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.