Favoriet

by Dick Francis | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 9/13/2020
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, September 13, 2020
Favoriet is het boek waarmee Dick Francis in 1962 een nieuwe carrière hoopte te beginnen. Aan zijn glanzende loopbaan als steeplechasejockey was immers door een ongelukkige val een bruut einde gekomen. Zelf verwachtte hij weinig van het boek, maar desondanks werd Favoriet meteen na verschijnen een inslaand succes. 'A star was born.'In Favorier zijn alle elementen van de echte 'Francis' al aanwezig. De corruptie en de zwendel in de paardensport, de sympathieke antiheld, de ijzersterke intrige. Alan York is de naam van die antiheld, die kersvers uit Rhodesië in Engeland geconfronteerd wordt met misdadige intriges rond de renbaan. Bij een steeplechase vindt een jockey zelfs de dood. Alan trekt zich het lot aan van zijn weduwe, en raakt bovendien verstrikt in de netten van de eigenaresse van het paard waarop de gedode jockey reed. Zijn jacht op de misdadigers wordt ernstig bemoeilijkt doordat hij voortdurend behoedzaam tussen beide vuren door moet manoeuvreren. En als hij dan bijna verslagen lijkt, weet hij in de laatste ronde nog eenmaal al zij n krachten te verzamelen: in een dodelijke achtervolgingsscène weet hij definitief te zegevieren. Niet alleen over de misdadigers die hem belagen, maar ook over de spookbeelden uit het verleden die hem zo lang achtervolgd hebben...

Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Sunday, September 13, 2020
Favoriet is het debuut van Dick Francis (Dead Cert,1962) en is eerder in het Nederlands verschenen onder de titel Wedren naar de dood.
Alan York is een jonge ondernemer uit Zuid-Rhodesië (nu Zimbabwe), die het Engelse kantoor van zijn vaders bedrijf runt. Hij is amateurjockey en woont in het huis van zijn vriend Bill Davidson.Wanneer Bill, ook een jockey, bij een race-ongeluk om het leven komt, blijkt dat er meer aan de hand is en gaat Alan, die een methodische geest heeft en van deduceren en combineren houdt, op zoek n aar de waarheid.

Favoriet is altijd al één van mijn van favoriete boeken van Dick Francis geweest. Het heeft alles in zich wat een goed, spannend boek nodig heeft: veel actie, goede personages - zowel de slechten als de goeien - en een plotontwikkeling waar ook heden ten dage nog veel auteurs een puntje aan kunnen zuigen. Het is gedateerd, logisch na bijna 60 jaar. De communicatiemogelijkheden van toen doen nu zeer onbeholpen aan en de omgangsvormen zijn anders, maar waar het om gaat, de spanning, de zoektocht naar de waarheid, is in al die jaren niet wezenlijk verandert. Het gaat erom hoe de zaak opgelost wordt en wat dat betreft is dit verhaal tijdloos. Heerlijk om nog een keer te lezen en ik hoop dat Dick Francis nooit echt in de vergetelheid zal raken.

Released 4 days ago (9/16/2020 UTC) at Minibieb bij wijkcentrum Het Middelpunt (Zielhorst) in Amersfoort, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo vinder!
Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen! Ik hoop dat je ervan zult genieten. Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Daarna zou het leuk zijn als je het verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Meer Nederlandstalige informatie vind je op www.bookcrossing.nl. Veel leesplezier!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.