Elämänlanka

by Victoria Hislop | Literature & Fiction |
ISBN: 9789522792235 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 10/3/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, October 03, 2020
Kustantajan nettisivuilta:

"Elämänlanka on unohtumaton tarina rakkaudesta ja ystävyydestä sekä valinnoista, joita jokaisen täytyy tehdä, kun elämältä putoaa pohja.

Dimitri Komninos syntyy samana iltana kun Thessalonikin suurpalo alkaa. On vuosi 1917, ja rikas ja monikulttuurinen kaupunki, jossa kristityt, juutalaiset ja muslimit ovat vuosisatoja eläneet rinta rinnan, taistelee katastrofia vastaan. Viisi vuotta myöhemmin, Turkin armeijan edetessä länteen läpi Vähän-Aasian, nuori Katerina Sarafoglou saa oman tulikasteensa Smyrnassa ja kadottaa äitinsä ja sisarensa pakolaisvirrassa. Rantauduttuaan Thessalonikiin Katerina on tuntemattomien hyväntahtoisuuden varassa. Seuraavan kahdeksankymmenen vuoden ajan Dimitrin ja Katerinan elämät punoutuvat toisiinsa, kuten ne punoutuvat huumaavan Thessalonikin vaiheisiin: etnisten ryhmien vainoon, natsimiehitykseen, sisällissotaan, luonnonmullistuksiin ja talouden romahdukseen.


Lähes vuosisataa myöhemmin amerikankreikkalainen nuori mies kuulee isovanhempiensa uskomattoman tarinan ensimmäistä kertaa ja ymmärtää, että myös hänen on tehtävä valinta. Vuosikymmenien ajan Dimitri ja Katerina ovat varjelleet aarretta, jonka jättivät jälkeensä ne ystävät, jotka pakotettiin lähtemään. Pitäisikö hänen jäädä ja vaalia isovanhempiensa perintöä?"

Olen lukenut tämän englanninkielisenä versiona (The Thread), pidin kovasti, vaikkakin Saari on ollut minulle mieleisin Hislopin kirjoista.

Bazar, pokkari, 2015.

Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases on Sunday, February 07, 2021

Released 3 mos ago (2/7/2021 UTC) at RABCK, By Mail/Post/Courier -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Pidän tästä kirjailijasta kovasti ja olin iloinen, kun eijukka ilmaisi kiinnostuksensa kirjaan, niin ei tarvitse vapauttaa sitä villisti. Toivottavasti pidät!


Journal Entry 3 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, February 10, 2021
Kiitos tästäkin kirjasta! Olen sen joskus sen ilmestyttyä lukenut hätäisesti kirjaston nopeana lainana, mutta ihan tietoisesti halusin lukea sen uudelleen kaikessa rauhassa. Saloniki on mulle tuttu kaupunki usean Kreikan reissun kautta ja luulen, että kirja jää toistaiseksi pysyvään kokoelmaani.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.