Tiikkipuulehdon arvoitus

by David Casarett | Mystery & Thrillers | This book has not been rated.
ISBN: 9789511329534 Global Overview for this book
Registered by winghippoleinwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/22/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winghippoleinwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 22, 2020
Kirjalahjoitus, tehdään valmiiksi vapautukseen (rekisteröinti, kansitarra ja etiketti sisäkanteen) ja vapautetaan seuraavaksi.

Journal Entry 2 by winghippoleinwing at Fregatti Bistro&Bar in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 10, 2020

Released 11 mos ago (11/10/2020 UTC) at Fregatti Bistro&Bar in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Fregatin kirjahyllyyn, Columbus-kauppakeskuksen puolella olevan sisäänkäynnin yhteydessä.

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!
Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan.

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 26, 2021
Fregatista napattu. Eettinen etsivätoimisto? Toivoisi, että kaikki etsivätoimistot ovat eettisiä ilman eri mainoslausetta. Samoin ihmetyttää takakannen "eettinen sairaanhoitaja", onkohan tässä jokin käännöskukkainen? Vai onko Thaimaa jotenkin tunnettu epäeettisenä maana? Toivottavasti tämä ei ole Mma Ramotswe -kopio.

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Sipoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 27, 2021
Aloin lukea kirjaa ja ymmärtääkseni Ladarat ei tee sairaanhoitajan hommia lainkaan, vaan toimii sairaalan hallintopuolella jonkinlaisena sairaalaetiikan valvojana. Tosin en ollut hirveän imponeerattu hänen työtavastaan; kun kaksi hoitajaa tuli ilmaisemaan huolensa lääkäri Taksinin hoidokkien potilasturvallisuudesta ja siitä onko lääkäri kunnossa, niin Ladarat kiemurteli heti vastuusta sanoen asian kuuluvan jollekulle muulle - edes kysymättä mitä oli tapahtunut! Mitä se sellainen pään pensaaseen piilottaminen on?

Journal Entry 5 by wingkirjakkowing at Sipoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 27, 2021
David Casarett ei selkeästi ole lääketieteen ammattilainen, sillä silloin hän olisi valinnut jonkun muun kuin haimasyövän syöväksi, josta potilas luulee parantuneensa, niin huono on taudin ennuste. Jos se löydetään oireiden perusteella, on elinaikaa yleensä max. 6 kk ja silloinkin potilas ja omaiset toivovat, että kuolema korjaisi aikaisemmin. Sairaan ja kivuliaan lemmikin voi päästää pahasta, mutta on järkyttävää, että ihmisen on kärsittävä hamaan tappiin. Olen NIIN eutanasian kannattaja.

Journal Entry 6 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 29, 2021
Ensimmäinen kohta, jossa tulee tunne, että ehkä David C. sittenkin tietää mistä puhuu, kun hän sanoo, että Ladarat saa työssä kyllikseen ihmisistä ja kotiin tultuaan viihtyy hyvin yksikseen. Tiedän juurikin sen tunteen; töissä on mukavaa, mutta ah, kun pääsee kodin rauhaan eikä tarvitse olla sosiaalinen. Korona-aika ei ole ottanut ollenkaan koville, kun töissä ollaan oltu kuten ennenkin ja nyt vapaa-aikana voi hyvällä omallatunnolla lötköttää kotona softalla ja lukea, kun sosiaalinen eristäytyminen on ollut suotavaa. Koira on huolehtinut siitä, että käydään ulkona säännöllisesti. Ei paineita kutsua ketään kylään tai vierailla missään. Ainoa huoli on ollut se, jos sattuisi kuitenkin sairastumaan. Vessapaperia en ole hamstrannut. Nyt on ensimmäinen rokotus takana, ehkä tästä selvitään.

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 2, 2021
Tämä on Mma Ramotswe -kopio; Ladarat juo siniherneteetä siinä missä Ramotswe rooibusta, Ladoratin guru on amerikkalainen professori Dalrumple, jonka opetuksiin hän peilaa eettisiä ongelmiaan samoin kuin Ramotswe oli opetellut etsivätoimintansa amerikkalaisesta kirjasta, jonka kirjoittaja oli hänen ylin auktoriteettinsa. Ramotswen tarinat etenevät myös aina hitaasti eikä sankari ole mikään häikäisevän terävä. David Casarettia tekisi mieli potkia persuksille, koska hän on kopioinut menestyneen konseptin ja ratsastaa lainahevosella. En ole vielä lopussa, mutta en ole imponeerattu enkä aio lukea enempää tätä sarjaa. Ihmettelen miten Otava on ottanut nämä kustantaakseen.

