De drone

by Unni Lindell | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 10/26/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, October 26, 2020
In een verlaten militair kamp staat een man die een drone over het omringende bos laat vliegen. Hij filmt de omgeving, terwijl de zon langzaam ondergaat. Wanneer de drone over een open plek vliegt verschijnt er plotseling een tent op het scherm, met een jonge vrouw erbij. Ze is alleen. Weet ze wel dat ze haar tent heeft opgezet op de plek waar vijf jaar geleden een gruwelijke moord is gepleegd?

Na een ongeluk anderhalf jaar geleden is politieagent Marian Dahle weer volledig aan het werk. Cato Isaksen zet haar op een moordzaak: een jonge vrouw is dood aangetroffen in een tent. Tijdens het onderzoek ontmoet ze de zestienjarige Agnes. Wat Marian niet weet, is dat Agnes om een heel speciale reden van plan is om te gaan kamperen op een levensgevaarlijke plek.

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Monday, October 26, 2020
Mijn recensie voor Hebban in 2019:
Wat maakt dat een boek zo overtuigend en sterk is dat het vijf sterren waard is? Ligt het aan de schrijfstijl? Aan de personages? De plotontwikkeling? Vaak zijn het al deze factoren bij elkaar en heeft de auteur een boek geschreven waaraan alles klopt. Zo'n boek is ook De drone van Unni Lindell. Alles rijmt met elkaar: hoofdpersonen Cato Isaksen en Marian Dahle vormen een perfect koppel, met hun gedeelde achtergrond, hun werkwijze en de onderlinge interacties. De misdaad is een complexe puzzel met linken naar een cold case moord en met gebruik van nieuwe technische mogelijkheden, zoals drones. De overige personages vullen mooie bijrollen, scheppen verwarring, zijn een meeslepend onderdeel van het verhaal en fungeren als radertjes in de machine die de aandacht afleiden, de zaak laten stagneren en dan met een grote slinger de speurders een nieuwe richting op dirigeren.

Het resultaat is een uitmuntende thriller. Weliswaar deel 12 in de Cato Isaksen-reeks, maar voor de lezer die nog nooit van inspecteur Cato Isaksen en zijn collega Marian Dahle heeft gehoord, is dit boek heel goed zelfstandig te lezen. In eerdere delen was Cato de getroebleerde partij met veel problemen in en buiten zijn werk. Dat is nu anders; hij geniet van zijn werk en heeft een stabiel privéleven. Dat kun je van Marian Dahle niet bepaald zeggen. Na een aanval op haar persoon en een langdurig ziekteverlof is ze nu weer aan het re-integreren op haar werk. Als een soort arbeidstherapeutisch werken, onderzoekt ze een cold case-zaak van de verkrachting en moord op de jonge vrouw Evie Thorn, vijf jaar geleden. Evie had haar tent opgeslagen op een open plek in het bos, vlakbij een verlaten legerkamp. De moordenaar is ondanks intensief speuren nooit gevonden. Dan wordt op dezelfde plek waar Evie is vermoord opnieuw een moord gepleegd. Ook nu gaat het om iemand die in een tent op de open plek in het bos kampeert. Toeval? Heeft dezelfde dader als vijf jaar geleden weer toegeslagen? Marian en Cato bijten zich in beide zaken vast.

In De drone is de schijnwerper bijna volledig op Marian Dahle gericht. Haar werk- en met name haar privéperikelen hebben een grote invloed op het verloop van de zoektocht naar de moordenaar. De rol van Cato is beduidend kleiner gehouden. Dat lijkt vreemd voor de kenners van de reeks maar is eigenlijk ook wel aangenaam. Nieuwe gezichtspunten waarbij andere personages hoofdrollen opeisen, bieden ook ruimte voor verdieping van de karakters en uitbreiding van de serie.

Lindell werkt met handige perspectiefwisselingen, waarbij ze de verschillende personages goed weet te treffen. De jongen Leo, die in het appartementencomplex van Marian woont, de gestreste Marian zelf, de rustige Cato, de labiele Agnes – dochter van de vermoorde persoon, de moordenaar; allemaal hebben ze hun eigen idioom, wat bijdraagt aan een levendige vertelling. Spanning en ontspanning volgen elkaar logisch op, met een steeds hoger oplopende spanningsboog. Hoe dieper je in het verhaal komt, hoe vlugger je door wilt lezen om erachter te komen wat er nu eigenlijk is gebeurd in dat tentje in het bos en vooral: waarom.

Released 1 mo ago (10/26/2020 UTC) at Winnaar 'Release 52/52 uitdaging', A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Veel te laat (het boek was al in januari beloofd) maar hierbij alsnog je gewonnen boek uit de 52/52 uitdaging 2019! Ik wens je heel veel leesplezier.
Groetjes,
Joanazinha

Journal Entry 4 by Audje at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Thursday, October 29, 2020
Wat een super verrassing , geen moment meer aan gedacht ! Kon wel wat positieve leuke verrassingen gebruiken . Heel blij mee 🙂
Dank je wel

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.