Journal Entry 8 by wingkirjakkowing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 2, 2021

Released 4 mos ago (6/2/2021 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirjaa oli aika vähän jäljellä ja koska ei ollut sellaista tunnetta etten kestä ellen tiedä loppuratkaisua, päätin että kirja saa jatkaa matkaansa jo tänään opastetulla Porvoon kierroksella. Poimin Anneliksen kyytiin Keravalta ja sanoin, että voi katsoa haluaako jonkun kirjan vapautettavista ja kas, Annelis lähtee kohta Thaimaaseen. Käynee maahaasteeseen.

Journal Entry 9 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 3, 2021
Kiitos kirjasta, Kirjakko! Ei tartte paljon selata tekstiä, kun Mma Ramotswe jo luuraa sivujen välissä. Toisaalta, jos joku on keksinyt hyvän konseptin, miksei sitä muutkin voisi hyödyntää. Uutta väriä tulee uudesta tapahtumapaikasta ja miljööstä. Vika on vain siinä, että Mma Ramotswe on niin omanlaisensa, että mukailuyritykset paljastuvat heti. On paljon vakoilu-, agentti- ja poliisitarinoita, jotka muistuttavat toisiaan kuin saman laji marjat. Niiden samankaltaisuutta ei kukaan paheksu.
Jos jaksan lukea, miksen jaksaisi, niin maahaasteeseen tämä tosiaan kelpaa oikein hyvin.

Journal Entry 10 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 3, 2021
Kirja esitellänä nettikaupassa:
"As a nurse ethnicist, Ladarat Patalung works to save the lives of her patients, and to make sure the ones she can't save have at least the dignity of a "good death." But when..."

Kai ethnicist on lähinnä rasisti, koska uskoo, että jotkut "rodut" ovat parempia kuin jotkut toiset? Onko päähenkilö todella ethnicist?

Journal Entry 11 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, June 3, 2021
Hahhaa! Toisaalla esittely kuuluu:
"But while content in her role at the Chaing Mai Hospital in Thailand as the nurse ethicist, Ladarat couldn't resist when police detective Kuhn Wiriya came to her with his dilemma."
Jo vain yksi kirjain liikaa muuttaa asian: ethicist vai ethnicist, siinäpä ongelma.
---
Thaimaassa olen käynyt vain Bangkokin lentokentällä matkalla Vietnamiin ja takaisin.
Palatessa vietinkin lentokentällä kuusi tuntia. Ensin kävelin ympäriinsä, sitten alkoi väsyttää. Niinpä menin nukkumaan nurkkaan lattialle Suomen palveluluukun luo. Arvelin siitä herääväni, kun jotain toimintaa ilmaantuu. Niin kävikin ja pääsin Finnairin koneeseen.
Yhden valokuvan otin lentokentällä jostain ikkunasta.
Joskus harkitsimme Thaimaan visiittiä. Viettihän ukulin veli siellä lukuisia talvikausia eläkeläisenä vuosituhannen alussa. Jotenkin se jäi tekemättä.
Tsunami tulee vieläkin usein mieleen Thaimaasta puhuttaessa. Työkaverikin joutui osallistumaan yhdeksän kertaa vuoden aikana hautajaisiin, kun vaimon tätejä ja muita sukulaisia tunnistettin yksi kerrallaan.

Helmet-haaste 46
Maahaaste

Journal Entry 12 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 4, 2021

Released 1 mo ago (9/4/2021 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Deliberin miittiin tarjolle.

Mielenkiintoisia lukuhetkiä!

Journal Entry 13 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, September 5, 2021
Thaimaalainen dekkarisarja lähti kokeiluun! Kiitos kirjasta sekä miittiseurasta.

Journal Entry 14 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, September 16, 2021
Harmitonta luettavaa, mutta melko epäkiinnostavat mysteerit. En ole myöskään ylenmääräisen jaarittelun tai haahuilun ystävä etenkään dekkareissa (kenties tästä syystä on Mma Ramotswet lukematta?), joten ehken ole oikeaa kohderyhmää tälle(kään) sarjalle.

** Maailman ympäri -lukuhaaste: kiertelin pari viikkoa Thaimaassa n. 15 vuotta sitten. Etenkin Chiang Mai oli suosikkini, joten siinä mielessä kirjan tapahtumien sijainti oli osuva. Viime vuosina on taas alkanut kutkuttaa uusi reissu sille suunnalle, mutta saa nyt nähdä koska tästä pääsee...

Journal Entry 15 by wingsakirmowing at Fazer Café in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 25, 2021

Released 3 wks ago (9/25/2021 UTC) at Fazer Café in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Miittivapautus


Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 16 by Smeo at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, September 25, 2021
Nappasin miitistä mukaani, uusi kirja-tuttavuus :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.